Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 7 July 2013

Serius : Jabuticaba, Pokok Anggur Yang Buahnya Tumbuh Pada Batang Pokok (8 Gambar)

Jabuticaba, Pokok Anggur Yang Buahnya Tumbuh Pada Batang Pokok.
Pokok ini hanya boleh ditemui di Minas Gerias dan Sao Paulo, Brazil. Buahnya tumbuh terus dari batang pokok serta pada dahan pokok itu. Buahnya agak besar dan mempunyai diameter dalam 3 sehingga 4 cm. Buah anggur ini boleh didapati sepanjang tahun walaupun pokok ini hanya berbunga 2 kali setahun. 

15 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Macam sedap je.

Anonymous said... Best Blogger Tips

SubhanALLah..
menarik,bleh try tanam kat Malaysia nie..kot2 menjadi..

Anonymous said... Best Blogger Tips

anggur ke buah ape ni??

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni bukan anggur daa

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st....penyokong selangor adalah anjing....hampir 99.9% rakyat selangor adalah anak luar nikah.....fuck selangor.....selangor darul anak haram.....take beer!!

-anon B.0.S-

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kalau org cina atau india jumpa pokok ni tentu di bena kuil kat bawah nya.

Anonymous said... Best Blogger Tips

subhanallah..

tp macam ada skit kegelian sbb nampak mcm kutu menggerumuni kepale...

Anonymous said... Best Blogger Tips

meremang bulu tengkuk tgk pokok ni... aduii

P.Preity Petry said... Best Blogger Tips

Abaikan isu perkauman dan isu kenegerian. Red Beam Army ada dimana-mana forum dan blog. Kerja dia melaga-lagakan dan mengapi-apikan sesame kita. Berjaga-jagalah.

shue liena said... Best Blogger Tips

gelinye mcm semut.. hehehe :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni buah keriang kn

Anonymous said... Best Blogger Tips

ABAH KO BUAH KERIAN,.

Anonymous said... Best Blogger Tips

da penah nampak pokok ni..tapi tak berani nak petik..takut beracun

Anonymous said... Best Blogger Tips

penah nampak pokok yg berbuah mcm ni tp kurang pasti boleh mkn ke tidak.

Anonymous said... Best Blogger Tips

memang boleh makan pun. rasanya masam-manis.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...