Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Thursday, 7 June 2012

WTF : Kes Patrick Lim - Pencuri Telefon Upload Gambar Sendiri Di Facebook (10 Gambar)

Kes Patrick Lim - Pencuri Telefon Upload Gambar Sendiri Di Facebook.
Semalam dan hari ini tersebar sebuah lagi cerita menarik di Facebook mengenai seorang lelaki #PatrickLim dan juga telefon Galaxy Note miliknya yang dikatakan telah dicuri. Dengan bantuan dari kawan dan orang ramai, dia berjaya menemui pencuri telefon tersebut iaitu Ejall dan Ellina Maulad Mahather. Ellina Maulad? Pernah tak dengar nama ini dalam suratkhabar sebelum ini?

Itu nanti admin ceritakan. Sekarang balik ke cerita PatrickLim and the Galaxy Note : 
Dia telah menulis satu Notes dalam FB tetapi dalam bahasa Inggeris, jadi admin cuba buat ringkasan dan tulis semua dalam BM. (yang original sila ke link ini - Notes )

Patrick menyatakan yang dia bakal menduduki peperiksaan akhir semester pada keesokkan harinya tetapi apa yang berlaku pada dirinya hari tersebut telah membuat dia terpaksa bergerak ke pelbagai tempat.Semalam semasa dalam perjalanan untuk balik ke rumah di sekitar Jalan Shamelin berdekatan PGRM, dia cuba mengelakkan daripada terlanggar sebuah motorsikal yang muncul entah dari mana. Dia berjaya mengelak daripada dilanggar/melanggar motorsikal tetapi malangnya, dia terlanggat pula papan tanda pembinaan. Disebabkan perlanggaran tersebut, tayar keretanya tersangkut pada salah satu papan tanda. Dia mempunyai kesukaran untuk mengerakkan keretanya, jadi dia turun untuk memerhati keadaan keretanya. Dia tinggalkan semua benda di dalam kereta tanpa mempunyai rasa khuatir atau takut. Ramai orang berhenti untuk tolong termasuk seorang penunggang motorsikal yang menghulurkan pertolongan. Selepas dia pasti yang kawasan tersebut tidak senang untuk seseorang mencuri keretanya, dia setuju dengan pertolongan tersebut tanpa sebarang syak wasangka. Tetapi peliknya, semasa orang tersebut berada di dalam kereta, dia seolah-olah berlakon dan hanya berpura-pura menekan minyak. Selepas itu, dia terus keluar dari kereta dan beredar dengan cepat dari situ. Masih dalam keadaan panik, Patrick langsung tak sedar dengan pemergian lelaki tersebut tetapi baru sedar yang Galaxy Note nya hilang. Orang ramai yang berada di situ memberitahu lelaki tadi telah mencurinya. Dengan hatinya kian terhiris selepas satu masalah datang lagi satu masalah, dia kembali ke rumahnya. Patrick yang begitu sedih dengan apa yang berlaku menerima panggilan dari seorang rakannya yang memberitahu yang Facebooknya baru sahaja muat naik sekeping gambar yang menunjukkan gambar seorang gadis Melayu. Patrick terus merasakan yang pencuri tersebut besar kemungkinan telah memberikan Galaxy Note kepada teman wanitanya yang mana mengambil gambar menggunakan Intragram Patrick. gambar tersebut kemudiannya dimuat naik oleh gadis tersebut tanpa disedarinya. Tidak lama kemudian, salah seorang rakan kepada rakan Patrick mengenali gadis dalam gambar tersebut. Gadis tersebut adalah Ellina Maulad Mahather.

Siapa Ellina Maulad Mahather?
Dia adalah seorang penari untuk Empire Dance Crew yang pernah masuk dalam paper beberapa kali. Studio Ellina membuat latihan adalah "The Empire" di Shah Alam, Plaza Masalam. Teman lelakinya yang memcuri telefon tinggal di KL.Menurut sumber yang Patrick, Ellina juga seorang pelacur. No ICnya adalah 850530-14-XXXX dan telefonya adalah 010438XXXX. 
Selain itu, Ellina Maulad juga terkenal di mahkamah kerana kes arwah Aaliyah Ayman Hussin Abdullah.
Berita selainjutnya : UTUSAN

Ini Gambar yang dimuat naik dan beberapa lagi gambar Ellina Maulad dan juga teman lelaki barunya. 



Selepas itu, muncul lagi seorang lelaki yang menyatakan dia pernah bertemu dengan orang yang sama serta telefonnya juga dicuri..



p/s: kalau nak curi smartphone, sila la jadi smart juga, jangan sampai nak curi tetapi muat naik gambar sendiri pula...Mari kita share sama-sama agar lelaki ini tidak lagi memperdayakan orang lain.

36 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

wtf 1st

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahahahaha...bingaiiiiiiiii

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku 1st..muahaha...

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahahhaa...cm bodo je pencuri 2...
nk mencuri tp otak cetek...bodo!

Anonymous said... Best Blogger Tips

best ke main ngn dia? pelacur ea..cam ne nk langgan.

btw cine ni pun satu bahlol.yg dia tnggalkan handset tu dlm kete wat pe.masa nk kuar,bawak la skali.tololnye cine bukit!

Anonymous said... Best Blogger Tips

dorang ni hidup mcm xde pegangan agama ke ape, perangai pon da mcm .....

Anonymous said... Best Blogger Tips

bangang punya org...

Anonymous said... Best Blogger Tips

i kenal this girl, she was inviting me to join her dance class

zulkifli said... Best Blogger Tips

oh my goodness ! what an embarassing !

Anonymous said... Best Blogger Tips

Da drop comment kat pic instagram tu ;p

Anonymous said... Best Blogger Tips

pelik la betina ne...anak meninggal sebab bf sudan dia bunuh dulu..siap rape skali..tp betina ne biarkan je..

dahlah jadi penari yg mcm harammmmmmmmmm...
pelacur lagik...
ada bf pencuri lagik...
dia pun sonok menggunakan brg yg dicuri..

azab oiii....akhirat ko nak jawab apa..

masyaallah

Anonymous said... Best Blogger Tips

Fuck all of you fucking malays man, go to hell la. We pay taxes and this is how you treat us?

Anonymous said... Best Blogger Tips

0104381201
she maybe like to fuck

Anonymous said... Best Blogger Tips

0104381201

0104381201

0104381201

0104381201

0104381201

Anonymous said... Best Blogger Tips

Relax bro..im malay k..u better b kfull wif ur tounge..

Mujahid said... Best Blogger Tips

apa punya bodoh la mamat ni..kemaen bodoh lg.dah curi, tak gheti nak kaber. selamat hp u.. apa2 pun,next time berjaga2. manusia skrg ni,dlm diam suka ambil kesempatan org lain. beware guys.

Anonymous said... Best Blogger Tips

kimak ada cina racist atas nie..cina makan babi.

azu said... Best Blogger Tips

Dude.You think all Malays are like that?Think again.I'm a malay and I can actually speak to you nicely.You better get your facts right about malays.My wife is a Muslim chinese and please with all due respect.Take back your words and start respecting others.Thanks and to all my Malay friends.Please be more rational.We are in Malaysia and stop being so racist too.Take care.

Anonymous said... Best Blogger Tips

setuju dgn pendapat azu....

Anonymous said... Best Blogger Tips

btw.. anon 16:48 is a sex maniac (dunno malay or what)
and anon 23:47 racist chinese
which I think both of them is useless and pathethic..pls la dont bring racist issues into these social problems..it happens to everyone la..
everytime when the incidents involved with diff races.. those idiots always trying provoked these and thats..u racist guys r really scumb bag!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

btol ke ELLINA tu pelacur..si patrick 2 kalau dh tau ellina pelacur nape masih nk couple...ni mesti kes sakit hati gf dia lari..so dia buat la fitnah yg bleh jatuhkan maruah pompuan 2...dunia2

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 11:12 8 June

Tolonglah baca dahulu sebelum comen... Kamu ni main hentam je tanpa mengetahui butir-butir isu ini.

Anonymous said... Best Blogger Tips

the couple clearly are having a pathetic life....guy work as thief while gal work as whore....damn nice haha !!

Anonymous said... Best Blogger Tips

omg... kate 1Malaysia.. gadoh2 ni buat ape.. baik kutuk pencuri ni jer.. tak paya la racist2..

Anonymous said... Best Blogger Tips

what do you expect from meleis. marah chinese control itu ini, tapi meleis ni yg mls. 50 tahun merdeka kena tolong kerajaan masih jugak tak maju maju. chinese and indians tak kena tolong pun dpt kawal economy. meleis?? berharap dgn quota kerajaan dgn ketuanan melayu je. tak de ketuanan melayu, pupus lah malays. cina and india tak payah ada ketuanan pun dpt survive. hahahaha! XD


#TROLLLLLLLLL HAHAHAHA!!! XD

Anonymous said... Best Blogger Tips

cina g blk china.india g blk india.malaysia negara melayu.so jgn nk belagak kt cni..

Anonymous said... Best Blogger Tips

alah ni kes curi pun nak main racist racist ke? Kalau semua blk, kantoi la kita. habis hp kita kena kebas si tolol tu...xD

Anonymous said... Best Blogger Tips

siot la yg main ckp psl racist ne..kalo korg china india maju pun dekat negara mana? NEGARA MANA? MALAYSIA jugak kan? ok! pergilah balik negara asal aku nk tgk apa ko bole buat...kamu antra kumpulan minoriti d msia..melayu adlh majoriti kalo convert ke percentage mmgla jauh lg nak kejar korg yg cikit tu...family aku ada kerja jadi engineer tok company china korg dan dorg jugak yg majukan company korg..pegila tanya tauke china..dorg taknak lepas org mlyu professional...its too much to be racist here but then i need to defend my race to...remember there are also chinese man become a thief...so dunt jugde...

PEACE!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Yang dtg troll buat racist remark batu api tu mmg bahalol...tapi yg balas komen racist diorang dgn komen racist lagi bahalol...renung2kan lah.

Kalo org batu api, kita diam sj...biarkan jer, buat derk...kalo dorang perasan takde org layan, dia belah...itu pun tak paham ker?

Btw, sy ni chinese takde hal pon ngan kawan malay...ok jer sama lepak kedai mamak tengok bola.

insan biasa said... Best Blogger Tips

akal tadak la tu...curi2 g upload gambaq sendiri..hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

.... pls dont bring past to present my dear fren. u dont know wht happen on the past actually... pls dont try to make us move again... juz bcoz of u... all innocent people involved. we r in peace... little reminder 4 u... words r more sharper than knife.... n more persist than a bullet. b carefull b4 u talk.

Anonymous said... Best Blogger Tips

aprakla korg ni.yg ckp cine bukit tolol nape? u yg tolol sbb ckp gitu dulu. xracist pe. sp yg curi hp tu, kn org kita juga. malay. cuba korg fikir,kalau xciden,mana nak ingat suma nak amik hp ke pe. mesti panik. kalau nak ckp tu, bpada2 woi. memalukn bangsa sendiri.

Anonymous said... Best Blogger Tips

erk korang perasan tak muka pencuri ni sebijik cam muka perogol lam widget kecik tu... tu...http://akustressgiler.blogspot.com/2012/03/wtf-gambar-perogol-kejam-di-sibu.html

Anonymous said... Best Blogger Tips

Perempuan yang baik,utk lelaki yg baik...
perempuan yang jahat utk lelaki yg jahat...
telah tertulis di dlm Al quran

Anonymous said... Best Blogger Tips

Even doe.....I hate malay, most of the lazy race in Malaysia.....n most they do criminal case is Malay..among the other is less....

Anonymous said... Best Blogger Tips

Melayu malas? keh2..melayu kerja seimbang antara dunia dan akhirat. Bukan kejar dunia semata. Orang cina pun berniaga bukak super market. Yang beli siapa? kalo bukan orang melayu, jangan harap la cina nak maju. Kuasa membeli ada pada orang melayu. Orang cina berniaga pun bukan sebab rajin. sebab terpaksa. Kalaulah orang2 melayu ni tak bagi peluang pada orang cina, sebagaimana orang cina tak bagi peluang pada orang melayu di Singapura, adakah anda ni boleh hidup senang? Orang melayu memerintah adil, samarata. Aku percaya, kalo cina memerintah, lagi la teruk jadinya. Tu pun orang cina nak minta lebih2 lagi? Kalo Malaysia ni berperang, orang cina yang lari dulu. Entah2 jadi pengkhianat. Pertama orang cina ni takut hilang harta. kalo hilang, bunuh diri. Sebab tu orang cina kerja sampai tua. Bukan rajin tapi terpaksa sebab anak2 tak mahu tanggung diorang. Orang melayu umur 60 dah rilex rehat2 kat rumah. Orang cina Ada duit banyak, tapi tak dapat nak nikmati duit tu sebab dah terperangkap dengan kerja. Cari duit banyak2 pun nak buat apa ntah. Bukan boleh bawak mati. Anak2 orang cina juga bergaduh berebut harta.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...