Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 18 July 2012

Serius : Patung Berusia 200,000 Tahun Ditemui Di Bulan? (4 Gambar)


Sebuah catatan daripada pihak saintis baru sahaja membuktikan bahawa permukaan Bulan pada suatu ketika pernah dihuni dengan kehidupan asing. Hal itu telah dibuktikan berdasarkan penemuan sebuah arca bersaiz 10 inci di permukaan Bulan.

Pakar geologi, Dr. Morris Charles menceritakan bahawa batu aneh tersebut telah dibawa ke makmal penyelidikan NASA sejurus selepas kepulangan ekspedisi Apollo 11 pada tahun 1969. Dr. Charles merupakan salah seorang penyelidik NASA yang telah bekerja selama 23 tahun sebelum akhirnya mengambil keputusan untuk mengundurkan diri. Walaubagaimanapun, dia masih tetap menjaga hubungan dengan pihak tempat dia bekerja dahulu.


"Arca tersebut meningkatkan perasaan ingin tahu kita. Ini bererti pada suatu waktu dahulu, atmosfera di Bulan boleh menyokong kehidupan. Selain daripada itu, arca tersebut juga menunjukkan nilai estetika yang indah dari masyarakat yang membuatnya," kata Dr.Charles kepada pemberita.

Arca yang dikenali sebagai "Angel" atau bidadari itu diperbuat daripada kombinasi besi khusus yang boleh ditemui secara ekslusif di beberapa tempat mengikut ketinggian tertentu di bulan. "Angel" merupakan arca yang menyerupai perempuan memiliki sayap di bahagian belakang dengan rambut yang panjang.

Terdapat juga kemungkinan yang arca "Angel" didatangkan khusus daripada planet lain. Berdasarkan analisis radiokarbon, pakar geologi berpendapat bahawa arca tersebut telah berusia lebih dari 200,000 tahun, yang berkemungkinan ia dibuat 170,000 tahun sebelum spesies manusia muncul di Bumi.

Dr. Miles Fredericks dari Universiti New York ada membuat kajian mengenai teori legenda orang Sumeria yang menceritakan tentang Annunaki, dewa-dewa bersayap, yang berasal dari abad 18 SM. Mungkin juga orang Sumeria pernah dikunjungi penghuni bulan, yang rupanya hampir sama dengan imej dari arca "Angel".

Walaupun terdapat banyak persoalan yang menyelubungi misteri figura "Angel", tetapi sebahagian masyarakat mempersoalkan mengapa rahsia tersebut disimpan begitu lama. "Artifak ini telah menjadi rahsia umum kepada pihak NASA selama bertahun-tahun. Namun pihak NASA terpaksa menyimpan rahsia ini bagi mencegah masyarakat dunia daripada menjadi panik.



p/s : Bukan leh caya sangat kat US nih.. tapi tak mustahil ada kehidupan lain selain dari yg ada di bumi nih.. Wallahualam..

Sumber : Here

25 comments:

One Piece said... Best Blogger Tips

Wahahahahaa..
Nak di jadikan cerita..

Anonymous said... Best Blogger Tips

bullshit je america nie...diorang pandai nk wat citer...fuck!!!

Norasyimah Saifullah said... Best Blogger Tips

x boleh percaya langsung

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini ade bace dulu dalam buka angker tak silap aku

-billy fecren

Anonymous said... Best Blogger Tips

mmg xbleh pecaya..mmg xde hidupan kat tmpt lain selain bumi...buktinye allah suruh cari bumi yg lain utk diduduki klau xnak beriman...xingat surah ape...rujuk pd yg lebih mengetahui~~

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dulu Penipu Pasal Sang MONYET YAHUDI(darwin oh darwin)..skg plak Penipu Patung EMBAH die punye.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Fake lah!!!mereka saje nak buat propaganda dan konspirasi nih.

Nur FatIn aDiLah bT azMi said... Best Blogger Tips

hahahahahah ianya tersangat kelakar okay. Tak habis2 nak menipu.Cis

karen said... Best Blogger Tips

alaa , mulut korang kata cmtu tapi hati korg ragu2 kn .. ;P

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni la jadinye kalau orang x sunat...menipu je kerja...

manjaman said... Best Blogger Tips

arghh..mengarut jer sume ni..x abis2 NASA ngan USA ni nk menipu dunia dgn membuat teori dn menjumpai bukti2 palsu..mana ada kehidupan selain dari bumi????? klu ada sgt buktukan secara ilmiah dan saintifik bukan merepek2..Allah berfirman bahwa "manusia jua lah sebaik-baik kejadian..wallhualam...

Anonymous said... Best Blogger Tips

nasa x penah mendarat kat bulan..sume ni konspirasi je..tgk youtube"man never land on moon"...sume keje iluminati.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ooooo yeke..korang semua ni mmg ahli sanitis kan..bijak2 belaka

Anonymous said... Best Blogger Tips

america f**king liars! bulls**t...never landed on the moon, propaganda semua nih..saje nak buat gempak..pijak bulan jumpe alien la, artifuck la, transformers la..ape bagai la lagi nak menipu dunia macam mereka baguih sgt..

Kambing Hitam said... Best Blogger Tips

confirm ada kehidupan selain manusia...ape ni tak bole bersikap open minded..? org cam korg ni la yg mudah panik..sebab tu AS n NASA tak nk masyarakat mcm korg tau supaya korg tak terperanjat beruk..'menggelabah' never finish..

Anonymous said... Best Blogger Tips

citer paling bodoh abad ini dimenangi oleh... AMERIKA

Anonymous said... Best Blogger Tips

mmg la ade kehidupan lain selain manusia..tpi bab mndarat kat bulan ni mmg penipu..bukan masalah open minded ke x..sempit tul otak kambin itam nih!

Anonymous said... Best Blogger Tips

soalan pertama: ye ke charles darwin ni yahudi?

y ak baca kat wiki..bapak dia freethinker..tp dia baptised kan charles darwin kat gereja Anglican St Chad's Church..ak mlas nk abeskan..tp bila ak search jews..it has no found...

sumber wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin

Charles Robert Darwin was born in Shrewsbury, Shropshire, England on 12 February 1809 at his family home, the Mount,[18] He was the fifth of six children of wealthy society doctor and financier Robert Darwin, and Susannah Darwin (née Wedgwood). He was the grandson of Erasmus Darwin on his father's side, and of Josiah Wedgwood on his mother's side. Both families were largely Unitarian, though the Wedgwoods were adopting Anglicanism. Robert Darwin, himself quietly a freethinker, had baby Charles baptised on 17 November 1809 in the Anglican St Chad's Church, Shrewsbury, but Charles and his siblings attended the Unitarian chapel with their mother.

soalan kedua: ye ke charles darwin kata kita ni dari monyet/beruk?

ak pn bodoh mcm hampa jgk dlu..sbb malas baca..tp bila ak baca balik..xde pn dia ckp theory pasal manusia ni dtg dari beruk..da ada da kat bwah ni..dia ckp kita ni dtg dari common ancestors (hidupan/sel y sama)..then sari satu sumber ni..sel tu berevolusi..mghasilkan byk cabang pattern hidupan y lain

sumber wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin

Charles Robert Darwin, FRS (12 February 1809 – 19 April 1882) was an English naturalist.[I] He established that all species of life have descended over time from common ancestors,[1] and proposed the scientific theory that this branching pattern of evolution resulted from a process that he called natural selection, in which the struggle for existence has a similar effect to the artificial selection involved in selective breeding.[2]

ye ke Allah kata klu x beriman g cari bumi lain?
ye ke kat bumi ni jek ada Manusia?

dlu la..orang2 islam tuli kata big bang tu bohong jek..la ni ckp ada dlam quran...

p/s: kambing hitam...i am with you..y lain dok kalut sgt mcm kena miang buluh...

Anonymous said... Best Blogger Tips

mungkin ada kehidupan lain selain manusia di tempat lain tp bukan manusia...itu yang pasti

Anonymous said... Best Blogger Tips

ilmu allah tu sgt luas, dibnding ng ilmu manusia, xde mkne pn...ad hdis trngkn
perbndgn ilmu allah spt isi sluruh laut d bumi, manusia plak ilmu hny la celupan paruh burung dlm air laut, bekas2 air yg mlekat kt paruh burung tu la perumpamaan ilmu manusia...
jdk sgt besar bezany..cm x pyh pndg pn..

Anonymous said... Best Blogger Tips

to Anon:16:05
mudah2an dgn ilmu y sedikit ada pada manusia ni..dpt la kita beriman dgn lg tenang...beribadah dgn tahu sbb..kenal islam bukan sekadar menerima...biar sedikit..jgn xde langsung...ilmu xkira skit atau byk..islam mmg suruh cari...sbb ada beza orang y berilmu..dgn x berilmu...knp plak ckp xpyah pndang?

(39:9)
(Apakah kamu hai orang musyrik yang lebih beruntung) ataukah orang yang beribadat di waktu-waktu malam dengan sujud dan berdiri, sedang ia takut kepada (azab) akhirat dan mengharapkan rahmat Tuhannya? Katakanlah: "Adakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui?" Sesungguhnya orang yang berakallah yang dapat menerima pelajaran.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dpt percaya kerrr. Kat tajuk di atas tu plak ada tajuk yg bertajuk serius 2 bulan selepas jalan di sarawak tu mana ada jln tu kat sarawak.cuaca sjuk.hermmkmmn lawak

jivan said... Best Blogger Tips

cuba fikir... macam mane ade JAM TANGAN... 200 000 thn dahulu.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

gi bln pun tak..stakat gi iss baek x pyh..lancau usa

akmall said... Best Blogger Tips

Kata alien? Depa pernah tengok ke alien cmne? Takyah lah.. tengok muka alien yang dorang cakap tu... mengarut je laaahhhh

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...