Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 10 July 2013

OMG : Candy Crush Untung RM2 Juta Sehari (3 Gambar)


CANDY Crush Saga – permainan maya yang sangat popular dalam kalangan pengguna telefon pintar dan tablet pada hari ini. Bagai mempunyai magnet, sekali cuba pasti pemain akan berasa seperti ketagih untuk terus merentas level demi level teratas.

Sungguh pun permainan ini boleh dimuat turun secara percuma, tanpa disedari ramai pengguna terjebak untuk mengeluarkan belanja akhirnya semata-mata demi kepuasan hati dan hilang sabar.

Hal ini kerana semakin tinggi level permainan akan bertambah tinggi kesukaran untuk menyudahkannya. Tidak hairanlah pengguna mudah terumpan untuk mendapatkan ‘nyawa’ tambahan dan lain-lain kelebihan bagi memenangi permainan dengan cara membayar sedikit kos. Perkara ini dimaklumi oleh semua peminat permainan maya termasuk Candy Crush.

Di sebalik fenomena dicetuskan Candy Crush, pihak paling untung sudah tentulah pembangunnya, King.com Limited. Bagi permainan yang diperkenalkan buat pertama kalinya pada September 2012 ini, syarikat berkenaan mengaut sebanyak USD633,000 sehari (RM2,018,853) atau bersamaan USD6.7 juta (RM21 juta) setahun.

Jika mengambil kira sebanyak 6.7 juta pemain aktif Candy Crush, secara purata seorang pemain membelanjakan sebanyak USD2.84 atau RM9.05 untuk permainan ini setiap hari.

Candy Crush Saga boleh dimuat turun secara percuma di App Store dan boleh digunakan di iPhone, iPad dan iPod.

Apa pun, berhati-hatilah! Daripada permainan yang hanya percuma pada mulanya, tidak mustahil anda mungkin salah seorang penyumbang jutaan ringgit keuntungan harian King.com Limited selepas ini.


p/s : Giler .. 

Sumber : Here

12 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Slamat berpose admin

Anonymous said... Best Blogger Tips

hai admin jom check in hotel mlm nie nk x

anon changlun

Anonymous said... Best Blogger Tips

admin noob baru level 23...hahahaha
LOSER...hahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

rm 2 juta sehari..setahun rm 21 juta???dlm setahun ad berapa hari je???konfius...grrrr....sila check math balik...

Anonymous said... Best Blogger Tips

ko yang bengap math dapat F9, 21 juta tu US dollar x dengan 3 dapat RM 66 juta. Duit Malaysia. Tapi kenapa 365 hari (setahun) sepatutnya mereka dapat 720juta.?
Sebab dia baru mula bisnes ni, pada sept 2012. tak sampai setahun lagi. 21 juta cuma anggaran keuntungan yang dia akan dapat! ada faham?

aqu notty said... Best Blogger Tips

Ala men hack jeq an senang..kakakakak

aqu notty said... Best Blogger Tips

Ala men hack jeq an senang..kakakakak

Anonymous said... Best Blogger Tips

aqu notty aku telah jatuh cinta padamu dibulan puasa mulia ini.ayuh bersama...

Anon Pasir Putih Terlanjur

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous kau bengap

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymouskau pon bengap

Anonymous said... Best Blogger Tips

giler..ketagih smpai pkai duit betol..ish2

Anonymous said... Best Blogger Tips

aqu notty dah menlancap? berapa jari dah masuk?
-ameba

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...