Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 29 July 2011

OMG : Makanan "Istimewa" Orang Arab Untuk Tambah Stamina (15 Photos)

Setiap bangsa dan negara mempunyai makanan istimewa masing-masing. Ini adalah makanan istimewa dari Arab dan mereka percaya ia dapat menambah stamina. Tapi selepas tengok gambar ini rasa tak ada selera pula ni. 

thx

13 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni la namanya 'dhab'...

Anonymous said... Best Blogger Tips

dhab nie biawak padang pasir...
dhab nie mmg elok utk kesihatan pon..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Good..! I like.. Nabi pun benarkan sahabat makan kan? Hehhe.

Pojan said... Best Blogger Tips

Kalo tak silap Nabi tak reply apa-apa bila sahabat tanya bole makan ke tak, kan?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku dah lah tengah makan ni , hilang slera doh -,-

ibbymueller said... Best Blogger Tips

nabi x larang dan nabi x galakkan. ni antara situasi di mana nabi x bg pendapat apa pun

Anonymous said... Best Blogger Tips

btol2....jd kalo rase nk mkn n anda rase boley telan biawak tu...silakan~~~

minoari89 said... Best Blogger Tips

rasa mcm ayam mei????

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni org yg tangkap je yg dapat tmbh stamina..hehehe..belari de nk tgkp binatang tu..hehehee

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous
Ermmm...aku tak sure laaa pasal reptile niee...kita tak leh makan pasal kumpulan reptile nie dua alam kann...tapi dhab nie camne erkkk...maksud aku nak di hukumkan...boleh makan pasal ape...senang nanti nak explain pada yang bukan islam

m a i za tul a k m a said... Best Blogger Tips

kenapa ekor dye

Anonymous said... Best Blogger Tips

siap buat nasi briyani lg tuh..kita kt Malaysia nih mkn jela makanan selera Malaysia..klu nk try pon bleh..bukannye haram pon..psal bnatang ni reptile tu xtau le..kn byk lg mkanan sdap nk dimkan kt Malaysia nih..

Azfariey said... Best Blogger Tips

Mengikut pendapat imam syafie, haiwan dua alam tidak boleh dimakan. Namun ada pendapat dari Imam 4 yang lain mengatakan boleh. Tentang dhab pula, binatang ni tinggal di padang pasir, tak sama dengan biawak kat Malaysia. Hukum makan dhab adalah harus berdasarkan hadith yang menyatakan nabi jijik untuk memakan dhab kerana perbuatan itu tidak diamalkan oleh masyarakat Mekah ketika itu. Tapi nabi tidak melarang sahabat lain untuk makan.Wallahua'lam.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...