Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 15 July 2011

WTF : [Video] MEMALUKAN perangai penyokong Malaysia di Sesi Latihan Liverpool (14 Julai 2011)

Aduh..Tak serik lagi perangai memalukan penyokong Malaysia di sesi latihan Liverpool semalam. Adakah patut mereka memyuruh seorang penyokong memakaoijersi MU untuk membuka bajunya depan ramai orang dari Asia Tenggara seperti Singapura, Indonesia, Thailand dan Brunei. Apa la salah budak tu pakai baju MU? itu hak dia la. Korang rasa Liverpool tu hebat sangat kah sampai ko boleh suruh buka baju orang suka hati..itu kelab bola je la, Lelaki yang kat depan sekali yang paling fanatik la sangat..rasanya perempuan kat depan dia tu pun rasa malu dengan perangai dia. Inilah perangai yang patut diubah..rasa BANGGA dan berlagak sangat!! Harap-harap satu hari nanti orang suruh mereka ini buka baju juga, baru mereka tahu apa perasaan budak itu. Kesian dia..Memang malu la dia depan semua orang.. Nasib baik ada penyokong Liverpool yang baik hati bagi pinjam baju jersi LIVERPOOL..rasanya penyokong liverpool lain memang malu la dengan perangai ini..

Saya sebagai anak Malaysia memang malu dengan perangai kurang matang Malaysia ini..Tengok la komen-komen orang lain mengenai video ini..

Anda mungkin juga minat ENTRI hot minggu ini :

26 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

kekadang guraw2 tu biasa...hehee....tp memang x patut buat jugak...tp kena faham jugak la kan perasaan fan liverpool...training player liverpool pakai baju man u...yes itu memang hak dia....tp cer cari tempat yang betul la...xder sapa nak pakai ...hehe

nadiaburn said... Best Blogger Tips

ntah apape

azrijohan said... Best Blogger Tips

video nye mana?
xde read r

Authors Yang Stress said... Best Blogger Tips

ada kat atas tu...x bole tengok kah?

azamhazril said... Best Blogger Tips

cis.mcm bodoh je.nantaklaha dy nk pakai baju ape.apelahh narrow sggt pemikiran mlaysian ny.hadoi

Anonymous said... Best Blogger Tips

haha..cam harem masing2..tp yg besnya dia x pkai jgk jersey liverfool tu..haha..terbaik..las skali pakcik yg bwk dia kuar tu blikn kt dia jersey harimau malaya...hahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku nak tnya korang la....nak ker korang masuk kandang lembu gila kat spain tu pakai baju merah...semacam la......bukan masalah narrow ataw x....benda yang sama terjadi kalo ader penyokong liv pakai baju liv kat game malaysia vs man u...adoyai....just fikir la...bagi ak dua2 slah.....=)

Anonymous said... Best Blogger Tips

Just a reminder, this comment will be a bit too long for you guys. A comment or an academic writing? Yeah, whatever it is, i have a point to share here.

Seriously, are you guys blind? How silly can you be when u know u're going to be in a crowd full of die hard fans of LFC and yet you're still dare to wear that red jersey? Damn, respect brother. respect. Even the malay saying goes like this, "masuk ke dalam kandang kambing mengembik, masuk ke dalam kandang kerbau menguak". My point is, when you're in a crowd of such a big highlight for their club, you should respect them. Never try to steal their limelight. Thats what people use to say dress accordingly to any occasion that you wish to attend. Take an example of funeral, do you want to see any of your relatives or even friends to use JLo kind of baju kelip2 right? I bet you guys don't want to see that. I believe, blame shall not be given to LFC fans, but to that man instead. Berani cari hal, berani tanggung la bro. Basically he knew that they were there to watch liverpool training. And there must be a reason why he wore MU jersey ; to provoke LFC fans perhaps!

Second part of this writing will be about the crowd. yeah, they were a little over reacted over the incident. But due to respect, they deserve much more respect from that guy. Looking back at the video above, clearly he refused to take off the jersey even after they repeatedly shouted LIVERPOOL. Not only that, the other guy beside him bersusah payah pujuk, he buat bodo. Damn! We don't demand much, we only want him to respect LFC. This is LFC first summer tour to Malaysia. It is our highlight.

Above all, all due to respect please bear in mind that when masuk ke dalam kandang kambing mengembik, masuk ke dalam kandang kerbau menguak!

Luke

Anonymous said... Best Blogger Tips

der..liverpool2 jgak..ingt la prasaan org laen..pebende la.. 2 hak dye..ni la org2 malaysia..mcm mne nk maju..??mlu siot ngn komen2 uw..ap kate org2 lua ngare tgok vdeo ni..??wat mlu je la wei..tuih.!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ko apa masalah nak fikir negara luar? ko pikir org sendiri dulu la. kalau macam ni peragai orang kita tak tahu nak respect baik takyah hidup bersama la. ko ingat org respect kta kalau kta x respect org dulu. buka buku moral la bro. baca balik apa pengertian hormat. x perlu cakap apa kata org luar. orang negara sendiri pun ko layan macam taik. ko jgn nak ckp besar la. dia mula dulu guna baju man utd di tmpt tu. dia punya pasal la. knapa ko nak libatkan orang.

Cik Aimimie said... Best Blogger Tips

ni dh melibatkan maruah...sian dia...tu hanya sekadar baju...tp bila dia dh bukak dpn org ramai, jadi tatapan...dh menjatuhkan maruah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

rather than forced him to take off his cloth, y not just ask him to leave n tell him that he need to change to something else 1st ...sad man ~ "bile sorang2~~pengecut pemalu~~ macam~~~ semua orang" (2x)

King Kenny said... Best Blogger Tips

salam.celah sikit . YNWA ! woohooo ! XD

Anonymous said... Best Blogger Tips

padan muka la . berani dia provoke Liverpool's fans . pandai buat pandai tanggung la .

Anonymous said... Best Blogger Tips

typical maleis

Anonymous said... Best Blogger Tips

budak tu pun satu, pkai bju mcm tu, serupa mcm pkai cheongsam pastu gy masjid haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anonymous said... Reply To This Comment

typical maleis
16 July 2011 01:44

Pandai cakap typical maleis. Complain pandai. Knapa x bagi cara penyelesaian? Those phrases wont get you anyway. Kita nak adalah solution bukan sekadar omong kosong.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hak individu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

nama pon liverfool+fucking typical malays..LOL

Aifa Afiqah Sulaiman said... Best Blogger Tips

mengaibkan orang.kenapa tak ajak dia g tandas the suro salin baju tu?kenapa mesti kecoh semacam biar satu stadium tahu.wateva.! haha

mISz SheRa said... Best Blogger Tips

kalo pkai jersi mu 100 pkai jersi malaysia ada x 100 tu soh yg sorang tu bkak bju mu?? dont think so...

Anonymous said... Best Blogger Tips

mcm beruk. mcm la liverfool tu bg duit kt diorng. bodo.

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodoh..tolol..mcm haram jadah..bknnya korang dpt apa pn..hahaha..malays yg bodoh..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku nmpak kecetekan pemikiran orang melayu di malaysia . hanya sekadar baju maruah jadi taruhan . korang sokong club liverpool ini apa yang korang dapat ? tak bawa masuk ke kubur pun . aku pun penyokong club bola jgk tapi tkde la seteruk mcm ni smpai memalukan orang lain dengan pakai baju club lain . one word je BODOH!

Anonymous said... Best Blogger Tips

masa liverpool lwn mu kat old traford xda lak aku tgk fan diorang gaduh2 pasal baju nie... mcm mana la nak maju,kalau hal kecik tu pon nak jd isu... mcm ni lah org kita... terasa malu gak aku cmnie..aku salah seorg fan MU,mmg aku agak kecewa ngan sikap sesetengah org kita...

Anonymous said... Best Blogger Tips

liverfool- u always be a looser.. GGMU.. haha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...