Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 15 June 2012

Serius : Lelaki Dipenjara Kerana Menyatakan "TuhanTak Wujud" Dalam FB Di Indonesia (3 Gambar)

Lelaki Dipenjara Kerana Menyatakan "TuhanTak Wujud" Dalam FB Di Indonesia.
Seorang lelaki dari Indonesia dipenjara untuk 30 bulan kerana menyatakan "Tuhan Tak wujud" dalam FB. Alexander Aan, berusia 30 tahun telah dipenjara semalam. Sebelum itu, dia telah dipukul oleh satu kumpulan yang sangat marah dengan ayat di dalam FB tersebut sebelum dibawa ke balai polis. Dia juga menyatakan kenapa dia menyatakan begitu kerana dia adalah atheist iaitu seseorang yang tidak mempunyai agama serta tidak mempunyai kewujudan Tuhan.Indonesia juga seperti negara kita yang menyatakan dalam perlembagaan yang semua rakyat mempunyai kebebasan beragama.
p/s: Rasanya Malaysia akan menurut ke arah itu suatu hari nanti. What say you?

16 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

111111111111111111111111111111111111..

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st!!! AGAIN N AGAIN....

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st

Anonymous said... Best Blogger Tips

busut.....aku dulu first..korang sampah.

Anonymous said... Best Blogger Tips

sbuk sgt brbut no 1.ade isu lbh pntg tuk dbncg dr brbut no 1.post ni tntg isu akidah.baik kte dok bncg isunye

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau percaya Tuhan tu wujud tapi hidup seolah2 tak percaya Tuhan wujud,termasuk hukum2nya..apa beza dgn yang xpercaya? Biarla dia nak percaya ke x...

Anonymous said... Best Blogger Tips

x elok dibiar.die ptut dibimbing

Anonymous said... Best Blogger Tips

malaysia ke arah cmtu? eeee, please, berdoa la bnyk2 supaya malaysia kekal di bawah rahmat dan berkat Allah.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Atheists The New Beginning (Malaysia & Singapore)

http://facebook.com/virusgod

kerajaan x ambik kisah pun.. Atheis tu nak brain wash orang banyak2 :(

Anonymous said... Best Blogger Tips

syabas! gua tabik sama kerajaan indon..

Anonymous said... Best Blogger Tips

mmg patut dihukum sbb mulut alex 2 mmg celupar x brtempat. hina agama bkn sekedar di fb.. kat luar umah. kat kedai pun die wat hal..

Anonymous said... Best Blogger Tips

kimak

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalu org islam murtad yg x nak bertaubat.. hukuman nya bunuh..

lulu chan said... Best Blogger Tips

ape mslh korang ni, 1st la 2nd la, wt semak komen je la. korng dpt 1st pn npe ? admin ade bg hadiah ke ???????????

Yusri said... Best Blogger Tips

@lulu chan

Lulu Chan,

Takpe ke. Kalau nak tahu, inilah MENTALITI melayu yang tak ubah2 dari dulu. Suka mencarut, suka bual2 kosong, suka mengarut dan selalu tak serius dalam apa jua hal. Nak melawak dan mengarut je kerja org2 melayu kita sekarang ni. Orang pos, diaorg duk sibuk cakap benda lain. Tak serius.
Yg suka duk sebut "1st" tu, macam budak2. Bila la nak matang pemikiran org melayu kita. Patutlah mudah dijajah dek British dan dikelentong oleh BN selama 60 tahun.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bro, kau ni terlalu serius la pulak. Kadang2 orang dah matang. Tapi saje dalam ni tak nak matang. Yang ko serius sangat kenapa? aku rasa elok ko masuk blog politik. Boleh la ko berbincang dengan serius.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...