Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 4 May 2012

Info : Jangan Amalkan Makan Panadol Jika Sakit Kepala


Jom kita baca kisah yang telah di share oleh seorang blogger.. 

Jangan ambil pa...nadol actifast atau soluble jika anda rasa deman atau sakit kepala. Pengambilan panadol tersebut boleh memudaratkan kesihatan anda untuk pada masa akan datang.

“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Alternative Treatment ( Tips )

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .

Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.

Sumber : Pengalaman Seorang Blogger



35 comments:

Syaz AleXandRia said... Best Blogger Tips

hahaha..1st :D

Syaz AleXandRia said... Best Blogger Tips

Haha..1st again.. :D

Syaz AleXandRia said... Best Blogger Tips

Terpost byk pulak..haha..pdn muke si monyet..hahaha

fuck you asshole!!!! said... Best Blogger Tips

aku first... 1st

Syaz AleXandRia said... Best Blogger Tips

Haha..

MISS Z BERCELOTEH said... Best Blogger Tips

info yg bagus..
makasi sebab share ea ^^

Anonymous said... Best Blogger Tips

nohorommm
syaz hang jgn jd mcm beqok 2 nah
dok post bnyak kli
=-O

Anonymous said... Best Blogger Tips

bdk2 nie mne svik men first2..bdo

Syaz AleXandRia said... Best Blogger Tips

Hehe..dok eh., aq cme panas aty ngan si MONYET THE HELL je..2 yg aq jdi gini 2..haha

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

jahanam sial..ko pakai ilmu magis sial..habis2 blog ni dah menjadi sarang sihir laknat ko syaz..ko nak kena sunat ker? ni mesti belum potong lagi sbb tu kuat semacam je sihir nya..hang tuah hang jebat, sial ko laknat..puihkk..

p/s tadi aku ketidurin..rokok gudang garam abg long beruk gemuk ku dah settlekan..oleh kerana aku sungguh innocent aku tak tau apa makna gudang garam..

Syaz AleXandRia said... Best Blogger Tips

Haha..dasar monyet banjingan.!!! Haktuihhh.!!! Alasan bole tahan ar..

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

bukan main ko mengata sambil mencucuk jarum runcing di belakang leherku..sugguh keji ko ni syaz

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

ni bukan alasan nakharaom..jika aku ko katakan aku bajingan ko addlah pesetan yang bertopengkan bajingan..dan telah nyata ko lebih keji..

BigFatMonkey said... Best Blogger Tips

xpe thehell, biarkan dia dluuu.. jom makan pisang..

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

jom pisang mari makan..rupanya ko anak gampang mak aku..ishk3x

Syaz AleXandRia said... Best Blogger Tips

Sungguh keji dan jijik aq membaca ayatmu wahai si monyet durjana..buang la nems 1st 2 dr nme k0 monyet..LOSER :L

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

argh..dasar penderhaka persetan bajingan nakharom jadah yang tak mengenang pemimpin 1st terdahulu yang ohsem lagi kewl semacam aku..tanpa aku tak akan ada org sewel seperti ko muncul, samalah tak kan ada manikam jika tida jauhari, tak kan ada najib jika tiada rosmah..aku tetap menjadi 1st dihati pengkomen blog ni walaupun aku tewas 1st disebabkan ko belum disunatkan..ko dayus dan keji, ko menconteng arang keatas kedaulatan 1st..KO PAHAM!

p/s: dah azan dah, jom solat

Anonymous said... Best Blogger Tips

ape bangang korang nie sial
thehell n syaz
korang xde kerje lain nak wat ke?sial
bodoh punye olang

Syaz AleXandRia said... Best Blogger Tips

Hahahaha... xD

Anonymous said... Best Blogger Tips

bowhh! panadol is not good??.. bowhduii!

Anonymous said... Best Blogger Tips

panadol dari kelas nsaids... panadol lepas peak plasma level akan dinyahkan dari badan... tiada yang tinggal la... doktor tu medical officer ke pakar/jusa??? tolong la rujuk pada pakar pharmaco (master bukan bac degr) atau pharmacists terdekat anda, bukan dari medical officer biasa je ok... len kali kalo org suh mkn ubat ikut time dengar la... panadol boleh diambil setiap 6 jam maximum... 4kali sehari la tu! max! tapi ngko men tibai makan je bile skit! hati akan rosak kalo ko lebih dos/ mkn tak ikut time dan sebagainya (sila google, jgn mlas!) lagi satu dialisis selang satu hari sepangjang hayat smpai mati, bukan sebulan sekali ok! get your facts right! sertai kempem kerajaan, ASK YOUR PHARMACIST! (MED. OFFICER PUN BELUM CUKUP LAYAK, CUMA PAKAR/JUSA DAN PHARMACIST SAJA!

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

anon 22:29, aku rasa ko ni bodoh tahap cipan..dulukala, nenek moyang ada tak makan dadah ni..hidup sampai beratus tahun, skrg konon ada modern medic cure peke jadah, tapi masih muda dah berlist list penyakit..kebykan penyakit skrg ni yg dulukala tak da sebab tangan2 manusia yang merosakkan alam sekitar maka menularlah penyakit, dn secara sengaja juga virus2 diwujudkan agar penawar seperti panadol dan seangkatan dgnnya dapat dijual dan bangsat capitalis bertopengkan multinational pharmaceutical companies mampu mengaut keuntugan disebalik kesengsaraan orang lain..inilah strategi kejam zaman moden dan mereka2 inilah keturunan dajjal.. aku harap ko paham..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Apa yg seronok nye jd 1st..mcm dh xde keja lain dok ngintai blog ni update semata2 nk jd 1st..

Anonymous said... Best Blogger Tips

actually panadol merupakan sejenis ubat petoliagis dalam bahasa sepanyol bermaksud keadaan separa sedar..dimana orang yang telan penadol itu kurang merasa kesakitan yang dialami...ia dicampur dengan kimia kloter, fitami dan sodium harmonia...kajian dilakukan di jepun oleh Dr miasito telah mengesahkan ubat panadol ini bahaya kepada pengguna..asid jenis kloflorum akan mematikan sel2 dalam badan menyebabkan mesopotamia2 penting hilang keserasian dalam pertumbuhan badan menyebakan manusia akan kehilangan keseimbangan pada sistem badan..maka jadilah superman...kui3

Anonymous said... Best Blogger Tips

ko tak payah la nak bodohkan orng la! kalo manusia mcm ko sendiri tak berubah, ko nak harapkan dunia sama macam dulu dulu????? dunia da wujud lama dah! mane ko tau zaman dulu takdak ubat??? sape bapa perubatan islam??? mane ko tau kimia yang die cipta bukan cmpuran organik dan bukan organik atau artificial????? kalo tak nak sakit, cegah la! tak payah nak bodohkan org! org kat atas ni, mesopotamia? sejarah ke hape ko!

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon kt ats nie pon tegak jgk..

Anonymous said... Best Blogger Tips

sume anon kat atas ak ni doktor ke?? wahaha..argue cm educated gile.. ak yg doktor ni pn x ckap pe2...

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahahaha...aku aok jak.suma kat atas tu specialist..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Korang ni mengarut la
Lain kali kalau sakit kepala
Berdoa pada Tuhan mintak disembuhkan
Yang korang sibuk makan ubat tu buat apa
Tu semua idea penjajah untuk menjajah mental kita

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalo ikutkan mmg taknak pon amik panadol. tp ade mase2 kalo tengah bz sangat kena wat keje, mmg terpaksa amik panadol sbb nak cepat hilang sakit paler. kalo tak, dah lama terbongkang tido smpai elok.

Anonymous said... Best Blogger Tips

nih semua freemanson...

Dad said... Best Blogger Tips

a'ah.. semua yg komen kat atas tu doktor, termasuk anak aku si thehell ngan bigfatmonkey tu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

mne mak berok????alang2 cukupkan 1 family..haha~

ieda said... Best Blogger Tips

asal kowg sume saiko hah!!!

Kambing said... Best Blogger Tips

Anon prgai cam berok...berok pn prgai cam berok...ssuai la 2 owg uw jd berok...hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...