Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 13 March 2013

Genius : Pelajar Indonesia Cipta Penyegar Udara Daripada Tahi Lembu (4 Gambar)


Dua pelajar Sekolah Tinggi Indonesia, Dwi Nailul Izzah dan Rintya Aprianti Miki memenangi hadiah pertama dalam Projek Sains Olympiad negara hasil ciptaan mereka membuat penyegar udara daripada najis lembu yang mesra alam.

Penyegar udara itu dikatakan mempunyai wangian herba semulajadi dan baik untuk kesihatan manusia kerana penyegar udara ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia berbahaya seperti produk penyegar udara lain di pasaran.

Pelajar tersebut mengutip tahi lembu dari ladang lembu di Rempit Kabupaten Jawa Timur dan membiarkan tahi lembu itu menapai selama tiga hari. Mereka kemudiannya mengekstrak air dari tahi lembu yang dicampur dengan air kelapa.

Cecair tersebut disuling untuk mengeluarkan segala kekotoran. Akhirnya produk penyegar udara terhasil daripada cecair dengan aroma herba semulajadi daripada makanan lembu dihadamkan.

Dua pelajar ini akan mewakili Indonesia ke The International Environment Project Olympiad race (INEPO)' di Istanbul'.


p/s : Wow.. cane bau die ek? hoho

Sumber : Here

15 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

indon suka main taik..

Anonymous said... Best Blogger Tips

at least pndai mncipta brg bru....ko ade...kra ok r,slme ni x pk pn sme ni...

Anonymous said... Best Blogger Tips

indon bodoh makan taik....

Anonymous said... Best Blogger Tips

pkauman tu yg bodoh!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bodoh gila org atas ni pasal taik pon na gadoh.. Mampos die org lah nak guna taik ke nak main taik ke..

kepalabapakkauberjambul bergeliga said... Best Blogger Tips

mestibestdansegarudaranyanikompomhahahahah

Anonymous said... Best Blogger Tips

sal taik pon mau gado kah..x berakal langsung

Anonymous said... Best Blogger Tips

erkkkk....

Anonymous said... Best Blogger Tips

taik tetap najis!!! boley ke bawa solat??

Anonymous said... Best Blogger Tips

fuck indon..dasar pengotor..get out from m'sia..kami nda perlu kamu sume bah..meluat aku bah tengok org indon ni..dasar maling perampok..brengset..

P.Preity Petry said... Best Blogger Tips

Jual kat negara India. Orang Hindu anggap lembu binatang suci. Pasti laku :D

Anonymous said... Best Blogger Tips

ntah la bodo giler bt bnda ni

Anonymous said... Best Blogger Tips

tau sgt da akn kluar komen2 haram ni..

Anonymous said... Best Blogger Tips

bau rumput kot..

Anonymous said... Best Blogger Tips

lihat dari pemikiran dan inovasi nya,,anda-anda yang coment bisa apa????

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...