Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 4 May 2012

OMG : "Insano", Water Slide Tertinggi Di Dunia (5 Gambar)

Sebuah taman tema air di Bandar Fortaleza, Brazil telah menyediakan sebuah water slide tertinggi di dunia yang dikenali sebagai Insano. Waterslide ini telah dibina pada tahun 1989 dan mempunyai ketinggian 41 meter (setinggi baangunan 14 tingkat) dan ia masih memegang gelaran sebagai waterslide yang tertinggi di dunia..
Apa yang membuatkan Insano terkenal adalah kerana papan luncurnya yang menegak tanpa belokan sama sekali..Oleh kerana itulah ia diberikan nama "Insano" yang bermaksud "gila"..

Masa yang diambil untuk melakukan satu luncuran hanya mengambil masa selama 4-5 saat sahaja dengan kelajuan setinggi 105 km/jam iaitu kelajuan yang sama dengan sebuah kereta Ferrari..





 


p/s : Pergh.... Best ni kalau dapat try.. mesti jantung stop sekejap.. hoho..
 
Sumber : Here

8 comments:

Syaz AleXandRia said... Best Blogger Tips

Perghhhhh...best law dpt maen nie..1st :D

Anonymous said... Best Blogger Tips

2nd!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

main main main main main

Syaz AleXandRia said... Best Blogger Tips

Kalo aq jmpe si budac monyethell 2..aq bg lutut atas muke..myampah gile bce k0men-ii monyet 2..sbab k0 la aq jdi mcm nie k0 tawu x monyet..sbel0m nie aq baek je.. #meluahkn prsaan yg terpendam...

Sue Yusof said... Best Blogger Tips

akuttt akuttt... =='

Anonymous said... Best Blogger Tips

komen syaz alexandria mcm harom . tak pegi tadika la tu . tu la tak tahu mengeja dgn betul. sial !

mom said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

sebenarnya benda nie dah ada kat paris la..lagi tinggi..nie link die

http://dukanikkemotstaameg.moo.no

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...