Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Monday, 9 April 2012

Cool : Pelbagai Cara Sambutan "Good Friday"/Easter Di Seluruh Dunia (15 Gambar)

Pelbagai Cara Sambutan "Good Friday"/Easter Di Seluruh Dunia.
Good Friday disambut jumaat minggu lepas untuk mengingati Jesus/Nabi Isa yang disalibkan di atas gunung Calvary. Pada hari tersebut, semua umat kristian seluruh dunia akan bertaubat kerana dosa mereka, Jesus telah disalibkan. Tetapi selepas tiga hari, Jesus bangkit dari kematian dan memberitahu semua umat yang dia adalah Tuhan. Sepanjang minggu tersebut, pelbagai acara telah disambut bermula pada hari Khamis 'Holy Thursday' kemudian 'Good Friday' dan disusuli dengan 'Holy Saturday' dan diakhiri dengan meriahnya pada 'Easter Day'. Banyak negara di seluruh dunia akan bercuti untuk seminggu kerana Easter Day termasuk Filipina, Seluruh Eropah, Australia dan banyak lagi. 


 via : reuters

23 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

ehemm.. 1st

APERYANGAKUPIKIRLOGIK said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

3rd pown jadi lah..syiah lbh kurang je..apa nak jadi lah..senyum sokmo illuminati laknatullah tengok kite2 ni

♕ Kyosuke Damon ♕ said... Best Blogger Tips

asal xcucuk paku kt otak jer kan senang

Anonymous said... Best Blogger Tips

mcm2..plik je dorg ni..nth pape nth..

Anonymous said... Best Blogger Tips

kawan2,sila hormati kawan2 kita yg beragama kristian.. apa2 pun pegangan kita, kuatkan dalam hati..jaga tutur kata semasa memberikan komen k..

JDRC said... Best Blogger Tips

Kerana nila setitik rosak susu belanga....kalau nak tahu itu hanya dilakukan golongan extremist a.k.a FANATIK...cuba bagitau saya agama mana yang tak da pengikut-pengikut fanatik. Tak usahlah mencemuh.

Anonymous said... Best Blogger Tips

pehal,, asal isu agama smua nk kecoh,,agama kite,,kite la...agama org..org la..dosa sendiri tanggung la... wtpew nk sebok2x..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni kalau aku suruh org yg pandai cari sapa yg punya komen yg xtau hormati agama org lain tu, memang aku suruh masuk penjara la. kenapa susah sgt nak trima perbezaan agama org lain? kitaorg bukannya menghancurkan agama islam dengan buat sebegitu. kalau kami kutuk agama kalian, apa korang rasa? aku stress giler la tengok org yg berpemikiran ortodoks mcm kalian yg suka mencemuh ni. fikir2kanlah. org yg berpemikiran suka pentingkan dri sendiri seperti kalian la yg suka mencetuskan perbalahan.. cuba jaga jer agama ko sendri n pelihara agama itu seperti sepatutnya ia bersih dr pemikiran yg sempit, kotor dan suka mencemuh tu. MANA ADA AGAMA ORANG LAIN YANG INGIN SESAMA MANUSIANYA BERBALAH ANTARA SATU SAMA LAIN DAN BERPERANG SERTA BERBUNUHAN.. KO BAGITAU AKU... BUKTIKAN.. AKU CABAR KAU ORG YG SUKA MENCEMUH KAT ATAS KU NI. MARI BUKTIKAN.
DARI :(AKUCINTAKANMALAYSIATETAPIAKUTAKSUKARAKYATNYAYANGTIDAKMENGAMALKANSEMANGAT1MALAYSIA?

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku sayang giler dgn anon kat atas aku nie..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku pun sayang anon 12:45 tu.. nak kutuk2 agama org lain buat ape.. jage ibadah sendiri sudah la. bajet bagus

ben xii said... Best Blogger Tips

anon 12:45 kristian ke ? fasih berbahasa melayu . yahweh yahweh !!

Anonymous said... Best Blogger Tips

main main main main main

Anonymous said... Best Blogger Tips

Setuju dgn anon 11.37. Sebagaimana kita mahu org hormat agama kita, sebegitu jugalah org mahu kita hormat agama mereka. Learn to respect others before you want to earn one, my friends!

Anonymous said... Best Blogger Tips

takut aku tengok dorang terutama pic no 3,5,7,8,9 dan 11.apasal kat malaysia takde boleh tengok dorang buat benda cam ni yg pling penting cuti seminggu ..tak yah gi sekolah

-billy fecren

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon1245, salute la sma ko...kpd ben xii, apasal hang bodoh sngat haa?? so wat if anon1245 is a christian n can speak malay fluently??hang lupa kew, B.Melayu is the lingua franca in our country....bla, bla,bla...hang mmg katak bwah tempurung!!!Boooooo,,,!!!!

Miss Cruelzz said... Best Blogger Tips

don't b an idiot that showing ur own stupidity here! peace no war.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ape2 pon, bdk kelantan la yg paling bangang! hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

wei admin. nak post sumthing pun agak2 la fakta 2 btol ke tak. hari ahad Jesus bagkit semula bkn untuk jadi Tuhan tp jd pesuruh yg diutus Tuhan untuk menyelamatkn umat manusia ok.?? correct your fact before posting thing about other religion. pendek kata xyah sebok2 nak post sal agama lain la lainkali.

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon atas aku seorang yg butthurt

Anonymous said... Best Blogger Tips

cccc

Anonymous said... Best Blogger Tips

buat anon 23.51, klu admin slah pun tegur la secara hemah. Besides, harsh words doesnt mean you have a keen mind... :P

Anonymous said... Best Blogger Tips

haha..bodohla anon atas aku nih.. ckp omputeh pon salah.. hgahah..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...