Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 30 April 2013

Seram : Makhluk Misteri Di Taman Negara di Sabah (Gambar)


Baca description gambar daripada sumber.. 

"Nah ni nah PIC anak buah penyumbang gambar (si Pjut) tersnap masa di National Park, kamu rasa apa ni?''

Ni plak pengalaman seorang pengomen gambar ini.. 

"Bukak² jek tengok gambo terus meremang bulu roma aku pepagi neh.. Teringat aku 7 tahun lepas. Masa tu baru turun gunung tahan. Dari kem melantai nak sampai ke kuala tahan. Hari dah nak senja, kumpulan aku dah terpecah dua. Yang geng depan pulun nak sampai awal, yang belakang geng heavyweight yang dah x larat sangat. aku dengan membe aku sorang lagi jadi sweeper dok belakang.

Bengang betul aku guider bole ikut geng depan dua². jadi aku decide dengan membe aku untuk aku runner tangkap kumpulan depan untuk hold diaorang supaya bole regroup bailk sebab dah senja dan beberapa minit jek lagi nak malam. Aku pon lari laa dalam hutan tu sorang² meninggalkan group belakang untuk kejar group depan. Tengah lari² dalam hutan senja² tu, aku nampak benda ni duduk belakang batu. Batu tu memang tepi denai aku nak lalu. Aku pikir beruang jek. tapi makin dekat dia x gerak². muka dia x macam beruang.

muka dia flat tapi penuh bulu. aku lari jek x berenti² sambil azan. kalau binatang dia akan bergerak kalau aku lari sambil azan menuju ke arah dia. ini x gerak². aku lari arah dia harap dia lari, sampai ke sudah dia x gerak. last² dah dekat sangat aku yang lari cilok sebelah pokok. aku cita dengan membe² aku pastu, diaornag semua kata beruang sambil gelak²(nak sedapkan ati memasing la kot).

pastu guider sorang tu tarik aku, slow² jek dia sound aku, itu bukan binatang bro.. dia x pernah jumpa, tapi senior² dia cita, dari melantai nak ke kuala tahan tu keras sket kalau jalan sorang². mesti jumpa apa² punya.. tapi gambo tt ni xtau la betul ke x. tapi bentuk tu memang sama bro.. wallahualam.. aku xde bukti, aku cerita jek pengalaman aku. nak kata aku scam pun xpe.."

 

p/s : Apa plak pendapat korang? 

Sumber : here

30 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

baboon!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni tapir tgh kencing berdiri

Anonymous said... Best Blogger Tips

bigfoot kot. heheh

Anonymous said... Best Blogger Tips

si ranggau kali

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni orang sabah la...apa la...

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymousbkan mak kau ke tu?

Shin Chan Comel said... Best Blogger Tips

@Anonymous

itu photoshop

New Entry "Percutian ke Hong Kong - Macau Day 5 Part 4"

Anonymous said... Best Blogger Tips

WOW:TANDA-TANDA WANITA SEDANG TERANGSANG!
18SX:KISAH MALAM PERTAMA 3 BERADIK!
HOT:REMAJA MELAYU BERBANGGA MENEGUK ARAK!

Anonymous said... Best Blogger Tips

segalanya mungkin kat dunia yang fana ni hohohoh... tapi muka flat berbulu, aiyoo seram wooo.... =(

Anonymous said... Best Blogger Tips

tu nigga la

Anonymous said... Best Blogger Tips

Askar sulu kot...tgh menyamar.huhuhu

Anonymous said... Best Blogger Tips

Najib ni. Dia nak p korek kubur Altantuya tu, jgnlah ambik gambar dia kantoilahh

Anonymous said... Best Blogger Tips

mmg betol gba ni, pakcik aku pn penah cerita masa dia ikut jabatan air negara untuk rentas hutan dari pahang ke perak untuk carik air, mcm2 die jumpa, ular sebesar batang pokok ada...

tp yg paling takut ialah mawas, die mcm manusia berbulu penuh satu badan keperang-perangan...

mmg benda ni x takut org.. die lg berani...lebih tinggi dari manusia..

dan ada org cakap benda ni jelmaan... makhluk halus...

sejauh mana kebenarannye wallahhua'lam...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Jebon..eh2! Bukan la..Cik Embon..;p

Anonymous said... Best Blogger Tips

Jembalang tu

Anonymous said... Best Blogger Tips

nie fan johor bongok nie sesat..org pi stadium lwn care elok ko bajet2 lak..nie mzty smbunyi kt sabah sbb malu team kne rogol ngn team perak..haha
trbaik perak from sarawak !! sdarlah sume ngeri dah muak ngn prangai kbudak2kn johor nie !! luaskan kandang babimu !!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni spesies mawas besar. mmg ada dalam hutan simpan pahang.

Anonymous said... Best Blogger Tips

tak kan la jam kt dalam gambar ni 12:01am tapi secerah didalam gambar ni???

Anonymous said... Best Blogger Tips

ye x ye gak kan? saya ade kemusykilan...

Anonymous said... Best Blogger Tips

jgn la jadi bebal.. lau ko tgk hp kol 2.00 pagi sedangkan gmbr ko tgk time tu siang, kene ikut jam la ye? kn ke screenshot tu.

jack ham said... Best Blogger Tips

org tengah buat projek tu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tu orang utan cacat laaa

Anonymous said... Best Blogger Tips

tambiruo kut ni? kna tanya ramlee awang murshid ni...

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous krg ajar mulut mu nie bha . .

Anonymous said... Best Blogger Tips

bintang ni tgh berak,.,len kali guna la camera canggih sikit,.,nak membongak jer keje,.ni la melayu,.,tahyul!!

~anon poksu kocak~

FADZLI said... Best Blogger Tips

Aku dah lebih 15tahun track n masuk utan,naik gunung.aku pnah nampak jgak.dgn kwn aku..RANJER pun sahkan bnda ni ujud..org asli panggil hantu mawas,si jarang gigi..para pembalak pun tau kewujudanoya..bigfoot..demi allah ranjer ada bgtau bnda ni ada liar d kwsn bnjaran titiwangsa..allah maha kuasa n mampu jadg

Anonymous said... Best Blogger Tips

Biasalah tu hutan maaa,.. mcm2x rogon ada skrg ni,.ho, ho,

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dlm hutan tu macam2 makhluk Allah yg ada, tu yang kita nampak ada lagi yg kita x nmpk

Anonymous said... Best Blogger Tips

Benda yg korang tengok,Bigfoot tahu...

jamila alina said... Best Blogger Tips

macam gorilla jer..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...