Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Monday, 11 July 2011

Takabisha, Roller Coaster Tercuram Di Dunia!!! [5 Gambar


Korang penah naik Roller Coaster? Ala..bukan roleer Coaster cekedis tuh.. Tapi roller coaster yang macam keretapi tu.. Kalo kat malaysia ni, yang femes kat Genting dan Sunway Lagoon je.. Tapi yang tu pon dah seram nak naik.. Apetah lagi yang ade kat Jepun nih..

Takabisha , roller coaster di Taman Hiburan Fuji-Q Highland, merupakan roller coaster yang tercuram di dunia dan disahkan oleh Guinness Book of World Records. Takabisha mempunyai ketinggian setinggi 144 kaki dan kecuraman sebanyak 120 darjah. Roller coaster ini juga mempunyai litar sepanjang 2 batu dan satu pusingan penuh mengambil masa selama 122 saat. Kelajuannya pula mampu mencecah selaju 100 kilometer per jam dan kos pembinaannya adalah sebanyak $23 juta pound.

Jepun ni memang advanced dalam segala bidang..gua respek r sama Jepun.. So, ape lagi? Ade bran?? Aku memang suke naik menatang nih.. Jom ke Jepun.. 





Sumber: Belog 
 

10 comments:

perfect life z said... Best Blogger Tips

baik aku bunuh diri jer kalau naik menatang nih....heheheh

en. RRrrRR said... Best Blogger Tips

naik yang kt genting pun macam nak keluar isi perut..naik yang ini confirm isi perut terus terkeluar..

EMA kelam said... Best Blogger Tips

mau tercabut jntung naek bnde niey -.-"

-Mr.TaUfiQ- said... Best Blogger Tips

ngeri bebenor..

kiKi~ said... Best Blogger Tips

gila seronok!

Cik Orked said... Best Blogger Tips

seram gile..

is_isaac said... Best Blogger Tips

teringin nk naik..best gilerrrr nieeeee!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

uhh best2. yg kt gnting tu, mmg lain gle kot. *sigh

Anonymous said... Best Blogger Tips

dh pernah naik!mmg terbaik!!mula2 dorg tak kasi pakai tudung tp ktorg ikat pakai rain coat punye topi baru dorg kasi :) mmg laju dan sekjap je rasa..mmg nyawa trtinggal kejap kat blakang..hahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

hohoho....ngeri giler...klo yg pakai rambut dan gigi palsu nek benda ni kompom terbang melayang rambut & gigi palsu dorg..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...