Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 8 April 2012

OMG : Shopping Mall Terbesar Dunia Kini Masih 99% Kosong Selepas 7 Tahun (8 Gambar)

Ini adalah Shopping Mall terbesar dunia yang dipanggil 'The New South China Mall' terletak di Dongguan, China. Kawasan pusat beli belah ini mencecah 700,000 meter persegi dan dikatakan mampu menampung sehingga 2,350 buah kedai serta taman tema. Bangunan ini adalah dua kali gambar lebih besar daripada pusat beli belah yang terbesar di Amerika Syarikat. Semasa pusat ini dicadangkan, mereka menjangka seramai 70,000 pengunjung setiap hari tetapi sehingga kini masih ada 99% kedai dalam bangunan ini masih kosong.Hanya beberapa kedai makanan segera yang beroperasi selepas 7 tahun pusat belibelah ini dibuka. 



via : news

21 comments:

Lalola~ said... Best Blogger Tips

wowowowowow!!!!!!!!!!!!

Ellyza said... Best Blogger Tips

gile luas...

Zayani Zulkiffli said... Best Blogger Tips

kosong gila. sape la yg nak datang, sewa mahal sgt la kot kan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

sewa mahal 2

Anonymous said... Best Blogger Tips

bazir je mende cenggini...klu buat sekolah ke, hospital ke, rumah anak yatim ke...lagi ader faedah

Anonymous said... Best Blogger Tips

buat Universiti la..

ben xii said... Best Blogger Tips

bagi aku la . aku jadikan rumah

Anonymous said... Best Blogger Tips

gile kentang

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kenapa kosong??

karen said... Best Blogger Tips

kenapa kosong ?? sebab tempat ni mase tu tengah tutup lagi mmg lah kosong ..

ikan bilis said... Best Blogger Tips

left for dead

ana said... Best Blogger Tips

ntah2 shopping mall ni berpuaka kot..org mari niaga pun takut

danny rafiezal said... Best Blogger Tips

kan made in china.haha.. asl buat besa sngat.?..kalo kaye sngat asl penduduk mati kelaparan?..babi

Kasut Hijo said... Best Blogger Tips

7,000,000 meter ke 7,000 meter????!!! Ade ke shopping mall panjangnya dari johor ke perlis?? admin typo!!!!

Medical Value Travel India said... Best Blogger Tips

Great post and thanks for sharing....

Medical Value Travel India said... Best Blogger Tips

Thank you, that was just an awesome post!!!.....

Tips and Tricks blog said... Best Blogger Tips

I love that idea. Awesome Post..

Health Blog India said... Best Blogger Tips

its very cute. thanks too share.....

Dr. Atul Luthra said... Best Blogger Tips

That was a VERY interesting one! Seriously interesting.

Penile Implant said... Best Blogger Tips

Thanks for sharing that. It was fun reading it. :-)

Dr. Manbir Singh Sarna said... Best Blogger Tips

Thank you, that was just an awesome post!!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...