Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Monday, 22 October 2012

Cool : Google Lancar Laptop Paling Murah, Tapi Tanpa Harddisk (5 Gambar)


Syarikat perisian Internet popular, Google memperkenalkan komputer riba pada harga murah bagi menarik pengguna komputer tablet keluaran pesaingnya, Apple Inc. dan Microsoft.

Komputer riba yang dihasilkan dengan kerjasama Samsung itu akan dijual pada harga AS$249 (RM771.90) seunit. Produk Google itu juga akan menggunakan perisian berasaskan Chrome.

Seperti produk komputer bimbit Google lain yang dipanggil Chromebook, komputer berkenaan tidak akan mempunyai cakera keras, sebaliknya data-data dan maklumat akan disimpan dalam pelayan internet Google.

Komputer bimbit terbaharu Google itu akan dipasarkan di Amerika Syarikat (AS) dan Britain pada minggu depan.

Naib Presiden Kanan Chrome dan Aplikasi Google, Sundar Pichai berkata, pengenalan komputer bimbit itu membuka lembaran baru bagi syarikat itu.



p/s : Chromebook la pulak... macam2.. 

Sumber : Here

10 comments:

are din said... Best Blogger Tips

tak bahaya ker data2 kita nnt?

Anonymous said... Best Blogger Tips

100% bahaya..file peribadi pun boleh sharing..

Farah Zahid said... Best Blogger Tips

dah macam2 plak sekarang nih...

Anonymous said... Best Blogger Tips

bahaya macam facebook la jugak! sama ja..

sekian,
ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

ameba ameba anggere anggere

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

ada ke org nak beli takde hard disk... habis tu kalau takde internet camne nak simpan data? bengong

are din said... Best Blogger Tips

ha ha tau tak per...

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous

oii.sibuk

sekian,
ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

Noob,
kalau takde internet camne ko nak upload pic ko kat facebook and blog? takleh kan..
sama la konsep.. cam apple yg simpan data pengguna dekat cloud kejadah tu la.. cuma yg ni lebih advance, satu habuk pun tarak simpan huhu.

sekian,
ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

I have гead a feω just right stuff heгe.
Ceгtаinly worth bооkmагκing fоr revіsitіng.
I ѕuгρrіsе how much attemρt you plасe to maκe suсh a excellent informativе
ѕite.

my homeρаge - garden centers

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...