Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 3 March 2013

OMG : Keadaaan Menyedihkan Di Apartment Super Kecil Di Hong Kong (8 Gambar)


Seorang jurugambar Jerman, Michael Wolf telah mengambil siri gambar apartment super kecil di tengah bandaraya Hong Kong. Gambar-gambar ini menunjukkan gaya hidup rakyat di salah sebuah negara yang paling padat di dunia. Menurut SoCo, lebih 100,000 penduduk Hong Kong tidak mampu untuk memiliki rumah yang selesa dan hanya mampu menyewa bilik seluas 40 kaki persegi seperti di dalam gambar-gambar ini.


p/s : Korang rasa rumah korang sempit? amek kau.. 

Sumber : Here

6 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dasat ye.... huhu

Anonymous said... Best Blogger Tips

ala aku nak first!!!!!!! second pn bole...

mia amira said... Best Blogger Tips

bersyukurlah tak hidup macam tu .. :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous

ntah hape-hape dak ni

Mama HannahHakimHayfa said... Best Blogger Tips

inilah dia, kalau tak mampu nak beli kelebaran, maka ketinggian yang mampu dimiliki....kalau ada gempar bumi, no wonder ramai yang maut terhempap barang2...

husna farisatul aliya said... Best Blogger Tips

syukur..kalu slame ni dok pk n merungut bilik kt kostel ni sgt sempit....sempit lg kediaman mrk....tp......mne toilet dorng?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...