Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 19 January 2013

Seram : Apakah Yang Sedang Berlaku Di UiTM Lendu? (4 Gambar)


Dua tiga hari ni tengah heboh pasal UiTM Lendu.. Apakah sebenarnya yang terjadi kat UiTM Lendu ni? Terdengan banyak cerita terutama di blog-blog dan twitter yang menerangkan kejadian-kejadian mistik yang berlaku di sana seperti barangan hilang, kes rasuk, histeria, kes penampakan hantu ulik mayang.. dan macam-macam lagi.. Jom baca kisah mengenai UiTM Lendu ni yang telah di post oleh pelajarnya di blognya, http://theruzannapages.wordpress.com. 


It’s been so scary here in Lendu. Almost every night there would be a few stories of (1) items being stolen and (2) people kena rasuk (possession), and (3) pukau.

1. The stolen items part is creepy. First you’d be entering your room and you would think everything is fine. And then you’ll start to realise that one thing is missing. And then two things have gone missing, then you realise that almost everything valuable is missing from your room. And finally you’ll find a note saying this: “Nantikan ketibaan saya di kolej-kolej lain.”, which roughly translated means “Await my presence/arrival at the other colleges.”. (Oh by the way, here, we call dorms ‘Kolej/College’.) From what I’ve heard, four places have been attacked by this person so far. All with the same note.

2. The rasuk/possession is a different story. This one, I saw with my own eyes. Real crazy stuff. Rasuk/possession is when a thing enters your body, with the intention to hurt you and the people around you, and use your body to do various things. The word here is ‘possession’. The girl at my level started dancing, and laughing, and screaming and shouting, walking here and there, and it was going in and out of her body so it was like she was her one second and another person the next. When it was happening at the early stages, my roommates and I turned on the Yaasin on a speaker in our room and sat together. And then we heard it: something screaming outside our window, as if trying to block out the sound of the Yaasin. When we paused the playback, it stopped screaming. When we turned it back on, it started screaming again. It was horrific. So we told our senior, who was at our level, handling the girl that kena rasuk. She then told us to just keep playing the Yaasin and ignore the sound, or leave the room and go to another room and stay there. We did the latter. When we went to the other room, and as we were just about to close our eyes to sleep, we heard a different sound: someone tapping at our window. Mind you, we’re on the third floor. Then we heard another sound: tapping on the bed posts. By that time, the girl that kena rasuk was already okay, but the seniors were still at our level. So we told the same senior again what had happened, and she came in, along with 17 of the other seniors, who are the members of the Majlis Tertinggi Kolej. In the room, we sat in a circle, kept quiet, and listened. Then we heard it. We all just stayed in the room at the time, with no intention to leave, and we asked the seniors what happened the night before, or the other nights, and they told us that it’s only been our college, and one other boys’ college. And it’s quite bad. Bad to the point where the Polis Bantuan, who are the people who guard our campus, had to be involved in the search of the boy who that was possessed, because guess what? They can fly. Yup, they freakin’ jumped off the second floor of the college, and flew or something. This is what I heard by the way. I didn’t see this happen. Anyway, as they were telling the story, a number of us could hear what was happening outside our window. Tapping, screaming, shouting, clapping.. you name it. And while one of the seniors was speaking, another senior was signalling towards the window, while the senior that was speaking just nodded as if to say, “Ignore it!” to her. She was describing to us what had happened in her room, and one thing that happened was that she heard claps but just one clap and at different intervals. She showed us the sound of the clap, and then the whole room felt two strong winds blowing at different directions, and bam, the door opened by itself, as if kicked by something outside. But there was nothing there. That was when we all read the Yaasin together, and decided that the entire room, all 20 of us, will not leave, because apparently the thing was around our level, waiting for us to come out. And get this: it was dancing the same dance the girl did when she got possessed, right outside our window. Scary stuff right there. I think that night is just one of the nights that I’ll just keep thinking about for years to come. I mean this is insane. I was scared. And I’ve never been scared of such things. I’ll just have to keep thinking that Allah SWT is with me. He and His words from the Quran will protect me better than anything else. God is greater than anything else, anywhere, any time. He is with me. Last night, which was Thursday, night of Friday, from what I heard, almost every college kena kacau. My college was the worst because here we were, reading the Yaasin, and then three people started screaming, as if in pain. It was the scariest. Even the colleges near us could hear the screaming, which is what my friend from one of the colleges said to me. Word got out really quickly so, an ustaz (I think) and some people from the Majlis Penggerak Masjid were present in our college when it happened. Some representatives of the Majlis Pewakilan Pelajar were there too. Then I found out through Twitter that every college was holding a bacaan Yaasin, all at the same time. I don’t know if the people were lying about this, but that was what I had read. College lights were flickering and whatnot, and every college was cold all night long. And, from what I read on Twitter, a lot of people couldn’t sleep because of the sounds and the voices. But gosh, it was super creepy. I can still remember the sound of the scream. I don’t think I’ll be able to forget it.

3. The pukau part, is just really really frustrating. What these intruders will do is they will knock on your door (or sometimes they just barge in, if you don’t lock it) and they will shake your hand or tap your shoulder. By then you’re screwed. They’ll start talking nonsense to you, and 10 minutes later you’ll realise that you have taken out RM700 from your bank account and given it to these intruders, for a bottle, of literally nothing. They move really quickly. Everybody’s just afraid of staying in their rooms by themselves now because if they forget to lock it, there’s a higher chance of kena pukau. And this pukau thing will only happen if there are any carnivals/bazaar/fairs in our campus, which happens pretty much every two weeks. Plenty people have been pukau-ed. It’s the worst.

I don’t know what’s going on anymore. It’s just been too much lately. At the start of the semester, everything was fine. And then a month later, creepy things start to happen. Hope we can all be safe during this troubling time. Just end this so we can all be in peace. Thing is, we don’t even know what we did that set off the anger in the spirits around Lendu. All the events this week were all Islamic-oriented. Perhaps it’s mad because of that, because two nights ago, there was a talk in which the ustaz explained the Al-Fatihah. And he read it ever so beautifully. Just as he got to the third ayat, strong winds started blowing, and everything went havoc. The projector screen fell nearly hitting the ustaz’s head, backdrop nearly teared, the papers on the registration tables flew around… and man it was just creepy when the ustaz said “Ada benda tak nak saya teruskan bacaan saya ni.”. When he said that, another strong wind blew.

Ugh, I just.. this is freakin’ scary alright. What do we do about this other than pray for safety? I mean it’s all the spirits here combined. Usually it’s one or two just trying to mess with everyone’s head, but now it’s really just disturbing everyone on campus for no particular reason. It’s annoying, and creepy, frustrating. Scary too. Gosh, just end this. End this now.


Isu Uitm Lendu Di Twitter.. 

Dan kat bawah ni pulak sekeping gambar yang didakwa diambil di UiTM Lendu yang menampakkan susuk tubuh lembaga yang seolah-olah sedang menari Ulik Mayang.. 


p/s : Apa pendapat korang? Sesiapa yang lebih mengetahui pasal ni, boleh share kat ruangan komen.. Btw, ada yang mengatakan bahawa gambar hantu tersebut telah lama tersebar, tak ada kaitan dgn kes UiTM Lendu.

Sumber : Here

50 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni sume keja bawani gila meroyan macam hantu uuu

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini sume citer jiwa lemah

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini semua poyo!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sakai jugak anon 15:23 ni.

Farah Zahid said... Best Blogger Tips

mulut dijaga, akhlak pun kena jaga.. benda2 ni wujud kat dunia ni, jadi ujian pada manusia..
Allah swt shj yg Maha Berkuasa..
perbanyakkan baca al-Quran, berzikir..

Ahmad (Original) said... Best Blogger Tips

boooo.....uitm lendu publisiti murahan......hantu la sangat.....

SHITSUKE said... Best Blogger Tips

kita x lalui.. memang la cakap poyo ape semua.

sekali kene, jangan2 terus pengsan.

haha!

TONTON:Full Video Youtube Maharaja Lawak Mega 2012 Final!
ILMIAH:CARA MEMBACA BAR KOD PADA PRODUK MAKANAN!
PELIK:JEM MOTOR TERPANJANG DI MALAYSIA!

erma nazillah said... Best Blogger Tips

benda tu betul sebab ada kenalan kt sana.dah seminggu dh kes tu..diorang tgh ikhtiar..mcm2 yg jadi..xde kaitan dgn publisiti murahan,poyo ke apa..lagi xde kaitan dgn kes bawani tu..benda mcm ni mana2 bleh berlaku..

Anonymous said... Best Blogger Tips

BOOOooooOOOOOooooOOO uitm lendu bodoh,gila publisiti,hantu la sgt,agak2 la nk femes pon.boooOOOOOOOOOOOOOOoooooooooooooooOOOOOOOOOoooooooooooo

Ahmad (Original) said... Best Blogger Tips

kalau nak femes pun, biarlah dengan cara yg baik....popular dengan cerita2 kejayaan student2nya.....ini tidak.....cerita2 murahan begini dijadikan batu loncatan untuk femes.....x profesional langsung.......entah betul entah tidak.......

Anonymous said... Best Blogger Tips

sume ada masalah! lendu pun ada masalah! lendir lg byk masalah! lendir pekat kelua lg masalah!

Anonymous said... Best Blogger Tips

budak2 uitm lendu ni kpala dorang mmang bnyak lendir........mngarut je lebih.......

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Ahmad (Original)

WOI LEMBU!!

CKP BAIK2 KO TAK NAK DGR. MEH SINI AKU CARUTKAN KO ANJING!
BNDA TU MMANG ADA.BUKAN PUBLISITI MURAHAN ATAU NAK NAIK RANKING KE APE!!
KO INGAT ORG2 UITM NIE SAMA BEBAL MCM KO KE NK BUAT BNDA2 NIE?!
KO X KENA KO BLEH LA CKP MACM2.AKU DOAKAN KO KENA KACAU SMPAI KO MAMPUS ANAK HARAM!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ntah2 tu pokok sebenarnya... mengarut je lebih... wakakak

Anonymous said... Best Blogger Tips

i'm ex student uitm lendu..mmg kejadian sebegini sering berlaku kat uitm lendu tp tak seteruk mcam ni..dan dulu i ade handle budak kena rasuk..boleh dikatakan sebulan 2,3 kali jugak budak kolej i kena rasuk or histeria..mungkin encik2 hantu tu marah sb ada bangunan n kolej baru kat uitm lendu tu kot..hahahh

Anonymous said... Best Blogger Tips

kat melaka kan ade skolah utk student yg terlanjur..bnde2 tu sronk la lepak melaka..geng2 die rmai..tukaq kerajaan

lulu chan said... Best Blogger Tips

seram...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Poor english

asyraq ismail said... Best Blogger Tips

to : anonymous said

xsoh duk ngarut la mum.meluat aku tgk mum comment.acu comment positif gak.mum buat sakit hati ore.mum keno mitop maaf nge ore tuh..klu dop, mum tuh kno tuntut seksok.jange duk wat besa palo gak.aku tgk mum duk komen ngarut jah..malaikat tulis amale mum.mum buat doso nge Allah, Allah bulih ampun.tapi klu mum doso nge manusio, doso tuh xkei hapus slagi manusio tuh xmaah mum.mum keno ingt tuh

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous anon 20 January 2013 06:19

yup.i think the same too. hehe =)

Anonymous said... Best Blogger Tips

sapa nama awek dlm gambor tu? teringin nak berkenalan

nuurameliya sohimi said... Best Blogger Tips

saya pelajar dekat uitm lendu. .bnda ni mmg jadi.tapi tak teruk. .sikit je. .tak tahu kenapa semua kecoh2 sampai jadi mcm ni. .kami semua okay je dekat sini . .boleh lagi hidup dengan aman

Anonymous said... Best Blogger Tips

dah susah camni baru nak ingatt tuhan . . . adakala ada hikmah kenapa jd mcm ni , maybe maksiat dkt situ semakin luas cuma kita taktau . . .yelahhh kolej kan paham oaham aaa. . . benda tu makin suka kah tempat tempat ncmtu. wallahualam . mungkin ini juga ujian dr tuhan yg maha Esa .

Anonymous said... Best Blogger Tips

korang bleyh x post komen baek / elok2 skit...tmbah2 ahmad 2...mcm BABI LA weyyhh..ko xtaw apa2 yg jd kt sana..tutup mulut ko dgn kote ko arr...taw la sampah masyarakat pown...spm fail smpai xleyh msok u..pastuh kutuk2 org plak..bo0o0o00o0o utk ko la ahmad lembu.

Anonymous said... Best Blogger Tips

apalah korang nie, hantu tu pun nak juga merasa belajar kat universiti, jangan pinggirkan dia, kesian dia.

jack ham said... Best Blogger Tips

penari kebudayaan tuuu...ahahah

Anonymous said... Best Blogger Tips

i nak komen benda sampingan sikit. nampak ketara penulis artikel cuba menulis dalam bahasa inggeris. ini satu sikap terpuji. tatabahasa atau grammarnya juga bagus. cumanya beliau harus fokus pada sudut struktur ayat. sering terbaca istilah moden dan 'americanized' ("scary stuff right there","and what not","this is freakin' scary","you name it.."). rasanya tak perlu guna istilah yg seolah2 sedang cerita sesuatu yg seronok dan 'cool'.
memadai guna ayat biasa yg tak nampak ke 'mat salleh'an sangat yer. baru nampak profesional dalam penulisan.
teguran utk semua jugak yer termasuk diri saya.

p/s: utk yg butthurt, maaf.




-ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

ahahaha..ameba@anon 08:27 - aku setuju ngan ko. tapi ayat aku lebih power:

-> "BUDAK ITEM PERASAN AMERICAN LA SANGAT.. ENGLISH KONON. TAPI SANGAT TERUK. TP NAK COVER DGN AMERICAN STYLE. SURE TIME CAKAP TU BAGI SENGAU2 SIKIT NAK BAGI BUNYI AMERICAN, PADAHAL BERTERABUR"

Julie Fasha said... Best Blogger Tips

aku tak paham sepatahhh pun..sbb english macam berterabur ada gak....kejap ada word melayu..kejap ada english..jd tak pahamm aku...
sooryy..

apa pun...benda ghaib nie mmg wujud...so jgn takbur sgt...ye pak cik makcik yg cakap besar kat atas tuh...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Julie Fasha

Setuju ngan hang.. aku tak paham gak apa minah ni dok cita. Bahasa teruk, tunggin terbalik. Geli nak baca dohhh.. guna bahasa melayu dah la.
Bbudak uitm jgn butthurt. Aku tuju pada minah perasan american sorang ni ajer. Peace.

Anonymous said... Best Blogger Tips

...poor english.....

The Seven Thing said... Best Blogger Tips

penipu..pelawok...byk tgk tv3 la ni..xpun peminat mazidol dodol sidik

Anonymous said... Best Blogger Tips

English tunggang terbalik...btw dlm gmbr tu mcm sut makyong...kalau fhm btul2 actually makyong sbnrnya adalah lakonan+tarian tentangbpenceritaan semula kehipan ssorg...kdg2 penari makyong kalau xkuat smgt dia akn diganggu semula karakter yg dilakonkan...muncul kt gmbr mgkin ada yg xkena la tu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Julie Fasha poyo giler minah ni..
ko tu iban..so diam!

sukague.com said... Best Blogger Tips

so scary...

semutz said... Best Blogger Tips

niii miss listen yang meroyan arr.. ape pulak bawani.. asyik suruh listen..listen..listen je..

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 13:40..hang bodo so hang diam..loserrr

Anonymous said... Best Blogger Tips

MALAYSIA BOLEH!! (amik duit rakyat)

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ini merupakan pengalaman sebenar saya di UITM Lendu pada 18/11/2012. Saya dan beberapa org guru telah membawa rombongan murid sekolah ke Kuala Lumpur dan Melaka. setelah melawat K.Lumpur meneruskan perjalanan ke Melaka. Tiba di Melaka kami semua mengikuti jadual rombongan menyusuri Sg Melaka hingga lah pukul 10.30 mlm. Selepas makan kami ke UITM Lendu tempat kami menginap. Hampir pukul 11.30 mlm tiba di UITM Lendu dan kami mengambil bilik masing-masing. Senyap sunyi, siswa tak ada agaknya, cuti. Tak ada apa-apa ganggu sehinggalah pukul 6.00 pagi saya bangun bersembahyang Subuh. Selepas sembahyang saya baring kembali. Kemudia kawan saya pula bangun sembahyang. Selepas sembahyang, kawan saya keluar, katannya nak merokok. Apabila dia keluar, budak sekolah juga bangun. Punya la bising. Saya yg berbaring di atas katil mengadap pintu. Bilik gelap, sebb kawan saya keluar telah menutup lampu bila melihat saya tidur. Tiba-tiba pintu bilik dibuka, dan ada seseorang masuk. Saya pun tak lah kisah cuma saya bertanya kpd dia...mengapa budak sekolah tu bising sgt. Tak ada jawapan pun. Saya menoleh tp tak ada kelibat org pun. Saya buat tak kisah mungkin kawan saya di balik almari. Tak sampai 2 minit kawan saya pulak masuk.Saya tanya, td saya tanya tak jawab pun. Dia kata mana ada dia masuk bilik td. Saya pun diam buat tak kisah perkara itu. Hari pun dah mula cerah hampir pukul 7.00 pg. Saya pun bangun memantau murid sekolah yang mandi dan ada yang bising sgt. Kawan saya yg turut sama tetapi dibilik lain mengadu, dia kena ubah tidur. Dia turunkan tilam ke atas lantai tp sampai pagi dia tidur balik di atas katil sedangkamn dia tak bangun pun. Letih sgt katanya. Barulah saya buka cerita pd pukul 6.30 pg td ada sesuatu masuk bilik saya tp bukan kawan sebilik saya. itulah pengalaman saya di UITM Lendu 2 bulan lepas.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon 22:39. Tahniah. At least saya faham apa yg awak ceritakan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ala orang malaysia memang macam ni, dh lama ikut bahasa penjajah jadi macam ni la, apapun ni semua keja iblis, so takpayah la takut2 sangat, kalau boleh kuatkan semangat. bukan nak kata, tapi saya tengok kebanyakan budak2 u terutama uitm memang dasyat pemakaian diaorang, seksi. mungkin diaorang tak kuat agama dan lemah semangat juga maka dikacaunya satu2. kalau ada yang datang bulan, jangan dibuang merata2, kalau keluar jangan samapi tengah malam buta baru nak balik, bukankah waktu malam adalah time iblis bersukaria??

NURARIANI said... Best Blogger Tips

aku x nafikan yg citer ni adalah betol.sbb kakak ak yg first dulu pon blajar kat uitm lendu selama 3 tahun dan tamat belajar pada tahon lepas.selama kat situ kakak aku x penah kena rasok cume kene kacau jelah.kalau kita kuat semangat,insyaallah..x kan jadi ape-2.time 2 kakak aku duduk kat kolej merduati yang berhadapan ngn tasik tun fatimah.kolej 2 antara kolej yg paling seram kat uitm lendu sbb tasik 2 mmg ade benda yg menjaganya.banyak kes orang kene rasok kat situ.
so..sape yg kutok2 tu x yah lah nak poyo sangat sebab korang sume x penah kene.aku pon pernah ternampak sesuatu kat tasik 2 mase hantar kakak aku balik uitm.tapi aku cume diam jelah sebab aku mmg dah tahu dah benda 2..agak menyeramknalah sbb time 2 cume aku jer yg nampak..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon 11:19. Tahniah, at least kami faham apa yg awak tulis.

valen said... Best Blogger Tips

saya dulu ex student kat situ gak b4 pindah ke kampus bandar melaka on 2007..kira tggal kat lendu frm 2005 until end of 2006..mmg banyak gak benda2 mcm tu berlaku..the scariest part was bila college saya ada student ni kena rasuk sampai merebak ke college2 yang berdekatan...so almost evry day ada bacaan Yassin kat college tmpat saya..then tasik tu mmg da trkenal sgt dgn crita2 pelik..kalau imbas balik mmg serem pulak saya pasal saya selalu lalu kat situ evry midnight coz g college kawan yg lain..heheheh...dah la sorang2 time tu mana tau crita kan...but so far bsyukur gak xde apa2 yg berlaku...myb time tu saya x pikir negatif sgt..so nothng happen kat saya spanjang berada kat sana..bile baca kisah2 yg trbaru neh rasa seram balik la pulak kan..bagi saya kita perlu kuatkan iman & jgn fikir negatif smpai disturb emosi diri..stress sgt pun jgn smpai x dpt tahan diri..enjoy ur life as a student coz da msuk zman keja neh haa mane de g nak cari enjoyment kan...dun b too scared by the time ure in hostel bykkn doa & bserah pada Tuhan..jaga kbersihan tu yg important gak..

Anonymous said... Best Blogger Tips

kuatkn smangat kawan2 yg blaja d'uitm lendu .

Anonymous said... Best Blogger Tips

antuu mane de bayang??tgk kt tasik tu ade reflection...pokok tu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku cuma nk k0men..kenapa perempuan dlm gambar tu harus berada pd posisi tepi bila bgambar? mcm nak bg ruang pd hantu ulik mayang bgambar sama je..atau gambar candid atau nk bg nampak pemandangan..

lagi satu nya..kenapa x menaip dlm Bahasa melayu aje? kan tu bahasa ibunda kita..nak becerita mcm ni pun nak english2 Bagai..aku faham je apa yg dia ni cita walau t0nggang terbalek..tp jika kau cita dlm B.M aku rasa m0od seram tu ada la k0t..ni aku rasa mcm geDik je baca..kahkah bOoOoO

Anonymous said... Best Blogger Tips

Oh my english, bahasa melayu kan boleh . Martabatkan bangsa kita

Anonymous said... Best Blogger Tips

dengar kabar budak yg sebar bende ni,Mescom,english haruslah kow ...over n havoc kan...hohoho..but,rase mcm pernah berlaku bende2 ni, but die campur adukkan sekali cerita dulu kala... pasal pukau tu memang setiap sem aku rase ade,selalu jadi kat asrama perempuan je rase n die aim level bawah je,penat kot naik tangge..hohohoh .... klu kene rasuk tu biase le...klu waktu pekse lagi luar biasa...hohhoh..

Anonymous said... Best Blogger Tips

saya student kat sana tahun 2005-2008, pernah dengar kes histeria, tu bende biasa jadi kalu dok hostel kan... but sy pernah wat shooting malam di atas jambatan tasik uitm lendu tu sekitar jam 10 malam, view gambar mengadap tasik n jeti kecil di tasik tersebut, mlm tersebut Alhamdulillah xde kena pape, n kawan sy pown xde jumpe pape.. tp pe yg mengejutkan setelah cuci filem tersebut..n print gambo tu beso..kat jeti de makhluk sedang mencangkung..sume hitam.. sedangkan semasa sy shooting tu xde pown pape objek di atas jeti tuh..but rasanya normal la tu... n satu lg zaman studi dulu kalu borak phone ngan bf kat tangga.. kolej kediaman sy kolej melati mase tu.. dekat dgn masjid..skarg xsure diberi nama apa kolej tersebut.. pernah terjadi dimana bf sy dengar suara meracau..menjerit mcm kena histeria n suara sy jd garau n menyeramkan..terus dia letak phone hahaha...sedangkan sy bercakap dgn bf sy tuh mcm biasa..n sy xdengar pape pown pasal suara yg dia katakan tuh...so bende tu memg btol la n wujud..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...