Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Friday, 12 October 2012

Serius : Lelaki Albania Bakar Diri Untuk Tuntut Pampasan (3 Gambar)


TIRANA, Albania - Seorang lelaki yang pernah dipenjarakan ketika era pemerintahan komunis, Lirjak Beko membakar tubuhnya di sini pada Isnin lalu.

Beko, 47, mencurahkan minyak petrol ke arah seluar, baju dan tubuhnya sebelum dia menyalakan api. Beberapa anggota polis dan rakannya kemudian berusaha memadamkan api pada tubuhnya dengan menggunakan sehelai selimut.

Menurut doktor, muka, kaki dan tangannya melecur dan dia berada dalam keadaan kritikal. Beko melakukan perbuatan itu bagi menuntut pampasan daripada pemerintah selepas dia dipenjarakan pada era pemerintahan komunis.

Albania diperintah komunis dari 1940 hingga 1990. Sebelum ini seorang lagi tahanan politik, Gjergj Ndreca turut membakar dirinya bagi menuntut pampasan itu.



p/s : Aku tak paham kenapa manusia sanggup bakar diri sendiri.. dh tak sabar sgt nak kene bakar kot..

Sumber : Here

4 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

wierdo~!

Anonymous said... Best Blogger Tips

xtau cakap giler tp emang stress giler--kakcik

Anonymous said... Best Blogger Tips

lepas dah lupa beberapa lama, org akan google image ini, copy paste, letak tajuk "inilah penindasan umat islam rakhine di myanmar", etc.


Prince of Noob said... Best Blogger Tips

kesian bakar diri... takde keje lain... awek2 semua jgn bakar diri ya kerana putus cinta

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...