Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 30 April 2013

Cool : Jawapan Sarcastic Faizal Tahir Terhadap Tun Faisal (Gambar)

Faizal Tahir menyatakan satu benda yg paling asas iaitu rezeki di tangan Tuhan. (Bukan ditangan BN, bukan di tangan manusia) maka dia katanya pula 'baru belajar agama, dan belajar pula dari yg sesat'. Lalu dijawab Faizal Tahir, 'maaf, rezeki di tangan BN...

Walaupun bunyinya seakan menyindir tetapi sasarannya ialah utk menyedarkan seseorang yang terbelenggu mindanya oleh satu kepercayaan. Kepercayaan ini diwariskan turun temurun sehingga menjadi semacam khurafat. Bahkan jika dibiarkan berlanjutan bolih jadi berhala sembahan.

Kaedah ini yg digunakan oleh Nabi Ibrahim a.s. ketika ditanya oleh kaumnya siapa yg memecahkan berhala-berhala. Nabi Ibrahim menunjukkan kpd berhala besar yg disangkut kapak pd lehernya... utk seketika bapa dan kaumnya terkedu seketika.. nak dijawab 'engkaukan tahu berhala itu batu dan tak bolih berbuat apa-apa, pasti terkenalah batang hidung sendiri akan kebenaran Nabi Ibrahim yg jelas pd mereka tetapi mereka pertahankan juga kepalsuan kerana ia adalah warisan nenek moyang turun temurun.


p/s : Faizal Tahir #WIN

Sumber : Here

49 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

hidup BN

Anonymous said... Best Blogger Tips

ehh,gua first la!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Say bye to #BeEnd

Anonymous said... Best Blogger Tips

BN kan dah bagi korg brim sorg satu..memekak lagi buat apa?-anon johor-

Anonymous said... Best Blogger Tips

faisal tahir??

Anonymous said... Best Blogger Tips

brim tu kita bahlol bukan duit bn.

Anonymous said... Best Blogger Tips

brim tu duit kita..? brp kau byr cukai kt krajaan.. klau stkt cukai jalan pon x mau byr.. jgn dok memekak duit kau ada dlm brim...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Yg pntng rezeki dari Allah. Dia leh bg dia je yg leh tarik..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Habis tu barang2 import yang kita beli kat supermarket trmasuk barang keperluan harian kita tu kau ingat dorang bawak masuk cam tu je ke, tak pakai cukai? Spare part kenderaan, perkakas kerja yang di import dari jepun, usa, german dan cina kau ingat takde cukai apa

Anonymous said... Best Blogger Tips

I loveee faizal tahir <3

Bunga Uppy said... Best Blogger Tips

tgk wayang ad cukai, beli kete ad cukai, tgk astro ad cukai,mkn kfc mcd ad cukai,g pub ad cukai, g karaoke ad cukai,wat bzness ad cukai....sengal ckp kita xbyr cukai...

Anonymous said... Best Blogger Tips

fatwa nik .ajis tu cmne plak? tak sesat ke?

Shin Chan Comel said... Best Blogger Tips

hrm..

New Entry "Percutian ke Hong Kong - Macau Day 5 Part 4"

Anonymous said... Best Blogger Tips

knape seorg yg bekerja basic hiburan nak tegur industri hiburan jgk gune agama smpi mcm tu skali..klau nak ekstrim kepartian pon xperlu counter cara mcm tu..nabi xajar pon..lg2 la utk seorg yg mendptkan rezeki syubhat jgk mcm anda..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sebagai artis, dan mungkin idola remaja, tak sesuai untuk memaki kerajaan di saat kerajaan kerajaan sedang menuju PRU-13... memang rezeki di tangan tuhan, tapi sesakli kena juga berterima kasih kepada yang memberi... tak payah nak ego sangat.... dulu PTPTN pun tak mau bayar si faizal tahir ni!!!!! tapi lepas sangkut kat airport sebab black list, tu yang pasal hangin sangat kat kerajaan!!!! pendapatan menyanyi berpuluh ribu... nak bayar PTPTn pun tak mau... apa punya minda kelas ketiga!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

WOW:TANDA-TANDA WANITA SEDANG TERANGSANG!
18SX:KISAH MALAM PERTAMA 3 BERADIK!
HOT:REMAJA MELAYU BERBANGGA MENEGUK ARAK!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hidup Macai BN

Anonymous said... Best Blogger Tips

bape pcb ko tolak sebulan?moto kete byr cukai?makahai!!

Nuar Neo said... Best Blogger Tips

Barisan Najis..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tgk ilmu agama ko dulu...level mane..ada kau follow kuliah tuan guru??..

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau BRIM rm500 dapat setiap bulan aku undi BN. kalau x, aku undi org yang akan turunkan harga minyak, turunkan harga kereta, mansuh ptptn. sori. menifesto power sape boleh resist.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ajak debat xmau debat...BN xdak teloq..puiihh

Anonymous said... Best Blogger Tips

Good FT. Memula aku tak suka dgn lagu FT ni. Tapi rupanya sikap FT ni mmg menarik perhatian dan membuka mata ramai peminatnya yg menyokon Barisan Neraka tu. Ohh pasal Brim Brom Bram segala jadahnya tu? ohh org bn sekalian, buka mata buka minda. Kalau dia ikhlas nak bantu rakyat, kenapa dari dulu lagi tak bagi? kenapa dah dekat PRU baru nak bagi? TAKTIK nak pancing UNDI. Atau senang cerita RASUAH. Bodoh lembu org BN ni. Sumpah Bodoh.

Anonymous said... Best Blogger Tips

macai BN kebanyakannya bangang abadi + tak berpelajaran tinggi !! tu pasal keluar statement bodoh ! good job faizal tahir ! g mampus sama Parti pembuat videp lucah + parti makan rasuah + parti lari dari landasan agama a.k.a BN .

Anonymous said... Best Blogger Tips

FUCK BE END MAKAN DUIT RAKYAT. Jgnkn rm500, rm250 pun sye xdapat, tapi tiap2 bulan duit kena ambk kerajaan. Tapi kad BRIM pandai2 datang rumah suruh undi BN. WHADDAFUCK! Penipu rakyat! Dh racist!

Anonymous said... Best Blogger Tips

eleh...yg NIK AZIZ kate "SAPE SOKONG BN,X MASOK SYURGA"...ape...dia ingat dia 2 TUHAN ...suke2 hati jek ckp cam tu...eei...pegi blajar agama dulu lah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

ko percaye lah utusan molaya tuh bulat2 k anon atas..tok guru tuh mzty ad sebab die xkp xcmtuh..die tuh ulama..tuh la ko..aq yg generasi mude yg akn ngundi lagi bbrape thun pun dah pndai mikir xcaye tv 3suku tuh..yg aq tau 8.45 boleh bukak tv 3 tngok brite bola tuh je..slebihnye bodoh lah sape caye bulat2..yg btol bn je yg slah pmbangkang je..ad dorang gie wt laporan pmbangkang tlong rkyat ? isu org bn lesap duit rkyat ad dbangkitkn ? rosmah beli cincin bape hari je bangkit..klu pmbangkang..mau 3thun xabis..brblik ap yg ko ckp tuh..ap yg tok guru mksodkn ialah 'hudud'..bn ckp xreleven xssuai dgunakan..ckp tuh hudud versi pas kononnyelah..kpale abh die lah najib woi..tuh hukum allah..sape yg ckp xreleven xssuai mka jatuh murtad die..so klu murtad xkn masok syurga ? sndiri pkir lah..bukak minda..pham ap yg tok guru ckp kn..xde muflis nyelah ngare klu pmbngkang mnang..rezeki kt tngan allah..bkn bn ! n xpe..taun nie last bn dgelar kerajaan..lpas nie sorry lah..bn pembangkang lahh..time tuh tv3suku mule nk puji pmbangkang n burukkan bn pasai nk rating tinggi..tpi aq rse tok guru xkn wt cmtuh..mreka xbrdendam..so pikirkn lah anon atas..aq xckup umur pun leh pkir ngn waras.. ini kalilah !!! glombang hijau di putrajaya!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku observe kebanyakan org yg sokong bn ni sumer nya jenis2 low minded class, education pn tak tnggi, pemikiran tak tinggi, iq tak tinggi, tak reti berpikir, kalo ada pangkat tinggi pn msti mata dah disogok dgn propaganda bn. pstu senang disogok dgn bende2 karut mcm brim la krim la pebende la. kesian aku tngk dorang ni. stakat brim yg one-off skali, baik aku sokong yg boleh turunkan harga minyak, harga barang yg mmg seminggu skali kena isi stock. harga kereta, turun cukai.dan takyah la percaye dgn tv3 dan utusan meloya sbb media2 ni mmg dah anak buah bn. paham?

btw, aku ni takla minat dunia2 artist ni. tp aku mmg respect skit la pada org2 brani mcm faizal tahir ni. tp dia ni dulu kan mmg penah dr grup nasyid kan. kiranya die ni mngkin mmg dah ade kesedaran, cume mngkin atas desakan nak duit so kena lah masuk hiburan bukan nasyid so boleh naik cepat... aku doakan bile die dah kmpul duit bnyak2 tu, berenti la dr dunia hiburan lompat ke nasyid/dakwah balik...

Anonymous said... Best Blogger Tips

elok norman hakim kawin je dgn abby..sesuai sangat
-ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

silap, norman halim.
-ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

F**K DAP... Jgn smpai cina memerintah tanah melayu...

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 18:22.. ape sebab yg N.A ckp cm 2??? setiap benda bersebab dan perlu disertakan... sebab org-org BN kn bodoh kn???
sila la kepada penyokong-penyokong fanatik pembangkang ulaskan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

KORANG DUK GADUH KNP?... KLU BN MENANG... KORG TETAP KENE KEJE N BYR CUKAI... KLU PEMBANGKANG MENANG PON TETAP KENE BERKERJA... CR MAKAN... TP BG AK... BAIK ADA PEMERINTAH Y TAHU TNTANG ISLAM... Y TAHU HUKUM HAKAM... Y TAHU ISI AL QURAN... KLU PEMIMPIN PON JAHIL... RAKYAT APATAH AG... APA PON... REZEKI SEMUA PADA ALLAH... SAPA MENANG... SAPA KALAH... KITA TETAP KENE KEJE...

P.Preity Petry said... Best Blogger Tips

Ahli UMNO/BN Islam tak pernah kata(anggap)rezeki di tangan BN. Ahli UMNO/BN tahu dan percaya rezeki ditangan Tuhan. Najib dan Mahathir pun tak pernah kata rezeki di tangan BN. Isu ini sebenarnya berpunca dari Norman KRU kata "Industri seni Malaysia akan hancur jika PR menang". Saya pun tak setuju dengan dia. Kalau tak puas hati dengan isu ini. Hentamlah Norman KRU bukan BN.

Anonymous said... Best Blogger Tips

itu pasallah kita kena singkirkan Be End, pada PRU-13 kali ini. Lepas PRU, baru tahu "Belang" BN macam mana! Ibarat sorang laki nak ngorat sorang awek, itu ini diberi, janji itu ini, dah DAPATTTT! BARANG, SENDIRI mahu ingat! masa tu baru dia tunjuk dia punya belang, suara pun tinggi, tak macam masa memula dulu.

Puan Ana said... Best Blogger Tips

sincerely, sblm ni xminat pun faizal tahir, but now...he is intelligent! cool bro!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau tol dimansuhkan.. harga minyak dikurangkan. alamat makin sesak la kenderaan kat jalan2 utama.. korg2 yg blk kampung, elok2 sampai rumah pkl 9malam, tgk2 9pagi esoknya baru sampai rumah.. hehe.. yela, highway dah free kan, so berpusu2 la org guna. mau jem or bergerak 10km/j je.. tp aku x kesah. sbb kampung aku depan mata je. semoga bertabah la kalian ye :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

Apa lagi nak cerita panjang....dah memang orang orang bodoh tu ahli BN..Itu yang dikatakan oleh Mantan Che Det... bukan aku kata ye...Che Det ye.
Jadi fikir2kan sendiri....

jack ham said... Best Blogger Tips

yang BODOH tu ramai dalam BN....

Anonymous said... Best Blogger Tips

yay2.. melayu sudah gaduh ooo.. itu macam kaa.... lagi senang mau amik ini malaysia....

Anonymous said... Best Blogger Tips

buang masa je layan macai bn nih...

faizal tahir said... Best Blogger Tips

@Anonymoussila ko kantoikan aku....

Altantuya said... Best Blogger Tips

PASaway la
ABCD = asal bukan calon DAP

BIG SPENDA STOPALI said... Best Blogger Tips

pezal ni islamic la sangat...
norman tak penah bukak baju dan buka belt..
mula join nasyid , atas dasar duniawi la dia join oim....nak kejar gelamor....tak ke poyo name tu....
orang cakap pas dia cakap islam...
rezeki ko selama ini memang datang dari BN pon...berapa banyak function BN ko sebat...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dia buka baju, sebab dia Superman, ko apa tahu!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Melayu gaduh..pihak lain amik kesempatan..tunggu masa melayu berpecah habis..lemah..hai anak Melayu...kena bersatu bukan melatah tak tentu hala..

Anonymous said... Best Blogger Tips

makin melampau-lampau BN ni..tak boleh terima kenyataan..bajet hebat sgt la tu..padahal org malaysia dah buka mata siapa bagus, siapa tak bagus..To hell lah BN.

Anonymous said... Best Blogger Tips

i want 2 say,,,INI KALI LAA!!!!!!!! i love u so much LIOW CAI TUNG(calon DAP johor jaya,JB)

Anonymous said... Best Blogger Tips

@BIG SPENDA STOPALIDIA BUKAK BAJU PON DIA JANTAN. BUKAN DIA TUNJUK AURAT. YG ARTIS POMPUAN PAKAI BAJU TERDEDAH SANA SINI ADA YANG MENEGUR KE??? ADA PEMIMPIN BN TEGUR KE??? CERDIK LA SIKIT OIT.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...