Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 30 April 2013

Serius : [Video] Pelagak Ngeri Mati Ketika Melakukan Aksi Untuk Pecah Rekod Dunia



Pemegang rekod dunia, Sailendra Nath Roy, 50, meninggal dunia ketika cuba menyeberang Sungai Teesta di Darjeeling menggunakan rambutnya yang diikat di zip wire.
Roy, dikatakan tergantung di udara selama 25 minit selepas rambutnya terlekat pada roda zip wire itu pada paras 10,000 kaki dari permukaan sungai.

Ketika cuba melepaskan diri, Roy dikatakan telah mengalami serangan jantung dan meninggal dunia. Kejadian itu disaksikan oleh 1,000 orang. Namun mereka tidak menyedari Roy berdepan dengan masalah kerana ketika itu keadaan bising dengan sorakan dan tepukan daripada orang ramai. 

Roy dibawa ke hospital selepas 45 minit, namun dia disahkan meninggal dunia. Menurut saksi, ketika kejadian, tidak ada kakitangan pengurusan bencana atau polis yang ditempatkan diri di situ.

Roy merupakan pemegang Guinness World Record kerana berjaya bergerak paling laju pada jarak 270 kaki dengan zip wire diikat pada tocang rambutnya. Dia juga pernah menarik keretapi di Darjeeling dengan menggunakan rambut pada jarak 2.5 meter, tahun lepas.


p/s : Ish3... sadis.. 

Sumber : Here

10 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

hugah!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Walau bagaimana kuat sekalipun...mati itu pasti..Allah lebih berkuasa atas segalanya..subhanallah..maha suci Allah

Shin Chan Comel said... Best Blogger Tips

dah ajal sampai

New Entry "Percutian ke Hong Kong - Macau Day 5 Part 4"

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hhoooooaaaahhh..

Anonymous said... Best Blogger Tips

WOW:TANDA-TANDA WANITA SEDANG TERANGSANG!
18SX:KISAH MALAM PERTAMA 3 BERADIK!
HOT:REMAJA MELAYU BERBANGGA MENEGUK ARAK!

Nuar Neo said... Best Blogger Tips

erkkk,bahaya keje stunt ni

Anonymous said... Best Blogger Tips

Em umur dah 50 buat aksi stunt lg...jantung dah xkuat...sian...xpsl2 mati kat situ

Anonymous said... Best Blogger Tips

beza org omputih dgn orang asia. org putih buat risk assessment sebelum stunt, siap dgn paramedic stand by, tak sampai seminit jika berlaku mishap, mereka dah datang bantu.
orang asia?
-ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

itulah patutnya umur 5O tu, bukan buat kerja-kerja berat lagi dah. Duduk kat Pejabat, ajar bebudak baru macam mana nak jadi stuntman.

jack ham said... Best Blogger Tips

salah umnu ni

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...