Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Friday, 12 July 2013

Info : Kartun Peneman Jiwa Kanak-Kanak Era 90an (6 Gambar)

Koleksi Kartun zaman kanak-kanak era 90an. Bila datang time puasa memang benda ni la yang kanak-kanak selalu tunggu depan tv bak kata memang rare la cerita kartun nie sampai rasa lapar pon tak boleh rasa dah time nie khusyuk depan tv.

1. Anak-anak sidek

  Kartun ni membuatkan kanak teruja nak jadi hebat main badminton time ni lepas jek tengok mesti ajak kawan kawan pergi main. memang penuh dengan mesej yang mendalam cerita anak-anak sidek ni.


2. Teletubbies 


Boneka orang putih yang comel waktu 90an boleh la layan sikit. Admin tak berapa nak ingat dia cerita pasal apa tapi dia buat budak budak ketawa la.





3. Keluang Man

Super hero melayu pertama time ni kot.. Keluang Man jadi kebanggaan orang johor jap sebab nama kluang hehe cerita nie serius rare gila teruja tengok kalah cerita suparman hehehe. :p




4. Upin Ipin

Ni baru la jugak tapi penuh dengan mesej yang tersendiri bagus tok kanak kanak. (Tapi bukan 90an dah)



5. Usop Sontorian

Ini paling best ni penuh lawak dengan ayam yang boleh bercakap yang selalu kena buli kisah degil name budak usop lawak lawak korang boleh tgk kat youtube.



6. Yokies.

Kisah keluarga telor yang unik korang boleh cari kat youtube kalau ada la hehe.. (Hasbullah Awang)



Kisah animasi kegilaan kanak kanak zaman 90an heheheh.. :p

Sumber : Here

16 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st
Dapat hadiah

Anonymous said... Best Blogger Tips

2nd dpt buka puase :p

dyan/dyanna said... Best Blogger Tips

buat teringat masa kanak2...

Anonymous said... Best Blogger Tips

sang wira mn?

Anonymous said... Best Blogger Tips

haha..aku siap ada buku komik dy agi

Anonymous said... Best Blogger Tips

apsal lak tele no 2?
napa ada upin ipin?
lat kampung boy mana?

Anonymous said... Best Blogger Tips

thunder cat mana? spiral zone?

siti nor jannah halim said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

power rangers..ultraman..mane2

Anonymous said... Best Blogger Tips

DRAGON BALL LAAAAAAAAAAAAAAAAA

KAME HAME HAAAAAAAAAAAAA

Anonymous said... Best Blogger Tips

thanx @akustressgiler..
sebagai seorang bekas storyboard artist utk usop sontorian & yokies.. aku berterima kasih pada korang yg penah tengok citer lawak bodoh aku.. haha

jack ham said... Best Blogger Tips

ha bodoh???

Anonymous said... Best Blogger Tips

yeah...paling aku suke usop sontorian dgn anak2 sidek, mse ni skolah rendah lgi.. klo kartun dari luar,dragon ball dgn sailormoon

Anonymous said... Best Blogger Tips

tomatoman paling rare!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

masa sek rendah dulu slalu gk baca komik anak2 sidik dlm klas..

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodo makan taik hidung tengah memandu,
-ameba

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...