Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 24 February 2013

Gila : Sukan Pelik, Menarik Leher Angsa Sehingga Putus (9 Gambar)


Sukan yang dikenali sebagai Goose Pulling ini pada asalnya dimainkan di Netherland, Belgium, England dan North America pada abad ke 17 hingga ke 19. Sukan ini dimainkan dengan menggantung seekor angsa dengan kepala di bawah dan diikat pada tali yang ditambat pada tiang. 

Kemudian, peserta akan menunggang kuda dan mencuba untuk menarik leher haiwan malang tersebut sehingga putus. Mereka  yang berjaya menarik leher angsa sehingga putus akan dinobatkan sebagai pemenang. 


p/s : Gila punya sukan.. tunggu la kat akhirat nanti leher korang plak kene sentap.. 

Sumber : Here

10 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku first huhu yeah ...benci bn

Anonymous said... Best Blogger Tips

................................................_¸„„„„_
........................................„--~*'¯.......'\
..................................... („-~~--„¸_....,/ì'Ì
................................¸„-^"¯ : : : : :¸-¯"¯/'
........................¸„„-^"¯ : : : : : : : '\¸„„,-"
**¯¯¯'^^~-„„„----~^*'"¯ : : : : : : : : : :¸-"
.:.:.:.:.„-^" : : : : : : : : : : : : : : : : :„-"
:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.: : : : : : : : : : ¸„-^¯
.::.:.:.:.:.:.:.:. : : : : : : : ¸„„-^¯
:.' : : '\ : : : : : : : ;¸„„-~"¯
:.:.:: :"-„""***/*'ì¸'¯
:.': : : : :"-„ : : :"\
.:.:.: : : : :" : : : : \,
:.: : : : : : : : : : : : 'Ì
: : : : : : :, : : : : :
"-„_::::_„-*__„„~"

ini kote macai bn

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hahaha...sabor je la

Anonymous said... Best Blogger Tips

Perkara yg menarik kat akustressgiler bila melihat komen2 anon yg dahagakan perhatian...kebykn asyik buat perkataan x senonoh..

Anonymous said... Best Blogger Tips

harap2 angsa tu dah mati sebelum diperlakukan sebegitu.

mazeer mohamad said... Best Blogger Tips

ini seukan ke ape.. hahaha!

SEDIH:BILA GADIS DIKECEWAKAN!
WTF:OH MY ENGLISH PALING WTF!
SADIS:MAYAT AYAH DIBIAR REPUT DI ATAS SOFA!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Org ats n bwah ak..jgn jeles k sbb ak lbih ensem pd korg..ak ENSEM!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

jahat gile

Anonymous said... Best Blogger Tips

haha tv3 bengong putar belit kes nik aziz..pdhl bkti dlm youtube tnjk lain..
tukaq kerajaan

Anonymous said... Best Blogger Tips

xpe..aku ttp sokong bn..ok g dr dap

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...