Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 8 June 2012

Cool : Nombor Plat Kereta Sultan Kelantan (4 Gambar)

Sekali pandang tak ada apa pun yang pelik dan 'special' gambar di atas ini. Gambar ini ialah Kenderaan rasmi KDYMM Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V. Yang menarik nya ialah 'plate number' kereta tersebut. Plate tersebut ditulis dalam bentuk huruf jawi.

Satu satu nya negeri yang masih cuba mendaulatkan tulisan jawi hanya lah Kelantan.





p/s : Sebenarnya Sultan tak payah pakai no plat pun xper.. sapa nak marah kan..Yang macam ni lagi style.. Idup Klate!!

Sumber : Here


20 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

bkn jawi tp arab

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st..... Stailo

Anonymous said... Best Blogger Tips

tulisan jawi lah.. betul lah tu.. ape yg salah? adei... arab tu bahasa.. mcm bahasa melayu, tulisan rumi... faham x?

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku nk pakai jgk la..haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

tulisan tu dalam bahasa arab dan abjad arab, harap maklum jangan terkeliru

Anonymous said... Best Blogger Tips

alahai..arab rumi jawi pun jadi masalah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

entah...
zzzzz

Anonymous said... Best Blogger Tips

gaduh, gaduh, gaduh....

faiz fakhirin said... Best Blogger Tips

DAULAT TUANKU SULTAN MUHAMMAH V

#Taman Cantik

Anonymous said... Best Blogger Tips

tulaaa....org suh g sekolah agama, g ponteng, dgn alasan g latihan rumah sukan... ish3...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tulisan jawi lah bedol..

lisa tahir said... Best Blogger Tips

huruf jawi ke huruf arab pun betul.. cuma kaedah ejaan je yg lain dan kaedah tulisan pun lain sedikit.. sebab jawi tak pakai baris, arab pakai baris.. tp arab sebelum zaman khalifah uthman pun xpakai baris.. so takde masalah... sebab ianya bukan ayat quran.. yg penting dua2 kalau tulis ikut arab ke..jawi ke.. sebutan tetap sama.. still muhammad.. so chill bro

syazzzz said... Best Blogger Tips

@lisa tahir

Betul tu lisa..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sultan yg boleh dijadikan contoh kepada rakyat..:)

Anonymous said... Best Blogger Tips

johor mcm mana plak ek..dgr2 sampai borang nak nikah pun tulisan jawi.. 1 lg ader org2 bercerita salah 1 syarat kalu nak keje ngan kerajaan negeri jhr kene tau baca n tulis jawi ..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Itu dengar2 org kata je, bukti takde, tapi ada ke signboard kedai2 di johor wajib ada tulisan jawi mcm di kelantan? Hehe.

Anonymous said... Best Blogger Tips

sultan pahang : http://4.bp.blogspot.com/-xz7hOAZsipY/TZxOyWhYLpI/AAAAAAAAAZY/6-RfmSI2avM/s1600/06042011341.jpg

Anonymous said... Best Blogger Tips

pnah merase nek kete nih...

Anonymous said... Best Blogger Tips

tu bawak keta jalan kat kampung boleh le, kalau bawak kat highway memang sah bodoh undang2 jalanraya!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

hidup sultan johor

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...