Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 10 April 2012

Info : Air Mani Boleh Dijadikan Penawar?


Tahukan anda air mani @ sperma boleh dijadikan penawar pelbagai penyakit? Baca kat bawah ni.. 

1. Penyakit Diabetes.

Kajian ini telah dipelopori oleh para penyelidik daripada Georgetown University Medical Centre di Washington DC, Amerika Syarikat. Semasa di ujikaji, teknologi ini ternyata berjaya dan diharap dapat digunakan kepada manusia.

Seperti yang dikutip dari Healthday, Isnin (20/12/2010), penggunaan sel penghasil sperma mempunyai banyak kelebihan berbanding penggunaan sel pankreas. Sel penghasil sperma diambil daripada testis penderma itu sendiri dan tidak akan ada risiko penolakkan sel seperti yang di alami oleh penderma sel pankreas.

Selain menghasilkan hasil yang cukup memberangsangkan, terapi ini juga menjadi sangat terkenal kerana mampu mengubah fungsi sel penderma sperma menjadi insulin. Dalam hal ini, bukan sel penderma sperma sahaja yang boleh digunakan dalam terapi malah cairan sperma itu sendiri juga boleh digunakan.

2. Penyakit Kemurungan.

Terjawab pada tahun 2002 iaitu pada tahun yang sama ia diterbitkan di dalam jurnal Archives of Sexual Behavior. Kajian yang dilakukan oleh para saintis di State University of New York telah mengungkap manfaat sperma untuk mengubati penyakit kemurungan pada orang perempuan.

Manfaat ini diperolehi ketika perempuan yang mengalami kemurungan melakukan hubungan seks dengan pasangannya tanpa menggunakan kondom dan membiarkan ejakulasi terjadi di dalam vagina. Secara tidak langsung, lebihan sperma yang masih berada di dinding vagina akan diserap ke dalam pembuluh darah yang berada di sekeliling vagina dan diyakini akan memberi kesan yang menenangkan kepada wanita tersebut.

3. Masalah Jerawat.

Kegunaan lain sperma juga pernah digunakan untuk mengubati masalah jerawat, meskipun secara klinikalnya belum ada kajian khusus yang membuktikan keberkesanannya. Namun secara teori, proses perubatan tersebut dinilai sebagai cukup berkesan kerana sperma mengandungi sejumlah khasiat yang bermanfaat untuk rawatan kulit.

Seperti yang dikutip dari Bestacnetreatmentstips.com, kandungan khasiat di dalam sperma yang boleh melawan jerawat adalah Vitamin C. Hal ini kerana ia merupakan bahan anti-oksidan yang boleh menyah-toksin atau menyingkirkan bahan asing dan kotor yang ada di sekitar permukaan kulit.

4. Masalah Kulit Berkedut.

Selain itu, dengan adanya kandungan anti-oksidan pada sperma juga memberi jaminan bahawa sperma bebas daripada bahan yang boleh menyebabkan kulit kusam dan cepat berkedut. Kandungan yang sama juga boleh ditemui di dalam produk-produk anti penuaan seperti yang dijual di pasaran.



p/s : Pesanan khas kepada lelaki, jangan membazir sperma anda. Sayangilah ia seperti nyawa anda sendiri.. dan jangan buang merata-rata.. 


Sumber : Here

32 comments:

are din said... Best Blogger Tips

o.0

Anonymous said... Best Blogger Tips

first!!

azu said... Best Blogger Tips

o.O Golongan hawa nak ke? O.o

azri johan said... Best Blogger Tips

LOL

Anonymous said... Best Blogger Tips

"jgn membazir sperma anda. sayangilah ia seperti nyawa anda sendiri".
style laa admin...

Anonymous said... Best Blogger Tips

THEHELLWITHTHEWORLDTODAY ; ADER JE KO KAT SETIAP PAGE BERAMBUS LA KO.STARLITE KAT DAHI KANG BARU TAU.MANGKOK PNYE MONYET.

Anonymous said... Best Blogger Tips

dah 2 xkan nk kepam sperma dalam telo je...xclear info ni...mean aku blh bg bini aku minom sperma aku la?

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous
ala thehellwiththeworldtooday ni gay...mmg suke menyibuk..bajet manje...

Anonymous said... Best Blogger Tips

ptot la pmpn dlm cte blue suma cntik2..pncut kt mke bru tmbh cntik ..-.-!..

Anonymous said... Best Blogger Tips

cantiknya cashier restoran mkcik kasombi

Anonymous said... Best Blogger Tips

btl ke???

tp geli laaaa
>_<

Anonymous said... Best Blogger Tips

no wonder la dlm cite porn siap tenyek lg kek muko...kene try nie

ben xii said... Best Blogger Tips

hm kiranya aku kena sapu air mani sendiri kat muka la ni .

Anonymous said... Best Blogger Tips

oo .. klu tak nk muke berjerawat sapu laa erk airmani kat muka ye x ?? thanks admin t aku amalkn .. hahahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

ohhh ini rahsia kecantikan muka sbenarny..! olay total white tuh tipu la mknye nye..

Admiral Anwar said... Best Blogger Tips

ayat yang last tu. hahaha. lepas ni taknak dah membazir. hahahhaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

mmg berkesan..aku gune mani bf aku letak kt muka aku..kulit muka aku mmg licin gile..aku dh tak guna pe2 produk dh..for ladies...try it..you going to be happy with the result!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Waw siap ada saranan lagi..mantap tuhhh.....
Hahahahaha...

Anonymous said... Best Blogger Tips

boleh jual kt mudah.my ni...sepeket 50hengget..klau ambk 20 peket skli ade diskaun skit..kaye la pakcik lpass ni...yahuuu

Anonymous said... Best Blogger Tips

wowwwwwww....start mlm ni bley aaa pancut kat muke aweq aku..yesss...kene highlight kan ni..fact niii...cum on my face..hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku penah telan..memang payau..tp sedap :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

Patut lar pantat aku pun licin..

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahaha..bgs juga tip tu...kadang2 nampak cam kelakar gila....haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

dafuq did i just read...

Anonymous said... Best Blogger Tips

choiiiiii

Anonymous said... Best Blogger Tips

blow job laaa jwpan nya..hahahaha

anas montazeri said... Best Blogger Tips

tapi fatwa dalam islam ada menerangkan air mani air mazi adalah najis.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Lol ~ x tw nk kta apa but pena try test dlu trtelan air mani bf after that perggh bdan makin mantap maikn comel makin gebu lg muka pun bersih je -.-'

Anonymous said... Best Blogger Tips

Klau aku ni laki,bnyk jrawat,bole ke try??mcm x snonoh je...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ayat xleh blah je mamat atas ni huhu

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ayat xleh blah je mamat atas ni huhu

Abu Hassan said... Best Blogger Tips

Air mazi najis.. air mani bkn najis dan boleh dibawa solat.. tp sebaiknya cuci sbb ia bnde yg kelihatan jelek

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...