Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 18 August 2012

Kesian : Budak Dilahirkan Tanpa Kelenjar Peluh (3 Gambar)


Sekali imbas, budak lelaki ini kelihatan biasa sahaja seperti kanak-kanak normal yang lain. Hakikatnya, hanya Tuhan sahaja yang tahu penderitaannya. Sedang kanak-kanak seusia dengannya seronok bermain di luar, Fred James hanya terperuk di rumah sahaja.

Bukan kerana emaknya terlalu garang atau tidak membenarkan dia bercampur gaul dengan kanak-kanak yang lain, tetapi disebabkan penyakit ganjil yang dihidapi oleh Fred James sejak dia lahir lagi. Fred James dilahirkan tanpa kelenjar peluh dan dia tidak boleh berpeluh. 

Dia tidak boleh hidup dalam cuaca panas kerana ini akan mengancam nyawanya. Oleh itu, Fred James hanya boleh tinggal ditempat berhawa dingin sahaja. Kalau dia mahu berjalan ke luar, ibunya kena membawa ais untuk memastikan Fred James sentiasa sejuk.



Sumber : Here

26 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

aaahh..pi mampos la budak ni..nyusah jer..dh ler anak org kafir lak ada aku kesah...

kamisah bt.sahad said... Best Blogger Tips

haa..tul aku setuju ..

Anonymous said... Best Blogger Tips

fikirkan pasal penyakit tu, bukan pasal budak tu, kalau penyakit tu kena kat kau, ape rasa??

Nadia Khausar said... Best Blogger Tips

ko cakap mcm ko x blaja agama la..Allah jugak yg ciptakan dia walaupun dia bangsa kafir..eishh kalo ko la dpt penyakit camtu baru ko taw apa rasanya

...silent hils... said... Best Blogger Tips

anon 15:10
ko punya mulut tu takde insurans ker?
kalau allah turunkan bala kat anak ko baru ko tahu... apa rasa nya bila tgok anak ko sendiri ada penyakit... jangan main hina org jer bulan yang suci ni... ko tu mcm takde erti nak hormat org lain jer... entah2 makbapak ko tu kurang bagi didikan sampaikan mulut ko tu, busuk sangat mcm longkang...allah yg mencipta manusia jgn main hentam jer hina org...ko tu lahir dari lubang pokok ker?

Anonymous said... Best Blogger Tips

kesian tak leh kawin.. klu kawin xleh nk buat anak.. sebab tak leh peluh

Anonymous said... Best Blogger Tips

Saya sebagai non-muslim rasa sgt terhina ngan ANON 15:10. Apa dosa kami sgt hina org bukan islam?

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon atas....jgn ambil hati dengan anon 1510...bukan semua muslim fikir macam dia...kami muslim di didik utk hormat semua org...termasuk non muslim....bagimu agamamu...bagiku agamaku...Rasulullah SAW kami mengajar kami agar menjaga hati semua org...selagi ia tidqk memudaratkan Islam...jd kami tak fikir non muslim hina...kami hormat kepercayaan kamu sepertimana kamu hormat kepercayaan kami....

deanela said... Best Blogger Tips

islam never teach us to be like him..(anon 15:10)..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon 15:10....mulut jangan cabul sangat, kena kat anak sendiri baru tahu, mana tahu dah besar dia dapat Hidayah ALLAH....dan anda pasti ke tahap keimanan anda cukup bagus?..tgk cara cakap pon boleh tahu....

✯Miz Purple Violet✯ said... Best Blogger Tips

Muslim or non-muslim, he is still a human being that done nothing wrong to you. Gosh! Why are you so evil saying such things? Shame on you!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon 15:10...such a low minded and uneducated person you are...boo!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon 15:10 tu bodo..xde otak..nti anak ko kena mcm tu br sebok masuk tv3 minta bantuan..bodo pnya org..

Sabahan People said... Best Blogger Tips

pasal anon 15:10 tu jgn la kamu layan dia.. dia mungkin memfitnah tentang islam.. mana kita tahu kan? so pls ignore him/her.. kamu perasan tak anon komen lepas tu tiba2 1 minit kemudian nama kamisah bt. sahad komen .. so bagi sy mmg ni kes fitnah and pls just ignore it sebelum ada lg org2 komen dan memfitnah2 atau memburukkan agama yg lain... agama islam tidak pernah mengajar utk memfitnah2 tentang agama lain.. begitu juga agama yg lain..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Fitnah?? Bagus sangat la tu..bukan main lagi mau org respect kamu org. Tapi lihat la sendiri....kalau macam tu org2 kapir macam kami ni jangan sekali2 terima duit dari kami org atau duduk semeja dengan kami org....kamu org yg islam ke kristian ti ada ka dihentam macam tu?? Heran??

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon 15;10,,,see sume org x stuju ngan ko,,,so bek ko jek la yg g MAMPUS!!!! kesian mak ayah ko,,,x dpt asuh ko dgn btul,,ohh maybe ko jer yg x ikut ape yg dajar oleh mak bapak ko tu,,,for KAMISAH BT.SAHAD,,,AWAS!!!! ko tlah brsubahat dgn org yg zalim!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

mcm albino je budak ni..kesian..

niesa said... Best Blogger Tips

1510 & kamisah sahad trigin aku nk tngok anak korang jd ceggini...
mak dia pun xmnx anak dia lahir camtu.

Sabahan People said... Best Blogger Tips

@Anon 07:45 aku tak tahu apa masalah ko.. mungkin ko ni ada sifat racist.. apa pula maksud ko "bukan main lg mau org respect kamu org" ? kami semua respect semua agama la.. semua agama pun begitu la! kami org sabah mmg hormat semua agama dan bangsa kami bukan bersifat racist.. mungkin ko pernah jumpa org yg x respect agama ko tapi itu x semestinya kau org menganggap semua org pun mcm tu.. ini la masalah manusia zaman skrg.. walaupun org itu lakukan 100 kebaikan.. seseorg itu boleh dilupakan dgn hanya 1 kesalahan.. bak kata pepatah bagaikan panas setahun basah dek hujan setengah hari.. ko kena ingat.. di dunia ini manusia semua berlainan.. ada pendapat sendiri.. jika ada kesalahan org yg menghina agama kamu sy minta maaf.. apa2 pun selamat hari raya maaf zahir dan batin..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon 15:10 .Later on during kat Padang Mahsyar depan Allah dan Nabi s.a.w , Kau jawap la kenapa kau menghina ciptaan Allah..Baik kau bertaubat sebelum kau meninggal..perangai kau ni sebijik macam loji tahi..dah la perangai busuk,hati pun busuk..

Anonymous said... Best Blogger Tips

malas nk maki panjang kat anon 15;10..kalu kene kat batang hidong sendiri baru tau!

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodoh nye kamisah bt sahad..kalu ko pnya anak ade penyakit cmtu ape ko rse??bodoh pny betine!

Mama HannahHakimHayfa said... Best Blogger Tips

apa la cetek otak yg menghina nih??? dia budak lagi kan, tak de dosa pun, bersih suci...tak kesian ke?. ni bukan ckp pasal bangsa dan agama, tapi tentang ilmu penyakit yg perlu kita kongsi.. cuba jd kat diri sendiri, tau lah langit tu tinggi ke rendah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon 15:10 & kamisah 15:11, cakap mcm org tak de agama... orang2 mcm diorang ni la yg menyebabkan org agama lain membenci, bersengketa dgn org islam.... memalukan....

Anonymous said... Best Blogger Tips

apakah !!!

kepala_bapak_kau_berjambul said... Best Blogger Tips

...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



...



Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...