Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Sunday, 29 April 2012

OMG : Keadaan Sekitar Ibu Kota Yang #Bersih? Selepas #Bersih

Keadaan Sekitar Ibu Kota Yang #Bersih? Selepas #Bersih
Idea untuk menjadikan PRU13 yang adil dan saksama memang satu idealogi yang mantap. Satu semua orang yang inginkan keadilan patut sokong #Bersih. Tetapi kalau #Bersih ini hanya dianjurkan oleh pihak yang hanya untuk kepentingan peribadi mereka seperti ini menjadi ketua negara serta mendapat, jadi mereka adalah #shithead. (Problem?). Selain itu, orang ramai yang menyokong #Bersih itu kena juga berwaspada kerana keadaan menjadi huru hara selepas seketika. Cuba bandingkan #Bersih di Sarawak, Sabah dan luar negara, sekiranya semua yang berhimpun dapat menghormati satu sama lain, langsung tak ada kekecohan yang berlaku. Namun sebaliknya berlaku di sebelah ibu kota. Keadaan yang menjadi tidak terkawal dan pihak berkuasa pula terpaksa melakukan sesuatu. Bila pihak berkuasa ini melakukan sesuatu, mereka dianggap "pengkhianat dan bodoh dan oran paling kejam di negara kita". Bila pihak berkuasa ini tidak melakukan sesuatu untuk meredakan keadaan, mereka dianggap "pemalas, dan tak pandai buat kerja". Menurut rakan lain yang berada di Dataran Merdeka, pihak berkuasa ini hanya bertindak bila segelintir yang berhimpun ini membuat kekecohan. Adakah anda mahu "Segelintir" ini bertanggungjawab ke atas negara kita? Selain itu, satu lagi yang orang di negara kita #terer sangat adalah mengotorkan kawasan dan beredar. Ini bukan sahaja berlaku di #Bersih tetapi juga di semua tempat seperti IPTA dan sekolah. Bagi mereka, tugas membersihkan hanya dilakukan oleh cleaner. Kalau anda rasa anda #Bersih, anda juga patut #Bersih kan kawasan selepas menyuarakan Suara Rakyat anda. 
p/s: jangan nak marah orang Barisan Nasional kerana nak ikut #Bersih. Adakah anda lupa yang #Bersih ini untuk menyuarakan Suara Rakyat untuk memastikan keadilan dalam PRU13 akan datang? #Bersih bukan satu kempen oleh pembangkang untuk meraih undi. 


40 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

yay!!! dah bersih...bangga nye aku..pas ni bole wat lagi..hari2 pn bole wat..polis2 bole la rehat dgn family...dbkl pn x pyh wt keje..dorg nk tlg bersih kan..:)

Anonymous said... Best Blogger Tips

'bersih' la sgt..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ANIMALISME

Anonymous said... Best Blogger Tips

People Power are awesome..!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni keja bodoh..lau nk wat perhimpunan wat la secara aman..ni tak abis harta benda n nk niaga pn susah..paksa kitorang off keja

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni bukan bersih..ni dh jd pengotor..ni la agenda anwar yg xpatut2 wat camni..aku nk sokong diorang pn tak jd..ni lum tadbir negara..lau diorang yg pegang tah apa yg jd pas ni..silap2 lbih dahsyat dari ni..

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodoh!!!

cik puan amin said... Best Blogger Tips

permainan politik...rakyat yg budus menjadi mangsa keadaan....adoyai...pk gn kepala otak bukan kepala lutut sblm buat pe2...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Btol..yg g BERSIH tu smua mcm x da OTAK n MMANG BANGANG ..
suka jdi KELDAI ANUAR..
mcm la kerajaan nak ikut apa yg BERSIH nk..
BODOH btol..nnti msa mgundi PANGKAH je la yg mna rsa OK..
Mnyusahkan ORG yg stay kat KL je..
nk kuar g mkn pun ssah sbb smua jlan kena block pasal BERSIH..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni la yg dorg maksudkan bersih..hati bersih, jiwa bersih, bandar bersih, seme bersih..lalalalala...

Anonymous said... Best Blogger Tips

best betul bersih semalam ,siap tongengkan kereta dan belasah polis.padan muka polis wahahahaha

-billy fecren

Anonymous said... Best Blogger Tips

penganjur patut tanggung nie..bkn kerajaan..merosakkan bandar jk bersih nie..bodoh akal tarak bodoh mcm binatang perangai..mcmmana nk kawal negara..sampah pon xboleh nk manage..bodoh nyer anwar main bontot jk tau..yg ikot suka bontot kena main

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau xde bersih tu pun kl mmg kotor. dbkl bukannye wat kerje pun. ni bg jelas sikit keje dbkl. asyik lepak je

Anonymous said... Best Blogger Tips

Orang BERSIH dah brsuara "18:44". Mgundi nnti pilih la spa yg rasa OK. ni x mnyusahkan orang ja set2 BERSIH ni..
Tgok NAJIB siap p buat lawatan krja lg..
set2 BERSIH yg dok mnyalak mcm ANJING..suka jdi ANJING PKR, DAP n PAS..
mcm x da OTAK nak fikir..negara kita dah mcm nk jdi mcm negara "PAK ARAB" dah..
BERSIH = RUSUHAN

Anonymous said... Best Blogger Tips

Cba korang fikir..klau korang jdi orang ATAS, korang nk biarkn family korang dok kat BAWAH?
msti korang nk bwak family korang naik ATAS jgak kn..
Kat tmpat krja, blajar mna2 pun pasti ada kroni2 sndiri..
Nak mntak krja,msuk MRSM, ataupun Univ. klau ada ORANG DALAM smua prkara jdi senang..
fikir la blik perlu ke BERSIH?? Time mgundi tu nnti undi la pmimpin mna yg korang rsa OK..
x yah nk berdemonstrasi nie..
Buat mlu kat negara luar je..
PElabur pun fikir bnyak kali if nk melabur kat M'sia ni..

Anonymous said... Best Blogger Tips

tmpt xjd kotor kalau polis x menghuru-harakan dgn tembk tear gas n cannon water...kalau lari, of course brg pon main tibai buang n trjatuh...takkanla smpt nk kutip sampah kalau dh kna halau dgn cara camtu...tiada sekatan n halangan dr polis, perkara camni xkn jd...

mcmlah pas konsert maksiat yg slalu dianjurkn oleh pihak media n kerajaan, sampah takde... dkt pasa malam, lps brniaga, penuh dgn sampah...zero mentaliti rakyat malaysia yg mmg suka buang sampah merata2...pegi banda, penuh puntung rokok n tisu yg dibuang camtu jer...jgn dok tunjuk bersih jer la...apa2 event pon camtu

Anonymous said... Best Blogger Tips

BODOH "19:14"..yg buat konset maksiat,dkat psar mlm, lpas berniaga tu smua diorang dapat PERMIT dan KELULUSAN.
yg BERSIH ni p BUAT kat dataran merdeka yg tu buat pa?
Kerajaan dah bg permit kat stadium, nk jgak p buat kat dataran.
Tmpat yg org bg x nk buat, tmpat yg org x bg tu la terhegeh-hegeh nk buat.

Anonymous said... Best Blogger Tips

kerajaan yg ada skrg sengaja bg kebenaran tuk parti pembangkang wat perhimpunan BERSIH ni.. kerajaan nk bg seme rakyat malaysia tgk akhlak & perangai penyokong pembangkang..nilai sendiri la ye..pemimpin pembangkang x leh kawal penyokong sendiri..cam mn nk pimpin negara klo jadi PM nnt..kempunan jer nk jadi PM..kesian..

i am senget... said... Best Blogger Tips

AKU BACA BLOG NI NAK HILANGKAN TENSEN AKU..TAPI YG KO PEGI UPDATE PASAL BERSIH TU APE KEJADAHNYA?? XDE KAITAN DGN KETENANGAN MANA2 OTAK..AND MANA2 FUCK FACE YG NK KONDEM KOMEN AKU, U CAN GO SHIT URSELF..NAK PUBLISITI JE KE BHAI??LAMA2 BOSAN BC BLOG NI.

Anonymous said... Best Blogger Tips

untuk orang atas..kalau dah bosan blah la weh.
bc blog ape lagi..
pergi baca blog BERSIH 3.0 bodoh !

Anonymous said... Best Blogger Tips

@i am senget... kalaw dah boringkau blah ! bodoh

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

manusia o manusia..fuck do I care..

YANG PENTING !ST

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku tgk sedey coz yg pkai kopiah dgn bhijab yg sertai ish2....

Anonymous said... Best Blogger Tips

hidup bersih untuk pilihanraya yg lebih adil.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Nt saya cadang hujung minggu nie, kita wat bersih 4.0 plak.. Tp bukan merusuh.. Kita bersihkan bandaraya kuala lumpur.. Haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

dengar cite budak2 dan kanak2 pon join sekali..aduhai..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ya tunggu! lepas ni bersih 4.0 selepas pilihanraya akan diadakan, di dataran Merdeka, atas permintaan ramai.

Anonymous said... Best Blogger Tips

minta tolong agar dapat di cari perusuh bersih ini mohon bantuan

http://greenboc.blogspot.com/2012/04/hot-pekung-polis-terdedah-lagi-zaharin.html

Anonymous said... Best Blogger Tips

tak rase ke diri tu menyusahkan org??

Anonymous said... Best Blogger Tips

TAHNIAH BUAT ORANG MELAYU YG TURUT SAMA MERUSUH SEMASA BERSIH 3.0. ANDA ADA LAH GOLONGAN 'TERCERDIK' YG MENGIKUT TELUNJUK SEORANG WANITA PENYOKONG LGBT,,..HABUAN ANDA DOSA KERNA MEYOKONG BELIAU DAN TELAH MEMBURUKKAN NEGARA AMAN YG DI BERIKAN ALLAH KEPADA KAMU..DOSA ANDA TELAH DI DICATITKAN SEMASA ANDA BERSUNGGUH SUNGUH BERTERIAK MEMAKI DAN MEMUKUL PIHAK BERKUASA HARI ITU...TAHNIAH!

Anonymous said... Best Blogger Tips

saya personally sokong agenda bersih ni..cuma cara tak kena pada tempat..masalah cara mcm ni nk suarakan pendapat/bantahan..ni bukan cara sebenarnya Islam ajar..betulkan sya kalau slah..

p/s: matlamat tidak menghalal kan cara anwar..ambiga..kit siang..guang eng..karpal..

Anonymous said... Best Blogger Tips

BERSIH 4.0!!!!!!!! 1 MILLION!

Anonymous said... Best Blogger Tips

hmmm... pade aku plak... cbe kte tolak kluar anwar ngan ambiga... kluarkan politik dr isu ni... pastu fokus pade objektif utama atau idea "bersih" untuk pilihanraye yg lbh jujur... aku rse bnde tu btul... ape yg bersih mntak mcm dakwat kekal untuk prevent org undi 2 kali pon simple je... knape x leh wat...? knape kne tentang perkara yg simple yg boleh meningkatkan mutu pilihnraye...? cbe fikir... mcm game "truth or dare" je...

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku x trkejut la mnde cani leh brlaku... org dh puluh2 ribu kan... mmng la ssh nak control...

aku pon x rse smue yg hadir tuh.. btul2 phm what bersih is all about... msti ade jgk yg prgi bersih tp "x study" dlu....

tp yg aku plek skali kte sndri as rakyat.. nape x bleh nak kluarkan isi, point, atau inti sari dr due belah pihak ni... asingkan dari politik...

dorng mmng la politik.. tp kesan nye kat kte.. jd kte la yg kne pikir... ape yg dorng cbe bawak kan kepade kte...

ble ade 1 statement, pendapat or isu timbul... jgn la tolak atau trime mentah2.. kaji la dlu.. logik ke x.. betul ke x... baik bruk nye... atau ade smthing yg lbh baik bleh dilakukan... jgn dgr pndapat sblah pihak je.. dr due... pehtu kite fikir... hujah mne yg lbh baik dan kukuh...

sedeh tgk org yg fanatik... maki hamun.. tp x nak fikir... sekian

cik seri muka buku said... Best Blogger Tips

kesian orang2 bersih yang tak berape bersih otaknye...

Anonymous said... Best Blogger Tips

B.E.R.S.I.H = B=BODOH,BANGANG,BATAK KUASA . E = ENEMY .R=ROSAK MINDA . S = SIAL , STUBBORN . I = INSANE , IDIOT. H = HINA

Anonymous said... Best Blogger Tips

busannye politik...lalala..

Anonymous said... Best Blogger Tips

yang benci bersih adalah NOOB ignorance

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku jes harapkn tukar kerajaan..pnyokong bersih tk prnh dikeldaikn..itu adelah suare dr golongn yg bfikir mnggunekn otak,bkn akal..kami tk prnh trime ape2 byrn utk mnyokong krajaan..korang psti akn fhm kelak ape yg pmbangkang cube prjuangkn..ALLAH maha melihat..psti DIA lbeh tau ape yg trbaek utk rkyat malaysia..

Anonymous said... Best Blogger Tips

to anon 1040....anda adalah orang yang bodoh ...BERSIH dibuat hanya kerana ini

1. Jawatankuasa Pilihan Khas Berhubung Penambahbaikan Proses Pilihan Raya (PSC) masih lagi dilihat gagal untuk menyelesaikan 8 tuntutan yang dibuat semasa perhimpunan Bersih 2.0
2. Lebih banyak penipuan dan bentuk manipulasi telah diperolehi
3. Tidak yakin Pilihanraya Umum ke 13 akan datang dapat dilakukan dengan telus dan adil
4.SPR masih lagi gagal melibatkan isu asas iaitu membersihkan daftar pemilih
5. PSC masih lagi belum dilihat benar-benar mengusul satu kaedah yang baik bagi menyelasaikan masalah warga Malaysia yang berada di luar negara untuk mengundi

tetapi yg masalahnya,kami penyokong bersih yang sedang duduk bantah secara aman diganggu polis yang buat kecoh dengan membaling gas pemedih dan menyembur air membuatkan penyokong bersih lari untuk mengelak daripada serangan polis....masa sedang lari tu ada ke nak fikir sopan santun jaga harta awam....cuma anda semua fikir dikejar oleh gajah,pasti anda akan melakukan perkara yang sama....jadi jangan menilai sesuatu kalau diri sendiri tak pergi,kalau setakat dengar dari berita yang telah dibayar oleh BN dan UMNO baik anda tak perlu nak comment

yang benar
-billy fecren

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...