Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 27 August 2011

Info : Bahaya Duduk di Atas Wallet

Kebanyakan lelaki memang suka duduk dengan dompet berada di poket belakang. Mungkin ada jugak segelintir kaum wanita pun buat macam ni. Tapi korang mesti tak sedar yang duduk di atas dompet ini adalah bahaya untuk kesihatan korang. Nak tau kenapa?? Baca ni..
  • Dompet/wallet anda boleh menyebabkan sakit yang teramat sangat pada belakang dan punggung anda dan ia juga membawa sakit sampai ke kaki
  • Duduk di atas dompet/wallet selama berjam-jam lamanya setiap hari boleh memampatkan saraf sciatic yang mengalir di bawahnya beberapa otot piriformis dan membawa kepada sindrom piriformis, sakit pinggang & sciatica.
  • Dompet/wallet bertindak sebagai baji yang memaksa pelvis, tulang belakang dan tubuh lari daripada alignmentnya.
  • Sepertimana anda tidak akan duduk di atas batu untuk tempoh masa yang panjang, anda juga tidak harus duduk di atas dompet/wallet anda.
  • Sesiapa yang memandu lebih daripada setengah jam duduk di atas dompet/wallet, mereka berpotensi untuk mendapat sakit sciatica atau belakang.

Jadi untuk mengelakkan masalah ni daripada berlaku, korang letak la wallet tu kat poket depan..walaupun tak selesa, tapi at least korang tak duduk atas wallet. Atau korang boleh keluarkan wallet tu before korang duduk..tapi make sure letak wallet tu kat tempat yang selamat..


Sumber: Aby


11 comments:

jehanfrhin said... Best Blogger Tips

satu lagi keburukan yg sy dapat...

my matrix card patah!!! huhuhu.. biasanya ok jer.. tp wallet 2 dh smakin nipis agaknyer..xde isi dlm~ =P

feza said... Best Blogger Tips

selalu je duduk atas wallet bila pakai jeans, tapi, satu hari, kad ic yang terkulai..sadiss..terus tak buat habbit tu

- abdul hadi abdul muti - said... Best Blogger Tips

owh...aku selalu buat.huhu

Saiazuan said... Best Blogger Tips

ouch.. xselesa la ble letak wallet kt poket dpn..

Anonymous said... Best Blogger Tips

melecet

coklatberapi said... Best Blogger Tips

nice info...thanks for sharing...;))

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahah... aku sllu buat n hasil nye kad atm aku patah...

♕ Kyosuke Damon ♕ said... Best Blogger Tips

knp la ksngn tu ader jer mslh ekh ..? =.= fav ak letak wallet kt blkg, klu letak kt tmpt len "LECEH"

Anonymous said... Best Blogger Tips

jika bontot kita besar ia bertindak sebagai agen penyerap hentakan@support@bumper kepada tulang pelvis..jadi ok je..huhu

mISz SheRa said... Best Blogger Tips

i use punch beg...nmpk gnas tp savety..

Anonymous said... Best Blogger Tips

dan aku okay

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...