Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 10 April 2012

Seram : Misteri Restoran Adik Manja Di Kuantan, Pahang (11 Gambar)

Kisah Restoran Adik Manja ini diambil dari forum Carigold. Kami hanya ingin share. Sila baca pengalaman mereka di bawah ini.

"Dah lama aku perhatikan...sbagai maklumat, restoran ni dibina awal tahun 90-an dulu..berlokasi di tepi Jalan Gambang (sebelah kiri) menghala ke bandar Kuantan. Dulu kalau tak salah, nama restoran ni lain sbelum dimiliki oleh owwer baru...tapi setelah baru jer beroperasi, atas sbb tertentu atau misteri, restoran ni ditinggalkan begitu sahaja hingga kini. Anehnya 'jiran' berdekatan amat rancak pembangunannya dan tidak mustahil restoran ni kurang sesuai berlokasi di situ dan yang paling misteri, sehingga kini juga masih tiada owner baru mengambilalih dan Restoran Adik Manja dibiarkan mereput dan berdiri sbgai sebuah entiti yang memiliki kemisterian tersendiri"...


























Originally Posted by idiaz_131

Aku pernah ada pengalaman dengan kedai ni kira2 7 tahun lps. Van company yang aku bawak rosak berhampiran dengan kedai ni...kira2 300 meter je. time tu malam dlm pkul 9.00. Kawasan tu agak gelap jadi aku boleh nampak kedai tersebut terang benderang dan meriah, nampak mcm ramai orang berhenti. Aku ingat nak pegi kt kedai tu tapi tak berani nak tinggal van company sbb barang penuh. Aku tunggu kawan aku datang bawak van lain pastu punggah barang2 dan teruskn perjalanan. Masa lalu kat kedai tu dalam pkul 12mlm mmg nampak jelas orang ramai tengah makan. Aku pelik jugak sbb setahu aku kedai ni dah lama tak bukak. Mungkin owner baru kot..aku dgn kawan aku fikir. Esoknya aku datang balik waktu pagi sbb nak ambil van yang kitorang tggal kt tepi jalan malam tadi. Aku tengok kedai tu tutup, aku tak puas hati aku pergi singgah kt kedai tu, aku tengok langsung takde kerusi meja...dengan keadaan yang berhabuk macam dah lama tak berniaga dan tak ada langsung tanda2 macam orang berniaga malam tadi...aku pandang kawan aku..pastu kawan aku pandang aku...apa lagi terus cabut la...tunggu apa lagi...tapi yang peliknya..sape yang aku nampak ramai2 makan kt kedai tu malam tadi...mmg misteri gilerrr..
 
p/s : Sesiapa yang pernah dgr pasal restoran ni sila bagi pencerahan sket.. 

Sumber  :Here


25 comments:

Perzoe said... Best Blogger Tips

Tiada apa2 yang misteri pasal kedai Adik Manja ni..aku org Kuantan..kerapa lalu jalan ni sebab org umah aku kerja UMP gambang..malam hari pun sama..tade ape pun...tapi kat tokong tepi jalan Gambang tu mmg angker...yakni sebelum restoran ni..tak caya search kat google hantu jalan gambang...

azu said... Best Blogger Tips

Masa aku gerak gambang,ada gak lalu tempat ni malam2..at 1st rasa cam nak singgah la sbb ingatkan bukak..tak tau la pulak ada kisah misteri pasal tempat ni

Anonymous said... Best Blogger Tips

THEHELLWITHTHEWORLDTODAY ; ADER JE KO KAT SETIAP PAGE BERAMBUS LA KO.STARLITE KAT DAHI KANG BARU TAU.MANGKOK PNYE MONYET.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Pesetan tu kau lah da hell...hahahahhahha

Anonymous said... Best Blogger Tips

laju sungguh motor saya..prengg prengg prenggg prengggg ....!!!

ben xii said... Best Blogger Tips

what the hell

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku membesar dgn dulu ulang alik dari kerteh ke temerloh ikut jalan ni sebab highway x ada lgi. Pena dulu, adik aku nak terberak sgt dah, so kami terpaksa berhenti dkt sini. Sebab, kami semua nampak ada orang jaga kedai. Tengah bakar satey kt depan kedai tu. Tp, pelanggan x der. Ada pak cik tu sorang2 je. Mak aku mintak izin guna toilet dia. Dia bagi. Tapi, time aku duduk dlm kereta tu, mmg rasa x sedap hati.

Tp nasib baik x jdi apa2 buruk. Sampai ke kg mlm tu, mak aku cerita kt parents n adik beradik dia, yg kami singgah di kedai ni. Semua org trkejut, senyap sunyi je. Tiba2 nenek ckp, kedai tu dah lama x brpenghuni. tp, x tau la kalau da bukak balik.

Bila kami otw nk balik smula ke kerteh, mmg kedai tu kosong. Usang, uzur. Seram je rasa. Tempat bakar satey yg meriah dgn lampu, khemah, tempat pembakar langsung x ada. Nasib baik x jdi benda2 buruk kt kami.

Anonymous said... Best Blogger Tips

oh....

APAN said... Best Blogger Tips

haha....citer mcm ni pun ada ye...diakui aku pun x pernah tengok kedai tu buka siang2...mlm pun sama kot.x tau la...

papepun, persoalan pasal kedai ni mmg ada gak sebab aku ulang alik ikut tu.... :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

kedai adik manja 2 lebih kurang 5 minit dari rumah aku... sebenarnye banyak owner kedai 2 coz sering bertukar ganti and selalu nye bila bulan ramadhan je akan bukak,,, memng meriah bila bukak but meriah ngan tauke n pekerja je... xtaw la ad misteri ke x...aku orang dekat pown xtaw..haahahha... klu kat tokong b4 kedai 2 memng betul ad..:)

APAN said... Best Blogger Tips

cam ramai org kuatan bagi feedback...admin kena kaji yg coter tokong lak la nampaknye :)

TheCarbineKing said... Best Blogger Tips

aku dok pntai selamat dlu
hohooh
pndai muke TheHell kne mrah!
ahhahah
^_^

dynamicdreamz said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

the hell babi!!!!

eima said... Best Blogger Tips

tataupun pasal kedai ni .. aku penah mkn ke tak kedai ni rasa cam penah je dedulu ... ikan stim die sedap ....yeke kedai ni .... rasa nye cam betui dah ...


skrg klu llau mmg tak penah pun buka ....

zams said... Best Blogger Tips

Restoran mmg dah lama dikosongkan...saya berulang alik dari Batu 11,berhampiran dengan restoran ini ke gambang selama 4 tahun setiap hari...Ada sekali tu mmg dibuka restoran ini selama 1 minggu jer lepas tu tutup terus....pernah jugak terdetik nak try makan kat sini tapi macam tak sedap hati....hari ni terbaca entry ni mengatakan ia misteri,maknanya betul agakkan saya sebelum ni....ramai kawan2 cakap macam tu jugak sebelum ni....untuk pengetahuan kat depan restoran tu ada sebuah rumah banglo usang yang telah di buat sarang burung....sebelum ni rumah banglo tu tersergam indah depan restoran ini.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

main main main main main main

Anonymous said... Best Blogger Tips

penakut...takde mende kat sini...klu ade pun jin..sebab lama tinggal....kejap lagi nak lalu pulak kat situ....

buDAkBaRUbelAJar said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

bese je...x rase misteri pon..padahal time nk balek kampung, ke bandar..balek lewat mlm ke...kompem lalu n ulang alik depan kedai ni...x rase ape pon..penah je nampak kedai tu buka mlm2..tp xde pengunjung, cume ade pekerja2 die je...pasal owner tu pon selalu tuka2, jap buka jap tutup.. siang kadang2 ade orang gak..maybe nk bersihkan tempat tu...tu je...

Anonymous said... Best Blogger Tips

chini ke kuantan(tempatt laaluan ku) ditengahnya gambang....hohohoho......restoren ni nampak elegen dengan corak rias yg menarik..lau sape yg suke ukiran lame2 mungkin akan menyukainya..pernah suruh arwwah ayah singgah dulu kat sana tp ayah xbg katanya ada tempat yg jauh lebih baik lagi...dan sehingga kini masih ingin mkn disana----kakcik

online shop said... Best Blogger Tips

jav 2012
jav 2013
JAV update
jav hotfile
jav torrent 掲示板
jav userporn
jav 掲示板
jav torrents
jav streaming online
jav wupload
userporn
jav uncensored torrent
jav videos
akiba
sora aoi jav
jav hot
jav online
jav download
jav free

http://jav-2013.blogspot.com


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

http://freedownload-fullmovies.blogspot.com

free download full movies

free download movies

download film gratis

download film terbaru

subtitle indonesia

Anonymous said... Best Blogger Tips

Terima kasih, kerana bagitau tempat ni, Nanti aku travel (kl-kuantan), kalau aku rasa ngantuk, hujan lebat boleh lepak kat restoran ni.
Percaya sangat dengan benda-benda karut ni.Cerita dia senang, kalau dah sampai tempat ni, baca doa, kemudian jangan fikir bukan-bukan. Kalau nak fikir pun fikir pasal mati.

aifa89 said... Best Blogger Tips

kedai tu bkn apa..rmai xdtg sbb bau busuk..bau reban ayam..siyes..aku penah pegi skali 2 tahun lepas..pegi skali je pastu xtahan lah bau gtu..pasal berhantu tu xtaw laa pulak..

Anonymous said... Best Blogger Tips

restoran adik manja ni sebenarnya angker ke x?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...