Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Thursday, 2 May 2013

Serius : Luahan Hati Seorang Pelajar Mengenai SPM - Bumiputera VS Non-Bumiputera (2 Gambar)

Luahan Hati Seorang Pelajar Mengenai SPM - Bumiputera VS Non-Bumiputera.
Apa yang dikatakan oleh budak ini memang sangat betul tetapi orang yang mendapat tawaran itu pula tidak mengambil serius dengan pelajarannya. 



43 comments:

Shin Chan Comel said... Best Blogger Tips

Assalamualaikum

New Entry "Tips Melancong Ke Luar Negara Part 5"

Anonymous said... Best Blogger Tips

mungkin si khairul ni orang aktif dalam kelas, wakil itu, wakil ini. same mcm kwn aku. walaupun die dpt 3 A je. tp sbb die wakil sekolah macam2, senang je dapat masuk universiti..

Anonymous said... Best Blogger Tips

nila yg melayu nak sngt ketuanan melayu la ape la keistimewaan melayu la. cuba la letak diri tu di tempat org lain. bagus budak ni. walopun dpt 2A je tp pemikiran matang. msti salah satu A tu english.

Anonymous said... Best Blogger Tips

adik khairul. awak dpt masuk uitm eh satu tu?
adik khairul. rilek2 la. awak taw x kenape die x dapat offer lagi? sebab, result die tu sangat cemerlang. of course la malaysia akan hantar die keluar negara. sebab sayang la, kalau malaysia offer die universiti kat dalam malaysia, die terima tawaran tu, last2 die keluar balik sebab dapat offer daripada oversea yg lebih bagus, x ke awak rase rugi?tempat2 kat malaysia ni utk org macam awak, yg x score sgt spm..

Anonymous said... Best Blogger Tips

berbincanglah secara ilmiah.
-ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

sokong PR..keadilan untuk semua..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Budak khairul ni boleh pi mampos. Sebab dia bercakap tak pakai otak.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dear Khairul. since I couldnt drop any comment on your page. So, I'm writing here.
I dont know why, some people manipulate your status about the SPM thing into political issue, and they blame the current government.
I just want to give my opinion. In my opinion, 10 A and 2A are a huge difference. Those 2 offers you get are both from local universities right?You get my point here?10A deserves better university . I dont meant that our local uni are not good. I'm sure u'll get my point. She got 10 A man. Of course there is a lot of better offers for her from oversea's universities. If someone excellent like her entered local university, maybe someone (like you) with 2A spm holder will not get any place in local university.
Think big man!

Anonymous said... Best Blogger Tips

mcm la ko tu pakai otak sgt anon 08:49..

P.Preity Petry said... Best Blogger Tips

Masuk U ni bergantung juga pada apa kursus yang dia mohon. Kena selidik betul-betul. Kalau 2A tentu mintak kursus grafik berkaitan seni. Tak pun business study. Kalau 10A lak tentu mintak bidang engineering atau kedoktoran. Kursus hebat-hebat ni, IPTA memang kawal.

anna hashim said... Best Blogger Tips

agree with u..Think BIG man!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Beli je diploma & ijazah Fake (ada jual, black-market) tapi mahal la.
Janji dapat kerja.

Anonymous said... Best Blogger Tips

saye setuju dengan P.Preity Petry..

x kan la dapat 2A boleh mintak course hebat2 kan. mesti la course biase2. sbb tu la senang dapat. yg dapat 10 A ni. mesti mtk course susah2. ingat senang ke nak compete masuk course susah2 ni. rakyat malaysia pun pandai2 dah sekarang. semua score SPM.

Anonymous said... Best Blogger Tips

macam mane nak komen kat status khairul ni ye.. saye nak add mmg x boleh.. bile dah follow. x boleh komen pun.. help2. saye nak bagi pendapat saye je..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kpd adik khairul...harap bila dewasa nanti dpt bukak kedai tayar kereta pon jd lah..
Kalo dpt la..
Sbb realtinya xde 1 pon kedai tayar d mesia dimiliki org melayu.
Ckp byk xde.sendiri sedar.
Sendiri paham.
Byk lg cth bisnes2 yg org melayu x dpt buat sebab....sendiri carikla...
La ni org melayu byk phd2..bisnes sesama melayu pon melayu kita nk bunuh.
Keadilan adalah meletak kn sesuatu d tmpt nya...
Tak payahla poyo sgt ingat hanpa cerdik sgt dgn 2A tu...
Tgk la kos ape ko mintak..mmgla dpt.

Anonymous said... Best Blogger Tips

agreed..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sekarang ni jgn kata bisnes kedai tayar...
Bisnes upah umrah & haji pon sudah ada org bukan islam nk campor...
Peguam syariah pon sudah ada bukan islam campor...
Org melayu sibuk menang slogan jer.
Maaf ckp-bodoh x terajar...sembang nk kencang...gaya nak lebat..kampung tergadai..itulah org melayu kini.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Orang Melayu..Baru nak kenal dunia..55 tahun baru merdeka..dijajah hampir 400 tahun.

Orang Cina,walaupun pendatang..diberi pelbagai keistimewaan semasa British menjajah semasa devide et empera.

Sampai nak merdeka pun,british bagai syarat..nak merdeka..bagi kaum pendatang status warganegara.

Bila dah Merdeka..ramai pulak anak2 melayu yang bangang..entahlah...

Bila aku baca benda2 dongeng 'PERSAMAAN HAK" ni..ia sangat melucukan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

orang melayu kite.. susah nak buat bisnes.. banyak busuk hati..
contoh terbaik, syed mokhtar. aku sumpah bangga gile syed mokhtar bilionaire top 5 lagi. sorg je melayu. tp tengok ape org ckp kt die?org ckp makan rasuah, kaut sume bisnes. bodoh kan?dah ko x nak buat bisnes juta2, ko marah org kaut bisnes?bodohnye la.. melayu2.. dilema melayu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

khairul adalah bangsa melayu yg xreti bersyukur dan lupa daratan......benda2 mcm ni memang sensitif, tuk pengetahuan ko keistimewaan kaum melayu memang dijamin perlembagaan ak xsangka diungkit oleh bangsa ak sendiri, memang kalau diikutkan tidak adil tp ko harus berpegang pada realiti, Malaysia merupakan negara yg cukup bertoleransi dngan lain2 kaum, bahasa diorang masih blh digunakan,banyak lg keistimewaan yg diorang dpt, tu pun mengungkit lg cuba ko tengok list org yg terkaya kt Malaysia ni, cuba ko tngk kt shopping complex, kedai2 tepi jalan yg besar2 kaum mana yg conquer?? ko balik kena kaji sejarah balik jgn jdi lupa daratan.......ko patut syukur dpt pluang jgk msuk u...bkn semua orang melayu yg bernasib baik mcm ko, sedara ak dpt 2A tp 1 ipta pun xdpt, last2 mintak kolej swasta yg entah ape2 dah la yuran mahal....sebab tu la ak xbrani nk pangkah pr nanti,ak xkisah harga kereta mahal, kena baya balik ptptn janji bab2 keistimewaan Melayu msih lg terjamin sejahat2 umno bab2 keistimewaan Melayu diorang jg lgi...tu pun dah makin kurang

Anonymous said... Best Blogger Tips

guys,what ever it is,in my opinion this kids doesnt know the real reality world in front of him after spm.I think when he actually really study in universities for the whole 3years or more than he will realize he will change his own opinion bout this issue.

Anonymous said... Best Blogger Tips

itula.. poyo gile. hahah. aku rase mcm kelakar gile. die dpt 2A nk compare ngan 10A. hello brader, ko dpt 2A, confirm2 la course yg ko mintak tu biase2 je. sbb tu ko dapat. budak tu dpt 10A.of course la mintak course power2. ko ingat senang nak ambik course power2 even ko dpt 10 A pun?hadoi la budak mcm ni. wat malu je..

Anonymous said... Best Blogger Tips

guys.budak khairul ni penyokong pembangkang laaaa. so x payah hairan la pemikiran sempit..

Anonymous said... Best Blogger Tips

haha..2 universiti? confirm IPTS.. klu melalui UPU, abes kuat pun 1 uni je la..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mana khairul ni? Senyap kau. Budak baru nak up memang camtu. Macam bagus. Belum tau apa erti penyesalan.. SALAM.

oneroughE said... Best Blogger Tips

Try kerja dengan company cina baru tau langit tinggi ke rendah..(been there, done that)...

Anonymous said... Best Blogger Tips

ngam tu... jangan tah lagi d ubah... cuma org lului aja kana masuk kan d uni lokal... kalau yang bagus atu kompom lah kana antar k luar negeri...

Anonymous said... Best Blogger Tips

statement budak ni fake !!bukan die yg tulis..dapt 2A je..ramai yg ckp memang bukan die yg tulis.so becareful guys dgn hacker.tp apa2 pun hak melayu sebagai bumiputera perlu jauh tinggi dr yg lain sebab agama rasmi malaysia islam.siapa yg suka boleh keluar dr malaysia tinggal kat north korea.peace..

Anonymous said... Best Blogger Tips

cina jadi cibai babi kalau jadi bos di syarikat!!pukimak..balik china lah!!!babi!!

ali said... Best Blogger Tips

Aku nak tanya pd non bumi kat luar sana. After 8 to 10 yrs nnt,indon+bangla+nepal+segala bagai ni berhak x dpt kerakyatan malaysia spt mn tok nenek korang pnah dpt masa jejak ke bumi tanah malaya? Apa beza korang dulu dgn depa ni...at least diorg bley ckp bahasa ibunda tanahair ni sdg kan korang dgn angkuh nya ckp melayu pun terkial2...apa beza sumbangan korang dgn mrk2 ni.
So..pls stop all this nonsence pertaining bumi rights and all the advantages we earned.

Anonymous said... Best Blogger Tips

tu la orang melayu. dapat kesenangan tanpa susah payah. kaum non bumiputra kerja kuat dari dulu nak jadi kaya ,tak hairan la orang cina pegang ekonomi. tengok la british letak kaum cina kat mana dulu. town kan

Anonymous said... Best Blogger Tips

Snang je. Pkai kabel. Hahahaha!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni la namanya melayu xguna..xreti brsyukur..bukan nk perthankan kaum sendiri..tp g pertahankan kaum lain yg sah2 xkan membela org melayu..wei budak ko g la kerja kat tmpat yg tokey nye cina..baru ko tau prangai dorg cmna..puih..

Anonymous said... Best Blogger Tips

sorry to say la, dah dalam perlembagaan bumiputra didahulukan, dpt special treatment, tak boleh la nak sama rata kan kedudukan bumiputra dgn non bumiputra..klau dah disamakan taraf, nanti hilang lah hak melayu.. orang buat perlembagaan ade sebabnya..fikir dulu dalam2..nak kekalkan hak melayu skrg pun dah susah..org dulu buat perlembagaan guna otak..there must be a reason..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Benci betul bila budak 2A meljahkan kekecewaan dia yg mmg bangang tahap gaban. Kenapa ko xnak belajar betul2 score staright A so ko xyahlah menanjing dlm twitter tu!!! Menjatuhkan maruah bangsa je. Moh bubuh dia kt sulu. Nyusahkan olang!

eja said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

Hak hanya akan tinggal hak..seperti kaum saba' ad dan tsamud..bangsa yang hebat namun musnah...dan kisah mereka dlm alquran...sedangkan kisah dan hak melayu cuma dalam perlembagaan.bukan quran..senang lagi nak lenyap..apapun matematik dunia..engko backup orang lain..Allah akan backup ko jugak..Allah lebih mengetahui..kerana Allah tidak pernah lupa tunai hakNya..hamba je yang banyak hak minta itu ini tapi tak tertunai...

Anonymous said... Best Blogger Tips

ptot la budak nie dapt 2a je...dye xtaw pasal fasal 153 dalm perlembagaan melayuu..dalm fasal nie..dye menerangkan pasal hak istimewa orang melayu..xke bangang budak nie..bnda mcm nie..xpyh nk persoalkn la mangkuk ayun...nie hak istimewa org melayu yg ko dapt la sbb ko 2 org melayu..sebelom merdeka lgi..perlembagaan nie digubal..nie la..budak xreti nk bersyukur..bila xplih ko masuk u..ko melenting pulak ckp org melayu dipinggirkan..bodoh!ckp pkai otak la bro..belajar dulu sejarah..hahaha

Ser Wey Tei said... Best Blogger Tips

Hi all and Assalamualaikum. Much respect to his honesty that not a lot Malaysians have this. Being honest is the highest point of a character. He has a prinsip in life. It is true that we Chinese have to bear our studies on our own most of the time, while we drool looking at our fellow Malay friends have the opportunity to continue study at numerous universities. I don't come from a rich family but we work hard most of the time. I don't even have the time to enjoy myself a lot when our family are forced to run a family business. Thank God now, we can live comfortably. Please people, do not curse the Muhammad Khairul. He's being honest and this proves he's been using his mind (akal). Why is it so wrong? No offense, but all I see some of you are still racist :( I am so sad that we still have Malays who are racist. But I never have any grudge on the Malays at all because I have spent most of my life time making friends with a really good (Islam) religious Malay friends. They are PAS supporters. They are so kind, honest and gentle to me, which makes me so comfortable, which then leads me to become a Muslim. Islam teaches us to respect each other and Islam is for all. This means Islam are against racism. If you Muslims do not follow, then you have not follow/understand Islam really well. Which is really sad. Do not be ignorant btu seek truth in Islam and study it. Just because you are born in a Muslim family, it does not mean you don't need to study and do research about it.

Wassalam.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hazika : Jap ye..
Hazik : SEKARANG!

Hazika : Ala, jap lagi arrr..
Hazik : Nak sekarang!!

Hazika : Jap lagi, sikittt je lagi..
Hazik : NAK SEKARANG! NAK SEKARANG!

Hazika : Sikittttttttttttttt je lagi Abg..
Hazik : Takde! NAK SKANG! NAK SKANG! NAK JUGAK! NAK SKANG!!!!

Hazika : Jom, abang?
Hazik : aummm aummm!

Hazika : eeeeeeee

WOW:KISAH MALAM PERTAMA 3 BERADIK!
SADIS:AKIBAT KEKEJAMAN MEROGOL IKAN PARI!
18SX:KISAH NORA, JANDA YANG KEHAUSAN SETIAP MALAM!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ini fake la...keje red bean army...lancauu cina babi

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Ser Wey Tei

berambus la kau

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous
well..bersyukurlah dah dapat masuk U..ramai lagi kwn2 adek aq "melayu" dapt 2 3 4 A xdpt IPTA even politknik pn..course apa n U mne adek dpt tu?..bila kerja nnti adek akan nmpk mcm mana senang nye melayu nk cari kerja..kelulusan sama..masuk sama2 tp gaji dorg lebih tggi..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...