Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 16 April 2013

Serius : Kilang Kondom Terbesar Di Dunia Terletak Di Pontian, Johor (3 Gambar)


Siapa sangka di sebuah bandar kecil dan bekas penempatan kampung nelayan seperti Pontian mampu menjadi pusat pengeluar kondom terbesar di dunia!

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Karex, Goh Miah Kiat, syarikatnya mengeluarkan tiga billion kondom setahun iaitu lebih banyak daripada mana-mana syarikat pengeluar yang ada di seluruh dunia.

“Kami sangat teruja dengan permintaan kondom yang semakin naik di pasaran,” kata Goh.

Terdapat pelbagai jenis, bentuk dan warna kondom yang boleh diperolehi menerusi Karex serta tahap keselamatan kondom yang bakal dijual itu juga diuji terlebih untuk mengelakkan sebarang kebocoran alat itu di kemudian hari.

Di kilang Karex yang beroperasi selama 24 jam, pekerja mengendalikan proses penghasilan kondom dengan dibantu mesin berteknologi tinggi selain ujian kebocoran turut dilakukan untuk mengelakkan sebarang kebocoran pada kondom keluaran mereka
.


Selain mengeluarkan kondom yang biasa terdapat di pasaran, Karex turut menerima tempahan khas daripada pelanggannya dan pernah satu ketika seorang pelanggan dari Eropah menempah kondom yang boleh bercahaya dalam keadaan gelap yang seakan-akan menyerupai pedang bercahaya Star Wars Light Sabre.

Lain-lain jenama kondom yang popular seperti Durex yang dipasarkan oleh syarikat dari Britain, Reckitt Benckiser dan Trojan yang dimiliki oleh syarikat berpangkalan di Amerika Syarikat iaitu Church & Dwight hanya memegang 25 peratus pasaran jualan kondom sedunia.

“Ini adalah satu industri yang boleh berkembang maju dengan perkembangan 8 peratus setiap tahun, industri ini akan terus kekal dalam jangka masa yang panjang,” kata Goh lagi.

p/s : Tak sangka pulak syarikat Malaysia.. hoho..

Sumber : Here

32 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku la yg mula2.hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

tp kenapa kes buang bayi menjadi-jadi... malu nak beli kondom..?

Carlos Santiago said... Best Blogger Tips

Org johor lepas ni mesti dpt kondom percuma.

admin BANkami

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodoh johor niee...mmg bodoh..bangangg beball...negeri miskin melayu xde tanah...bengong johor nie...bodohh..babi2 bnyk kt johor !!! bangang sme ngn team jdt tuh...bengong..luaskn kandang babimu !!!

dari sluruh rakyat mlysia anti johor !

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 17:21 ko kate johor negeri miskin? ko ni owg hendon ke hape?mmg byk pahale ko transfer kat owg johor.hahah

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahah anon ne banggang tahap infinity meh la dtg jhor klu nk thu kaye ke x

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku pernah dapat offer dari Vietnam untuk supply condom sebanyak 100,000.00 keping tapi aku tolak...Taknak aku niaga benda subahah..Banyak lagi keja mulia boleh dibuat...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kepada yg post pada 16 April 2013 17:21...
jangan cepat sgt menghukum...kegunaan kondom sebenarnya utk perancang keluarga...otak kalau dah terlalu kotor akan fikir kondom utk seks bebas...semuanya bergantung pada individu yang membeli...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Otak kotor..
Yg bukak kilang pon org cina..
Org melayu otak bangsat2 skit
Asal kondom je pandang serong
Pastu main nk free...
Buang anak
Sb malu nk beli kondom
Aids pon paling byk kat kelantan

Anonymous said... Best Blogger Tips

A'alah kenape babitkan kelantan pulak

Anonymous said... Best Blogger Tips

Melayu Malaya Kuat Ancit..mpangop

Anonymous said... Best Blogger Tips

Syabas! tak sangka malaysia No.1 ingat nak buka satu kilang lagilah sebelah utara pulak.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Semua orang tahu kisah ni. Kita export dekat Singapore sebagai Chewing Gum.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Pasal kondom pun nak bising.bukan salah buka kilang kondom.ia salah satu cara utk merancang keluarga.bkn haram pun..baik lg beli kondom,drpd x pakai kondom pastu buang bayi kat tong sampah.

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku x taw ape yg salahnye bukak kilang kondom. sebab kondom tu diperlukan untuk orang2 yg dah berkahwin untuk merancang keluarga. kalau ade orang salah gunakan, itu masalah org tu sendiri. mungkin kurang didikan agama daripada ibu bapa n masyarakat.

Anonymous said... Best Blogger Tips

macam banggang jeles giler kt org johor knape?hahhaa bodohhh!!meh sini dtg johor tgk tanah2 org johor..ko tu yg merempat gaknye..

Anonymous said... Best Blogger Tips

malaysia boleh..!!johor boleh!!..ade legoland!!

anna hashim said... Best Blogger Tips

la..baru tau ke? da lama kot...

Anonymous said... Best Blogger Tips

bangang..boley lak nak yg mcm pedang star wars.. korg jgn lak order..sbb aku taw..korg pedang kontot je..

Nuar Neo said... Best Blogger Tips

naaaaaaakkkkkkkkkkkk saaatuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

weh anon 17:21.. ko pehal gila eh? ko ckp johor miskin? ko negeri mane? nmpak sgt jakun xpernah gi johor.. tlg sikit eh.. johor maju beb.. tmpt ko ade legoland? nmpk sgt thp kecetekan ilmu ko 2 thp gaban.. sian sgt2 ngn ko.. n lg satu.. ko 2 bkn org melayu ke? suke eh menjatuhan martabat org melayu.. nk ckp org melayu johor xde tanah.. ko tau x ramai gle org dari negeri2 lain cari mkn kt negeri johor ni.. silap2 ko nanti yg cri mkn kt ngeri johor.. dasar pengor..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tu la.. Kelantan jugak yg jadi mangsa.. Aku rase die tu yg ade penyakit tu kot.. Pagi la jumpe doktor.. N betaubat cepat2.. Allah akan ambik nyawa kita bila2 mase je.. Sempat ke ko nak mintak maaf kat seluruh orag kelantan nanti..

The Seven Thing said... Best Blogger Tips

kelantan bumi limpahan rahmat

Anonymous said... Best Blogger Tips

segan nanti awek2 mlayu nk mntak keje kt kilang ni,pape pon study leklok dpt keje baik klak,....

Anonymous said... Best Blogger Tips

org kelantan mmg x senonoh.. betina2 yg jd pelacur, gro n bohsia byknya dtg dr kelantan.. kes pukul bini, dadah, pecah rumah, merompak pun byknya penyangak dr kelantan.. kes kawin lebih dr 1 tp x reti jaga anak bini pun byknya org kelantan.. last2 jd mcm bapak ayam. tau buat anak je, tp x reti nak uruskan.. serambi mekah konon.. buat malu agama islam je!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

bumi limpahan rahmat konon. limpahan rahmat kepala hotak kau!! org kelantan mmg x senonoh.. betina2 yg jd pelacur, gro n bohsia byknya dtg dr kelantan.. kes pukul bini, dadah, pecah rumah, merompak pun byknya penyangak dr kelantan.. kes kawin lebih dr 1 tp x reti jaga anak bini pun byknya org kelantan.. last2 jd mcm bapak ayam. tau buat anak je, tp x reti nak uruskan.. serambi mekah konon.. buat malu agama islam je!! itu la hasil limpahan rahmat tok guru songsang korang. tau berceramah siang malam, tp satu keje x buat. n then setau aku la, air paip kat kelantan tu, dh mcm warna teh o. pas tu org kelantan kebanyakannya pengotor. main ludah je marata-rata. pendek kata, kelantan ni negeri limpahan makhluk perosak!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau jumpa org kelantan n ular tedung serentak, nak ketuk mana dulu? jawapan aku: org kelantan. sebabnya?? org kelantan rosak dan merosakkan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ha3!! baik tolak org kelantan tu kat ular. biar mampos kena patuk. dapat kurangkan 1 keturunan org kelantan.. at least kurang sikit umat kelantan@ makhluk perosak kat malaysia ni.

Anonymous said... Best Blogger Tips

mat2 rempit pun rmi dr kelantan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

nak 2 dozen la yg pedang mcm star wars tu. nak hadiahkan pd anwar ibrahim n lecturer izzah.

Anonymous said... Best Blogger Tips

kelantan mmg BANGANG!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

makin berselera lah izzah nak kulum. hari-hari mau..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...