Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 19 May 2013

WTF: Apabila Lazada Malaysia Kantoi (2 Gambar)


Aduhai... agak-agak lah nak menipu pun. Tuka la dulu profile... Memalukan..tak pasal-pasal jadi bahan gelak ketawa orang ramai. Epic Fail!!


p/s : Sapa pernah beli online kat Lazada? 

Sumber : Here

41 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

barai

jack ham said... Best Blogger Tips

beli lah barangan kt mydin..murah dan tak tahan lama..

Anonymous said... Best Blogger Tips

dia pening kot,.,bnyak sangt menipu mcm tu la,.,lebih baik makan kat kedai kiah janda,.,.LAZAT DAAAAA!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sekali menipu..seribu kali kita perlu menipu..utk menutup penipuan yg pertama tadi..
Tu laa...
Bnyk sgt menipu..smpi terlupa..
Hahaha..

ali said... Best Blogger Tips

Support muslim produk....ini adalah jihad kita...ini adalah fardhu kifayah kita sbg muslim

Anonymous said... Best Blogger Tips

red bean army versi lazada..

Anonymous said... Best Blogger Tips

lazada mmg kaki penipu. pernah order beberapa brg kat lazada, bile dah buat payment semua, tunggu post x sampai2. bile tanye, barang tu takde stok. bodoh tak??? pastu aku cakap la kalau takde brg, apesal letak dalam iklan, die cakap die akan buang. hampeh. aku tgk 1 week lepas tu x buang2 pon. bile aku mintak balik duit aku, dorang ckp x boleh, kene tukar dengan item lain yg same harga. sial tak?

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahahah. yang tan choon weng tu pun entah2 profile lazada sendiri buat

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kita Boikootttttttttt!!!!!!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kita Haapuuussssssssss!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kat mana2 semua nk tipu je, apala melayu makan melayu,

Anonymous said... Best Blogger Tips

Saya baru beli dengan diorang minggu lepas. Beli garment steamer. Okay jer... Order hari Isnin, dapat produk hari Rabu.

Sharifuddin Mustar said... Best Blogger Tips

aku beli canera rm99 normal price rm399..ok je,,,jumaat beli..sabtu dah nak hantar..tapi disebabkan aku blk kg aku suruh dtg hantar semula hari isnin..cun je bisnes dia..

plamsat said... Best Blogger Tips

lazada ada buat servis COD

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku dah beli byk product dari lazada including peti ais yg family pkai skrg ni. Ok je. Xde masalah. Delivering days pun x sampai seminggu.

Anonymous said... Best Blogger Tips

saya pun ada beli.. maybe service lazada dulu teruk sekrg dah ok.. dah dua kali beli power bank.. ok ja...

Anonymous said... Best Blogger Tips

ok je lazada, order 2 hr dh sampai..

ishak hasimi said... Best Blogger Tips

aku order kamera hari tu ok jer...aku rasa korang ni bodoh kot...entah entah korang salah order

Anonymous said... Best Blogger Tips

Haritu beli external. Okay je. Bayar pun bila barang tu da sampai dekat kita by cash on hand.

suka beli online said... Best Blogger Tips

Aku order ok jek.... COD dr sekecik double pan samp sebesar peti sejuk xder pun x samp. Siap lehh wat appntment bile nk anta umh or opis. Orang kalu bodoh isi borang online jgn beli online. Ni tgk org beli nk gak beli tp bodohhh. Pastu nk bodohkan org... Ape punya bodoh!

Chino Moreno said... Best Blogger Tips

aku beli ok je...lazada ok laa..harga pun mampu milik..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kali beli pymnt terms cod, dlm 2 hari nrg dh smpai. Tp kalo bayar dulu. Cfm smgu xtentu smpi. Aku beli jam, sebulan br dpt. Beli pc tab xsmpai sebulan dh rosak. Smpi la ni aku banned lazada..

jamirin@saplie said... Best Blogger Tips

saya pernah beli nokia lumia tahun lalu....ok pulak...hari ini beli besok jam 2.30 barangan tersebut sampai...

Nadia said... Best Blogger Tips

Saya pun dah beli brg kat lazada. Ok jer. Tapi pilih COD. Kalau rosak, mtk tukar. Bila brg lmbt sampai, saya mintak tukar brg lain tp yg sama harga atau lbh sikit.

Normal la org meniaga macam tu. Kat mana2 pun sama. Gerai nasi lemak tepi jalan pun sama. Kalau return brg mana ada yg nak bg blk duit. Mesti suruh kita amik,brg yg sama harga atau lebih.

Aisha said... Best Blogger Tips

aku ade order sblum ni.nasib baik aku pilh COD. sebulan baru sampai. hampeh betol Lazada. serik dah aku. :(

ayang81 said... Best Blogger Tips

saya dah macam2 brg beli kat lazada ni..1st steam garment..pastu microwave oven, toaster, coat hanger, kipas and hand mixer..semuanya ok..satu hari je dapat barang..beli isnin, selasa dapat...setakat ni tak ada masalah lagi..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku pun kena tipu ciilaka lazada dalam web gambar lain order sekali sampai barang lain. aku perati balik gambar lain serik aku dengan lazada ni.

Anonymous said... Best Blogger Tips

setakat nie ok jerr... latest beli asus 5 byr crdt card.. order isnin rabu dah smpai..

Redzuan Mohd Rashid said... Best Blogger Tips

jangan terpedaya dengan komen yang baik2 sahaja daripada website lazada atau fb page lazada ni sebab komen yang negatif daripada customer yang tertipu memang diorang xkan tunjukkan atau publish... saya baru je lepas kena ban daripada fb page lazada... tanya elok2 je dekat diaorg pasal warranty smartphone yang sy beli yang daftar 6 bulan sebelum tarikh pembelian... terus kena ban... lazada x nak customer2 baru tahu kes2 penipuan yang diaorg buat dekat customer lama... sapa yang lepas dah baca komen ni tetap nak beli dgn lazada pandai2 la tanggung dan berdoa je lah nasib korang baik... jangan dah kena tipu baru nak menyesal macam saya...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Br lepas beli barang dgn lazada, wardrobe & document tray. Alhamdulillah dh smpai. tp docs tray xsecantik dlm gambar, bukan plastik jernih, tp plastik biasa ja.. hmm, pas beli br terbaca penipuan lazada.. kna hati2 pasni..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Emm...so far bg I lazada punya servis tiptop apatah lg menipu mmg takde pun...best

Cheetah Buntat said... Best Blogger Tips

Aku kena tipu dgn lazada..beli brg cod..3 beg aku order..elok org 2 hntr aku bayar pas2 bila masok umh bukak je plastik ada 2 je beg je..bila col lazada dy sowh aku emel gmbr kt dorg..bila dh emel trus senyap smpai skrg..aku xkn beli lg kt lazada

Cheetah Buntat said... Best Blogger Tips

Aku kena tipu dgn lazada..beli brg cod..3 beg aku order..elok org 2 hntr aku bayar pas2 bila masok umh bukak je plastik ada 2 je beg je..bila col lazada dy sowh aku emel gmbr kt dorg..bila dh emel trus senyap smpai skrg..aku xkn beli lg kt lazada

Anonymous said... Best Blogger Tips

pada aku la.. dahulu lazada menghantar barang selepas 2-3 hari bekerja setelah pembayaran dibuat... tahun ni 2016 lazada melambatkan waktu penghantaran dlm tempoh 2 minggu... thn ni pernah beli barang... hampeh jugalah pasal seller dari LOWYAT.. pastu barang mcm x thn.. tp setakat ni memang x pernah ada masalah pembelian dan pengantaran lazada.. kena tengok SELLER dahulu sebelum beli barang..

Melati said... Best Blogger Tips

Sama der. Baru jadi kat ak. Geram btil. Ak bkn nk voucher dia. Ak nk barang ak jer. Dah bayar plak. Stress giler..

Anonymous said... Best Blogger Tips

lain kali kalo takut ditipu tu..search dlu utk tgk cod available ke x..itu paling selamat..sampai barang depan muka pintu..check ok ke x..baru bayar..stakat ni sy bnyk dh membeli di lazada..alhamdulillah no prob..mesin jahit,barang makanan kering,produk kosmetik..smua ok xde masalah n cpt je sampai..rasanya seller kot buat hal..lazada ni mcm org perantara je utk posting iklan deme..wallahualam..

sabree hussin said... Best Blogger Tips

Lain orang lain la pengalamannya. Tak pernah pulak saya ada masalah sepanjang beli kat lazada

Unknown said... Best Blogger Tips

Lazada bukan ready stock...sesetengah oversea market jadi die pon kena order kat luar..btw syapon pernah order jam tgn...memang barang dpt sebulan...bula follow up die org ckp brg dri jepun..so kena tggu la...dn jam pon dah setahun pakai sampai skrang masih ok lgi...

Alven Azil said... Best Blogger Tips

Aku baru sja brcadang nk beli brg kt lazada, tpi.. Bila trbaca komen2.. Trasa mcm takut lah pula..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Just sharing. Kalau beli barang online make sure COD Dan check dulu barang tu.. puas hati baru bayar.. I beli tilam baru tapi dapat tilam minyak hitam dan berlubang.. lazada tak nak bertanggungjawab jawab.. rugi bro

Jibbran Ali said... Best Blogger Tips

good info
Warid
Warid SMS Packages
Warid Calls Packages
Warid Internet Packages
Waid 3g/4g Packages

Etisalat UAE Packages


Etisalat Data Plan

Etisalat internet packages
Du Packages
Du Data Plan

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...