Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Saturday, 13 July 2013

Serius : Ujian Gila Untuk Menjadi Pemandu Teksi Di London (3 Gambar)


Sebelum diberikan Hackney Carriage License (lesen memandu teksi) di London, seorang pemandu teksi haruslah lulus dalam ujian yang secara puratanya memerlukan masa tiga, empat tahun untuk menguasai setiap selok belok di London. Huh, dah macam sama jangka masa belajar di universiti pula. Bukan senang rupanya nak jadi pemandu teksi di London, kena study dan hafal peta bagai nak gila dulu. Dan paling penting, mereka tidak menggunakan GPS!


p/s : mampu? Mampos... 

Sumber : Here

14 comments:

Nadratul Syazwana said... Best Blogger Tips

haii 1st

norman affindy said... Best Blogger Tips

Malaysia bagaimana?

Anonymous said... Best Blogger Tips

@norman affindy

bodo.. dah ko duduk malaysia.. apsal tanya org...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Waaaa klu mcm ni...stressss lah pemandu teksi kat sna..huhhuhuhu

gaban power said... Best Blogger Tips

rarenya...

Anonymous said... Best Blogger Tips

rare abah kau

Yusri said... Best Blogger Tips

Cerita lama ni. Semasa saya belajar di Leeds, UK, mereka dedahkan pemandu teksi harus lalui ujian memahami selok belok jalan raya di daerah tertentu. Disana ada North, South, East dan West Yorkshire. Jadi kalau pemandu itu dari North, dia cuma kena hafal sebaik yang mungkin daerah itu. Ada tahap kelulusan pula lagi. Tak lulus, boleh cuba lagi tetapi belum boleh diberikan lesen memandu teksi.

Bandingkanlah pula dengan Malaysia.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tu tanda nya org inggeris ni bodoh ya amat. Tak skolah dan blajar sejarah. Sampai ke ambik peksa. Sini driver indon pon tahu selok belok msia.

Anonymous said... Best Blogger Tips

oi pegi balik indon sanelh bodo. indon lgi mcm taik dh ah busuk pstubelagak cm org malaysia

jack ham said... Best Blogger Tips

kt Malaysia teksi cekik darah...menipu ikut jalan jauh....puihh nsb baik aku nek basikal...

Ayam Afrika said... Best Blogger Tips

Pemandu teksi malaysia untung..dahla malas guna meter, pas2 dpt tayar free kerajaan bg pun dijual balik tayar 2. Nak bwak teksi tp gaji bulan2 rm3k-4k payah la..sbb 2 cas mereka mahal.

Pengalaman: Teksi ke sunway ke kelana jaya : RM10??Alasan sbb cas lewat malam jam 11.30pm. Baik jln kaki.

Anonymous said... Best Blogger Tips

fuel saver berkesan lawati http://jimatminyakfps.blogspot.com/

Anonymous said... Best Blogger Tips

bangla pun boleh bwk teksi kat klcc... tak perlu kata apa-apa...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sudahkah anda berselawat ke atas Nabi Pantat pada hari ini?
Sudahkah anda berselawat ke atas Nabi Pantat pada hari ini?
Sudahkah anda berselawat ke atas Nabi Pantat pada hari ini?
Sudahkah anda berselawat ke atas Nabi Pantat pada hari ini?
Sudahkah anda berselawat ke atas Nabi Pantat pada hari ini?
Sudahkah anda berselawat ke atas Nabi Pantat pada hari ini?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...