Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 3 March 2013

Superb : Keindahan Gugusan Kepulauan Sulu (15 Gambar)


Kita tinggalkan sekejap isu pencerobohan 'tentera Diraja Sulu ke atas Sabah' yang sedang hangat ketika ini, mari kita kenali sedikit geografi kepulauan Sulu dan keindahannya melalui gambar-gambar di bawah ini:

Pulau utama Sulu, Jolo adalah pulau ke-15 terbesar di Kepulauan Filipina dari segi kawasan, merangkumi 1,600 kilometer persegi. 

Sulu adalah sebahagian daripada Kepulauan Sulu, yang terbentang dari hujung Semenanjung Zamboanga ke pulau Borneo. Pulau utama dan juga pulau kecil yang terletak di antara pulau-wilayah Basilan ke timur laut, dan Tawi-Tawi di barat daya.

Walaupun terdiri daripada masyarakat majmuk umat Islam dan Kristian, kaum Tausug menguasai Kepulauan Sulu. Tausug adalah antara penduduk pertama di Filipina yang memeluk agama Islam sebagai satu agama dan cara hidup.




p/s : Al-Fatihah kepada anggota tentera yang terkorban... 

Sumber : Here

12 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

yayyy first!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

pulau dah berlambak, nak jugak sibuk ambil sabah.

1st?

Anonymous said... Best Blogger Tips

subhanallah...inilah kekayaan yang Allah berikan kepada negara umat Islam,minyak dan segala sumber galian lain lagi....tetapi musuh Islam cuba untuk menindas mereka dan memperlagakan sesama muslim..Takbir,Allahuakbar!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

first

Carlos Santiago said... Best Blogger Tips

mmg cantik..tp malaysia mensia-siakan khazanah yg ada...

#BANkami


Anonymous said... Best Blogger Tips

Minta tolong dari Amerika jatuhkan (M.O.A.B) massive ordnance Air Blast a.k.a Mother of Bomb dan Rusia jatuhkan Father Of Bomb ke atas Pulau ni. Baru perang di lahad datu dapat ditamatkan.

jack ham said... Best Blogger Tips

ni semua lambat sangat la...ade baik gunakan serangan udara je....xperlu la nak serang dr darat lg..

Anonymous said... Best Blogger Tips

makin lambat bertindak makin ramai lagi pasti akan terkorban...Innalillah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

SEMOGA MATI DI JALAN ALLAH.. AMIN ALLAHUMA AMIN.

Anonymous said... Best Blogger Tips

sy nak share post ni kat fb sy..tq~

Anonymous said... Best Blogger Tips

JANGAN TERPERANGKAP!!!! ARAB memberontak melawan Khalifah Othmaniah dengan hasutan British (Lawrence of Arabian),Gamal Naser Pan Arabism dengan rakan rakan nya(Gadafi,Sadam,Mubarak) menguling Raja Masing masing untuk menyatukan Arab(Pan Arab) dan menumpas Israel.Setelah 60 Tahun Anwar Sadat di bunuh selepas berjaya mendapatan semula Semenanjung Sinai!!!,Sadam di gantung,Gadafi di bunuh ,Mubarak di bicarakan..... 100 tahun Arab berperang sama sendiri habis dana minyak yang Allah beri berbelanja senjata berbunuh sama sama umat. Sulu,Sabah,Mindanao jangan terperangkap.Ekonomi akan lebih makmur dengan berkerjasama dan berniaga.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni semua salah umno bangsat haramjadah...dah di beri IC pd pnduduk sulu suh undi umno haramjadah dah menang nak halau pulak diaorang dari tempat asal nya.. menteri2 umno dan barua2 umno bodoh kuat makan taik babi dan minum air kaki ayah pin.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...