Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 8 October 2011

OMG : Sky Burial, Upacara Pengkebumian Yang Ngeri di Tibet (10 Photos NSFW)

Di Tibet, satu upacara pemgkebumian yang sangat berlainan dengan kepercayaan kita adalah Sky Burial. Mayat/Jenazah akan dibawa ke puncak gunung yang tinggi dan didedahkan agar boleh mengumpan burung untuk makannya. Selepas kesemua daging pada mayat tersebut telah habis dimakan, tulang akan dikutip dan dihancurkan agar boleh dimakan oleh burung tersebut. Upacara ini telah diamalkan berkurun lamanya kerana kepercayaan mereka mengenai "Reincarnation"/Life After Death. Mereka percaya yang mayat tidak diperlukan kerana si mati akan dilahirkan semula. 
coppas

12 comments:

liya alia said... Best Blogger Tips

seksa mayat tu ja. kesian

Maya Lisa said... Best Blogger Tips

kat sana banyak kanibal tau. cube author buat tentang kanibalisme pulak ~

Anonymous said... Best Blogger Tips

erk..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni bukan pengebumian lah . kalau tak silap aku ni ritual dia org . aku pn tak bape ingt ritual ape .
\

Ahmad Syarif said... Best Blogger Tips

perggghh..dahsyatnyaa..

Anonymous said... Best Blogger Tips

x dapat nk bayangkan camne terseksanya mayat tu menanggung azab.. :(

Anonymous said... Best Blogger Tips

pengebumian lah ni... sukati dia jer kata ritual.. bukak kat internet n library n baca betul2... apo larr..

Anonymous said... Best Blogger Tips

sy penah baca dulu... mereka buat mcm ni sbb kawasan pergunungan tu berbatu... so susah mo korek tanah.. so org zaman dulu buat teknik mcm tu la.. lbih kurang cam tu lerrr..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ala si anonymous cakap je lebih

Anonymous said... Best Blogger Tips

dah la bodoh

Anonymous said... Best Blogger Tips

dah takde budata first ke ?

-billy fecren-

Anonymous said... Best Blogger Tips

sori budaya ......t dekat ngan y la.

-billy fecren-

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...