Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Thursday, 28 July 2011

Perkara Wajib Yang Dilakukan Oleh Pelajar Universiti

Memandangkan majoriti pembaca blog kami adalah pelajar Universti atau bekas pelajar universiti, kami nak kongsi satu info mengenai pelajar universiti nih.. Bagi yang masih sekolah pon korang akan merasa apa yang pelajar universiti ni lakukan time belajar. Kami pon bekas pelajar universiti gak..sebab tu kami post entry ni.. Hehe.. Layan je la...

1. Facebook


Haa.. yang ni aku sengaja letak no 1 sebab memang almost semua penuntut universiti ade akaun Facebook. Pastu kebanyakan universiti ade kemudahan internet. Kalo takde pun, korang mesti beli broadband punye.. Budak2 U ni memang wajib on Facebook dalam sehari.. Ade sesetengah tu memang tak sign out pun.. bangun tido sampai la tido balik, Facebook je keje... Chatting la, pastu upload gambar muke sendiri ambik gune kamera hanset.. Yang tak tahan tu, dah dekat exam pun bukak facebook lagi sambil belajar la konon. tengok nota 5 minit pastu minimize, bukak facebook pulak setengah jam.. haha,, Betol tak?? Ha...jangan nak berdalih pulak..

2. Main DOTA


Ni lagi satu benda wajib yang budak2 U main especially laki la.. takde keje lain..balik kelas DOTA, malam DOTA sampai ke pagi.. selagi tak menang selagi tu la main. Apa yang bestnye, main DOTA ni main ramai2.. Lagi la addicted.. Macam2 strategi ade.. Mula2 main gune wireless je.. pastu rasa lembab, beli la pulak wayar.. sambung ke 10 biji laptop.. lepak dalam bilik ramai2 sambil isap rokok.. bile dah kalah tu lepak masak megi kejap..pastu sambung balik.. 

3. Flash Game


Bagi pompuan pulak, ni la dia game yang diorang main. Game yang banyak2 pikir ni diorang tak minat.. Pompuan ni suke game flash je.. Macam game Diner Dash, Pizza Dash la..Restaurant City.. bela ikan la.. tuka2 baju la..fesyen la.. Paling hebat pon game SIMS je yang pompuan suke.. Bagi laki game2 macam ni boring.. takde class.. Tapi pompuan ni addicted main game flash ni.. balik kuliah terus check laptop ikan dah mati ke.. restoran dah ramai orang ker.. adeh..macam2 la..

4. Layan Drama Korea


Kalau dulu ramai pompuan je yang suke tengok drama Korea nih.. tapi sekarang laki pon dah ramai yang meleleh air mata tengok drama korea . Please la.. Tensyen buat asaimen sikit, tros bukak drama korea.. pastu sedia tisu kat tepi laptop takut nangis.. nama2 pelakon hafal tu..pastu promote pulak kat kawan2.. kalo jumpe kat dewan kuliah xde topik lain, alih2 tanye "Eh, ko dah tengok lom drama Full House??, Best giler dow... Laki tu jambuuuu sangat"" Tu je yang pompuan suke tengok..laki jambu.. Pastu buat jadi wallpaper laptop.. kan ?? Btol tak?? ngaku jer...

5. Download Movie


Yang ni aku buat.. Memang hobi aku mase belajar dulu.. takde keje lain.. bangun tido trus bukak website nak download movie..setiap ari check sebab setiap hari ade update.. Kalo bab2 download ni, tanye je.. semua tau..Tapi gune mediafire la paling senang...free, laju pastu boleh parallel download.. tapi ade jugak yang kaya n xreti nak download free..sanggup beli akaun megaupload la..hotfile la.. semata2 nak download.. yang free ade, tapi malas nak blaja download..sanggup bayar tu.. Pastu tengok la crite tu sampai tak tido malam.. bangun esok dah tengahari terlepas kuliah pagi.. ambik ko..

So, setuju tak, kalo setuju, bagusla..kalo tak setuju, lantak korang lah.. Hahaha..

29 comments:

hazizatun ummie said... Best Blogger Tips

stuju ! yg citer korea tu stuju :)

diana said... Best Blogger Tips

akak tak pernah masuk u..
jadi tak tau la betul ke idak..
tapi yang fb tu akak percaya la..
semua budak u ada fb..eik??

Mohamad Fitri said... Best Blogger Tips

Memang setuju sangat =D

hanyzham hadny said... Best Blogger Tips

hahahaha....sengal betol..mmg 300% la betol..

Sufisky Lass said... Best Blogger Tips

eh,ape tajuk cite korea no.4 tu eh ? nak tahu please . ade Go Hye sun lahhhhh ! hee ~ :D

azman_naim said... Best Blogger Tips

correct,,,,,,,,correct5x

Gumiho said... Best Blogger Tips

hahaha..bingo!

Mr.Thinker@Ali said... Best Blogger Tips

Gambar 2: Giler fat! Tapi sayang, nyawa xda. easy to die. Hahaha~ Jom dota seround dua. ;)

Gambar 5: Giler style movie! Movie yg best. Aku kaki download gak. Tapi lebih kpd UK films jaa.

Yang pasti, kesemua di atas, aku addicted dah. :)

♥ Cik Nur Elyana ♥ said... Best Blogger Tips

sekarang pun yana layan semua tue.hehe

neng said... Best Blogger Tips

betul3

Anonymous said... Best Blogger Tips

betul3...aku giler flash game..adik lelaki giler dota..adiku ke3..giler download movie..yg ke4 giler korea..but pelajaran x d abaikan ..walaupun kami semua memang kaki fb juga..

-Mr.TaUfiQ- said... Best Blogger Tips

saya sokong.. tp zaman aku layan CS beramai kat asrama..haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

ko tinggal PES.... game bola tu pon budak2 addict ar... hahaha

ausleoz said... Best Blogger Tips

setuju giler2 tp aku dlu xmaen Dota, maen NSt most wanted lg best.....huhu

mawarPuteh said... Best Blogger Tips

diner dash...betoi lh tu.

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahaha....semua tuh btol plak...aku x ske men DOTA....aku men PES..ahahahha

hafiz said... Best Blogger Tips

hahahaha..dh buat almost all :D

ochs widdle said... Best Blogger Tips

betul sesangat

sephia sophia said... Best Blogger Tips

err.. tu ke namenye game DOTA? no wonder la ramai yg addicted. dulu slalu gak main game tu, tp xtau plak namenye DOTA, haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku ta fhm prempuan skg ni.
aku ta ckp suma tp segelintir yg taksub sgt dgn mat2 korea ni. plizz lah..
cm bapuk aku tgok. 2 bukan laki sejati.
laki sejati ta de na cute2, buat mke comel. erghh geli aku tgok laki cm 2.
pmpuan dlu dgn skg len. pmpuan dlu ske laki gagah, bukn cm bapuk. entah2 korg cple ngn mat bajet korea nt ta bole ta protect korg. kne samun buat mke cute. stakat minat ta pe. aku juz ckp kt org yg taksub sgt2 smpai pic profile fb pun gnti mat korea. apa seyh...

Anonymous said... Best Blogger Tips

camne nak download free 2

is_isaac said... Best Blogger Tips

setuju giler! minat giler download movie, hahaha..kat U tenet laju, syiok wo! hhuhu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

haha !
btowl lah ..
paling tepat FB dan DOTA ..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ada la...PES ngan FIFA

As Asmidar said... Best Blogger Tips

setuju sgt.haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

the very setuju la admin..cukup suma sifat..

Kuchiki Shiroyi said... Best Blogger Tips

The 1st, the 2nd and the 4th, that's ma kinda things...

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku tak minat semuaaaaa .. walaupun aku seorang student ! bhahahahaha..

M.E.A. said... Best Blogger Tips

hahahaha.....bnde btul....nak buat mcm mana lagi...realiti pelajar kampus......

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...