Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Friday, 2 November 2012

Info : 10 Telefon Bimbit Yang Mengeluarkan Radiasi Tertinggi (10 Gambar)

Gajet-gajet teknologi pada masa kini sudah menjadi lebih canggih. Walaubagaimanapun, selain kebaikkan teknologi ini kepada manusia, ia juga membawa kemudaratan terutamnya kepada tubuh badan..Radiasi yang dikeluarkan daripada gajet seperti telefon bimbit walaupun ia tidak kelihatan dengan mata kasar, tidak bermakna ia tidak berbahaya..

Radiasi yang dikeluarkan oleh telefon bimbit ini di ukur dengan menggunakan skala Specific Absorption Rate (SAR)..Unit ini telah digunakan oleh banyak agensi bagi mengukur kadar tenaga frekuensi radio yang diserap oleh tubuh badan manusia daripada penggunaan telefon bimbit..

Dipercayai, sebuah telefon bimbit yang mempunyai bacaan SAR yang rendah lebih selamat digunakan bagi mengurangkan kesan radiasi..Kadar maksima bagi unit SAR ini adalah sebanyak 1.6 watt per kilogram (1.6 W/kg)..Bagi korang yang nak tahu apa jenis telefon bimbit yang mengeluarkan radiasi tertinggi, meh usha kat bawah ni..

10. Motorola W385 - Kadar SAR: 1.54 W/kg

9. HTC Magic - Kadar SAR: 1.55 W/kg

8. Motorola i355 - Kadar SAR: 1.55 W/kg

7. Blackberry Bold - Kadar SAR: 1.55 W/kg

6. Motorola Boost - Kadar SAR: 1.55 W/kg

5. Kyocera Jax S1300 - Kadar SAR: 1.55 W/kg

4. Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro - Kadar SAR: 1.55 W/kg

3. Sony Ericsson Satio - Kadar SAR: 1.56 W/kg

2. Motorola Droid 2 Global - Kadar SAR: 1.58 W/kg

1. Motorola Bravo - Kadar SAR: 1.59 W/kg
p/s : Tahniah kepada yang pakai Motorola.. ada lagi ke orang pakai Motorola now?

Sumber : DrySheet

17 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

cipap berbulu

ben xii said... Best Blogger Tips

motorola bunuh orang je

Anonymous said... Best Blogger Tips

turun 10 kilo sebulan dengan cara yg selamat

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

nasib baik aku pakai samsung galaxy note 2

Anonymous said... Best Blogger Tips

now,,nokia lumia jdi pilihanku

Anonymous said... Best Blogger Tips

ada aku kesah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

nasib baik aku pakai 3310, takde radiasi. selamattt

CaTzMeOW said... Best Blogger Tips

sy gne samsung...huhu

Anonymous said... Best Blogger Tips

korang suma bodoh cam bangang

Aku_skandallxxx said... Best Blogger Tips

oleh sebab catzmeow guna samsung, atas nama cinta suci, demi kasih dan sayangku pada catzmeow, aku akan gunakan samsung jugak.....hanpon aku sekarang ni (iphone) akan aku buang ke laut.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

semak btol la aku bc komen sku_skandallxxx ni...ko igt ko blh dpt catzmeow dgn komen2 ko yg mcm cibai tu....

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku skandalxxx bodo.. genap 40kali kena bodo btul2 jdi bodo hahahaha

Edy Fee said... Best Blogger Tips

dimonopoly oleh motorola...gambr 1st...my first HP.huhuhu masih ade smp skrg...nasib baik tak pkai dh

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku_skandallxxx: You know what I think about you? You are a worst man.. Can you do not show your dumbness at here? It irritates me.

BigFatMonkey said... Best Blogger Tips

nasib aku pakai pisang..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku pakai baju ngan sluor laaaa

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku pakai public phone jer

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...