Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Friday, 15 March 2013

Info : Mari Lihat Ular Menghadam Tikus Menggunakan Mesin MRI (3 Gambar)

Mari lihat beberapa gambar proses penghadaman seekor ular sawa Burma yang menghadam seekor tikus. Gambar-gambar ini diambil menggunakan gabungan antara computer tomography (CT) dan juga magnetic resonance imaging (MRI). Gambar kedua di bawah merupakan gambar turutan selama 132 jam semasa proses penghadaman berlaku.

Laa..patutlah ular sawa selalu tidur lepas kenyang, proses penghadaman di dalam perut sangat lama. Sambil tunggu lapar balik, lebih baik tidur kan. Haha.



Sumber : Here

11 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

masyaAllah..hebatnya ciptaanNya

Anonymous said... Best Blogger Tips

smua hancur kena asid....tu dia..

DIDIE BAHAZIM said... Best Blogger Tips

Subhanallah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

tak pulak ular nie dpt penyakit kencing tikus. pelik.

Anonymous said... Best Blogger Tips

pe yg pelik...dia mkn tkus sjak dlu lg..dh biasa la...asid dia pn bhaya....try ko mnum air kncing tkus sjak ko kecik lg..knpem dh besar ko dh kebal.


Bodo giler komen.....de ke ptt

Anonymous said... Best Blogger Tips

HAHAHA...lawak btol anon2 atas aku nie bertekak! buat lg & lg...

Anonymous said... Best Blogger Tips

yg ats ni lg bodo...bila msa diorg brtekak....ko nk tgk yg brtekak ko tgk tjuk len la....bodo nk mampus

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sabarr..

Anonymous said... Best Blogger Tips

virus kencing tikus baru wujud. kalau sejak dulu kencing tikus tu dah ada, takla aku heran nape ular tu kena penyakit tu.


kesian. jawapan kurang cerdik dari anon 16.28

Anonymous said... Best Blogger Tips

ko tu yg bodo anon 03:02......bagi la dia mkn mknan yang ada sakit pape pn tpi ular xkn ada effect klau dia mkn sbb asid dia asid tu matikn smua yang ada....lau ular mkn org yg ada sakit HIV n KANSER xkn trasa pape kcuali kenyang....

Nk komen tu pliz la yg bernas n tau hal ttg ular.

BOOOODOOOOOOOOO

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 16.30. kalau aku komen pasal ular lain lar. aku tanya. tanya tu sebab tak taw. bila tak taw, kena tanya. time kau sekolah dulu, cikgu kau ckp kena taw semua dulu baru boleh tanya ke? atau kau mmg tak belaja adab bertanya tu mcm mana?


kesian, kebodohan terserlah bila kau takle beza antara soalan dengan statement. tuh lar, lain kali pegi sekolah, jangan ponteng.


Agaknya kecik2 kau keluar dari perut mak kau mmg dah taw serba serbi pasal semua kejadian alam nie. mesti kau boleh beat budak genius dr UK tu.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...