Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 25 September 2013

Cool : "Azerbaijan Tower", Bangunan Tertinggi Di Dunia Melepasi 1km (4 Gambar)


Azerbaijan Tower atau Menara Azerbaijan yang akan mula dibina tahun 2013 bakal menjadi bangunan tertinggi di dunia dengan ketinggian 3,445 kaki (1,050 meter). Menara Azerbaijan akan mempunyai 187 tingkat dan apabila siap akan mengatasi ketinggian Burj Khalifa dari Dubai (828m dengan 163 tingkat) dan Kingdom Tower dari Jeddah (1,000m dengan 213 tingkat). Menara Azerbaijan ini dijangka menelan kos sekurang-kurangnya USD 2 Bilion (RM 6.2 Bilion) manakala pembinaan Khazar Islands sekitarnya pula ialah USD 100 Bilion (RM 310 Bilion). Azerbaijian Tower dijangka akan siap sepenuhnya menjelang 2020.


Sumber : Here

11 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

abah kau lahanat!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ksian mak bapak ko trbantut nk masuk syurga dpt anak yg mcm ko ni anon 22:38...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mak korang 2 eko mmg lahanat.... curang kt abah ko....

Anonymous said... Best Blogger Tips

mengapa kelihatan pendek umpama flat pprt?
-ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dunia akhir zaman..
Manusia berlumba2 mmbina bangunan pencakar langit..

Mat Senggama said... Best Blogger Tips

kpd sesiapa yg berminat nk beli lot di Azerbaijan Tower ni bole PM sy - 20lot available
#serious buyer only

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodoh tongong mat senggama atas ni!
tak hingin aku beli lot tongong kau tu!
aku nak beli istana la bangang!

-abah kau raja!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Akan datang menara "fantasy" setinggi 3,230 meter akan dibina dari Negara Jepun.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Istana... dh 3 kturunan ko duk mnumpang bwah jmbtan.... kurangkn stim petrol nntvckp mrapu....

Anonymous said... Best Blogger Tips

Lot mak jan kot ko jual.... mak u tonggong

Al-Yousry said... Best Blogger Tips

Melengkapkan antara tanda besar Kiamat.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...