Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 7 September 2011

Cool : Capsule Hotel, Hotel Untuk Lelaki Jepun Yang Kuat Bekerja (7 Photos)

Capsule hotel merupakan satu jenis hotel yang unik untuk lelaki Jepun yang sibuk dengan kerja dan tak ada masa untuk balik ke rumah. Hotel ini merangkumi satu blok yang kecil yang sebesar keranda yang cukup-cukup untuk mereka tidur dan rehat. Selain itu, kini banyak bilik juga dilengkapi dengan TV, Wireless Internet, Cermin dan Alarm Clock. Bilik ini berada dalam kedudukan sebaris dan dua tingkat. Bilik mandi dan tandas selalu akan berkongsi dan setiap pengunjung diberi satu locker untuk menyimpan barang mereka. Harga semalam adalah dari USD$ 30 sehingga USD$ 50.Memang sesuai juga untuk backpacker yang melancong di Jepun. Kini, Capsule Hotel juga mula dibuka di Shanghai dan Poland. 


amusingplanet

6 comments:

reza al-razi said... Best Blogger Tips

Bestnye.. Tpi x lemas ke duk dlm tu? kecik sgt..

Pwincess9 Juhary said... Best Blogger Tips

capsule hotel ni dah lama ada kat jepun.. dalam tokyo drift pun ada.. even masa ANTM pun yang masa diorg ke jepun pun diorg tdur dlm ni..

hazirah kasimon said... Best Blogger Tips

kewl!

Naziella said... Best Blogger Tips

dah mcm tempat simpanan mayat je..-_-!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

btul tu... mcm bilik mayat...

panji LD said... Best Blogger Tips

terbaik lah.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...