Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 10 July 2013

OMG : 66 Tahun Hidup, Seorang Lelaki Baru Sedar Dia Sebenarnya Seorang Wanita (Gambar)


Bayangkan anda sudah hidup berpuluh tahun sebagai seorang lelaki (ataupun perempuan), kemudian apabila sudah menjangkau lanjut usia, baru anda sedar sebenarnya identiti anda selama ini adalah sebagai seseorang yang mempunyai jantina berlainan. Apa yang anda rasa, krisis indentiti? Itulah yang terjadi kepada seorang lelaki di Hong Kong ini.

Kes yang digambarkan sebagai antara diagnosis paling menggemparkan dalam sejarah perubatan ini terjadi kepada seorang lelaki berusia 66 tahun yang lahir di Vietnam apabila beliau menjalani pemeriksaan doktor di Hong Kong. Mengikut laporan Hong Kong Medical Journal, punca pesakit tersebut mendapat penyakit ini adalah disebabkan oleh dua penyakit genetik yang jarang berlaku iaitu salah satunya adalah Turner Syndrome, yang menyebabkan kemandulan.

Satu lagi penyakit adalah congenital adrenal hyperplasia, yang menyebabkan paras hormon lelaki yang sangat tinggi, mengakibatkan penampakan ciri-ciri lelaki pada seorang wanita seperti tumbuh janggut dan ketumbuhan zakar yang kecil ataupun digelar 'micropenis'. Pesakit tersebut yang hanya berketinggian 1.37 meter, mungkin tidak menyedari dirinya adalah seorang wanita jika tidak kerana pemeriksaan doktor tersebut.

Sumber : Here

4 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Allah is the Greatest of all. Subhanallah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Prob ni..lols..
Bobby ingn mhn maaf jk ad slh n slp
Ok..syg ouls..haha..
shue liena espclly i luv u baby..
slm ramadhan smuany..

bobby-pencinta wanita.

Shin Chan Comel said... Best Blogger Tips

habis tu isteri dia macam mana?

New Entry "Percutian ke Hong Kong - Macau Day 7 Part 2 (The Peak Tower - Madame Tussauds)"

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sudahkah anda berselawat ke atas nabi kongkek pada hari ini?

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...