Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Monday, 8 October 2012

Horror : "La Pascualita", Mayat Diawet Dijadikan Patung Pakaian Pengantin (3 Gambar)


La Pascualita merupakan sebuah patung yang diawet dan ditunjukkan di kedai pakaian pengantin di Chihuahua, Mexico. Patung itu telah dipamekan selama lebih 75 tahun. Namun, menurut cerita, patung itu sebenarnya ialah mayat anak tuan punya kedai iaitu Pascuala yang telah diawet.

Mungkin tertekan dengan kematian anak perempuannya, Pascuala telah “memumiakan” anaknya, Pascualita itu dan memakaikannya gaun pengantin yang telah siap.

Dia meletakkan “patung mannequin” Pascualita di tingkap kedai agar semua orang boleh melihat anaknya sebagai seorang pengantin. Hari ini, Pascualita kekal berdiri di tingkap ”La Popular” di pusat bandar Chihuahua.

Walaupun ia dianggap sebagai sebuah mitos, namun ciri-ciri pada mannequin terutama pada bahagian tangan membuat orang percaya bahawa itu memang mayat Pascualita.






p/s : Seram je tengok patung ni.. 

Sumber : Here

28 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st

Anonymous said... Best Blogger Tips

da le xphm ape....mcmne la nk tau ori ke x...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tahniah kerana anda dapat 1st.

Anonymous said... Best Blogger Tips

last!

Anonymous said... Best Blogger Tips

admin, ko ambik gambar dari web orang secara terus, rugila bandwith diorang. kalo jadi apa2 org masuk blog korang pun tak dapat tengok. save la dulu gambar tu kat pc baru publish kat blog..upload sendiri gambar dari pc korang..aish

Anonymous said... Best Blogger Tips

pelik ke kalu aku terpikir ape yg ade disebalik gaun pengantin tu??~~~

Anonymous said... Best Blogger Tips

time depa salin baju pengantin tu, sure nampak o'en mayat tuh..

Anonymous said... Best Blogger Tips

cantik

Anonymous said... Best Blogger Tips

macam sama je dengan entry ni?

http://ideas4art.blogspot.com/2012/06/misteri-la-pascualita.html

Anonymous said... Best Blogger Tips

eh mcm entry blogger fami dlu...http://ideas4art.blogspot.com/2012/06/misteri-la-pascualita.html
kannn....

Anonymous said... Best Blogger Tips

Broo...kalau nak ciplak Entry orangpun agak2 laa...

AdminStressGiler said... Best Blogger Tips

@Anonymous sama? ko buta ke? btw, kalau subject matter tu sama stended la. ko igt cerita ni blog tu yg punya ker? guna otak. jgn jd bodoh. kalau tak tau pasal blog, jgn komen.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hahaha..kan dh kena 'bodoh'... Tu la..jgn suka2 nk komen org sesuka hati je... Komen membina n berasas xpe gak. Ni menonong je... Adan uke...adan uke...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kuang3..ayokkkkk admin marah dahhhh...kihkihkihkih

Anonymous said... Best Blogger Tips

haha.. lawak...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kahkahkah admin dah marah.hahaha bodoh g mampos la ko admin.hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

Admin bodoh!Fuck!!!Fuck!

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

hahaha admin dah butthurt. korang ni pun kan admin dah letak link sumber tu. nak marah marah la kat tempat yg diambil dari sumber tu...

btw mayat awek yg diawet tu mmg freak

Anonymous said... Best Blogger Tips

@AdminStressGiler

admin2..anda ni adalah blogger yg memberikan maklumat pada orang lain. tegolah prg dgn cara berhemah dan mghormati.dgn sikap anda yg kurang ajar cmni no wonder la blog ni pnuh dgn pngomen lucah.

Anonymous said... Best Blogger Tips

relek la....topik sme,xsemestinye ciplak...mungkin admin xtaw yg cite nie baru je ade org post...bese la same...tpi cara cite xsme lgsung...entry yg satu lagi tu best

Anonymous said... Best Blogger Tips

cam bodoh je anon 10:35... ckp je lebih..tapi ko layan gak kan blog a.s.g?

FAMI said... Best Blogger Tips

salam...nasib bek la 1 of my follower de gtaw i...kepada tuan blog nie..it not ur fault..kite sme2 berkongsi mklumat..kepda 'anonymous'2..bnde cmni kan general...relek suda la...cool..klo taw sme layan je...pasal la pascualita nie bersepah blogger overseas wat entry...peace~~~gud luck a.s.g!!

Ady Prestorika said... Best Blogger Tips

Aku rasa2 mmg betul la mayat awet, tngan dia tuu, mata dia sepet sebelah, pastoo bentuk kening.
rasa mcm nak bedah siasat ja......
ewww, tak puas hati betullll....

Anonymous said... Best Blogger Tips

ko sebenar nak tengok cipap dia kan

lulu chan said... Best Blogger Tips

kalo di tenung2, meremang bulu roma

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodo,bukak le baju die 2 bru la blh tgk betul ke manusia,dh r xdok sarikata shitt r aku x paham

Anonymous said... Best Blogger Tips

Cantik. .tapi seram pun ade

Anonymous said... Best Blogger Tips

Jum pegi mexico tgok die...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...