Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 13 July 2013

Insaf : SMS Terakhir Yang Tak Sempat Dihantar Sebelum Mati Kemalangan (Gambar)


Baru-baru ini, seorang remaja berusia 22 tahun dari Greeley, Colorado, Amerika, yang sedang memandu kereta hilang kawalan ketika menaip mesej kepada rakannya menggunakan handphone. Beliau yang juga seorang pelajar di University of Colorado terbunuh apabila kereta yang dipandu beliau  terbalik di tepi jalan. Ibu bapa mangsa telah menyiarkan gambar handphone mangsa yang mengandungi mesej terakhir yang tidak sempat dihantar kepada rakan beliau, dengan harapan untuk memberikan kesedaran kepada orang ramai tentang bahayanya membalas mesej ketika memandu.


p/s : Jangan SMS ketika memandu... 

Sumber : Here

16 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st..utamakan keselamatan semasa memandu...pengajaran yg berguna unk smua..

Anonymous said... Best Blogger Tips

2nd

Anonymous said... Best Blogger Tips

3rd....yup btul tu...bhaya oooooooooo

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st 2nd 3rd abah kau

Anonymous said... Best Blogger Tips

Terlalu ramai pemandu Malaysia yang SMS atau menjawab phone ketika memandu. Semasa saya Australia, pintu kereta saya diketuk oleh pemandu motosikal, agar saya tidak menggunakan bimbit semasa memandu. Ini adalah KESEDARAN SIVIK mereka. Di Malaysia, main hentam sahaja. Tak kira mana dan tak makan saman. Sehinggakan text SMS pun dibawa ke ruang komen, "wak nk gi mn? aq nk mkn ns grg nie. xksh, mkn je pepew pun..".

ROSAK rakyat Malaysia, ROSAK!

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

sadisnya... sedihnya...

btw 1st!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dah ajal tu.

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 18:29....ko org indon ker singapo? lau ko mmg ko org sana....dipersilakn brambus dari malaysia k


ps:dgn ko2 skali yg rosak skrg ni......xpyh uji akal tgk komen pn dh tau

Anonymous said... Best Blogger Tips

IPHONE masih hidup! ingt tgah main clash of clans..wakaka..!

Anonymous said... Best Blogger Tips

hilang kawalan, macam mana boleh "hilang kawalan? adakah breknya rosak!

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 03:40.. kau la berambus.. tak fhm bahasa.. dah ckp bahaya.. mmg la tak kene pada kau.. tggulah nasib malang kau muncul..baru kau tahu kesedaran tu apa.. budusss...

jack ham said... Best Blogger Tips

ini semua salah iphone

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku sms masa bawa moto...eksiden, ligamen lutut aku putus, dh hampir 9 tahun dah...skg aku x leh lasak lagi...pd sume kwn2 tolong jaga keselamatan diri..kesihatan dan tubuh badan kurniaan Allah amat bernilai....sekali sakit duit juta juta x de makna

Anonymous said... Best Blogger Tips

Also jgn leka sms didalam lift.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Also jgn leka sms didalam lift.

Anonymous said... Best Blogger Tips

pantat dalam lift, anon di atas sibuk cerita pasal lutut dia pahal? minta puji?
-ameba

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...