Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Thursday, 2 May 2013

Serius : Kehidupan Penduduk Miskin Di Kawasan Perkuburan Manila, Filipina (12 Gambar)


Terdapat lebih 40% penduduk di Manila berada di bawah paras kemiskinan. Ini menyebabkan penduduk miskin tidak mampu untuk menyewa atau memiliki rumah di kawasan ibu negara tersebut. Oleh itu, penduduk di bandar Manial telah menjadikan kawasan perkuburan sebagai tempat tinggal mereka. Sehingga tahun 2012, terdapat lebih 6000 penduduk Manila tinggal di kawasan perkuburan. Papan dan tiang kayu dipacakkan di sekitar batu nesan untuk mendirikan alas dan bumbung. Batu-batu nesan pula dijadikan katil. Sumber air pula digali di kawasan tanah perkuburan tersebut. 


p/s : So, korang still rasa hidup korang susah? Bersyukurlah dengan apa yang ada...

Sumber : Here

17 comments:

Shin Chan Comel said... Best Blogger Tips

kehidupan seperti biasa bagi diorang

New Entry "Tips Melancong Ke Luar Negara Part 6"

Carlos Santiago said... Best Blogger Tips

sadis. kerajaan mereka tak bela rakyat. sibuk nak rampas sulu

Mat_hip-hop said... Best Blogger Tips

''TERIMA KASIH BN!''

Anonymous said... Best Blogger Tips

Gambar di atas adalaj gambar selepas pakatan haram memerintah Malaysia. Mungkin lebih banyak video akan dihasilkan nanti oleh ketua omom

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bersyukurlah anda....bila3 masa jer Allah boleh tarik balik...ape yg korang ade skrang...alhamdulilah ya allah....

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahha

Anonymous said... Best Blogger Tips

melayu pemalas,kaki mabuk Dan kaki rasuah...spm gred 3 tapi dapat masuk uni...pastu masuk government muka buat perangai pukimak,ambil rasuah,buat kerja pun malas,loan pun pun senang dapat,buat business tak pandai,tapi government tolong korang...Cuba kalo kerajaan tak tolong..mana Ada korang belajar kat uni,kerja goverment,wat business tepi jalan jual pisang goreng,keropok lekor,apam balik,jambu...takpun toreh getah jer...melayu penakut,balik2 citer 3line,gaduh sana sini,mana ada melayu berani one to one...semua time gaduh mesti masuk sekali pastu hentak sorang..dasar penakut..fuck 3 line,77,30...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon 01:22 sbb2 melayu malas mcm ko la ni...terlalu manjagovt bg mcm2. Sbb tu la malassssss...pemalas! Hello..99% hasil kekayaan adalah dtgnye dr perniagaan. Ko igt jual grg pisang xkaya? Kt shah alam ni ade org jual grg pisang kt sek 19, sebulan dpt 20k bersih! Keje govt yg pemalas berfikiran smpit mcm ko apedpt? Alaaa setakat gaji 1.5k jee pastu sng mntk loan..sng tmbh hutang kan?? Jambu mak busu ponnnnnn da byk branch siap dpt beribu2 untung bersih..kawwww apo ado? Otak sempit betul..gi tmbh ilmu btl2 la wehhh..

P.Preity Petry said... Best Blogger Tips

@Anonymous Di Puchong satu family jual aneka kuih goreng. Meniaga guna 4 lori pasar malam. Dah leh duduk banglo. Kawan aku berniaga murtabak kat pasar malam dari lepas sekolah (1990) sampai sekarang. Dah leh beli umah teres 2 tingkat dan pi haji anak beranak. Jangan lah pandang rendah golongan marhain. Satu lagi, bangla bukak tempat cuci kereta. Pendapatan RM20k sebulan.

jack ham said... Best Blogger Tips

melayu jangan malas...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hah...amik kau Anon 01:22.
Kaji dan selidik dahulu sebelum bercakap...anda bercakap ikut perasaan bukan ikut fikiran...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tapi mmg betol,melayu mudah L.U.P.A. Sgt bgus gov bagi hak keistimewaan pd kaum melayu tp x dihargai...cuba tgk yg plg byk buat jenayah bangsa apa?plg byk kes dadah,rasuah,mencuri,merompak bangsa apa?Kaum M untung sgt2,bebanding dgn NoN B/putra. Kalau tak kerna hasil hutan Swk/sbh,Semenanjung Msia x kemana,xda terpacak KLCC segah setinggi tue. Smpai skrg masih hutang berbillion ,jgn mrh anon yg sorg tu sbb ada btol ckp dia cuma cra penyampaian dia keras ckit...jgn melenting,jgn ego,jgn sombong jgn riak sbb ada hak istimewa kalo x dpkai dgn baik x ke mana pu n korg.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kalau x dbri hak keistimewaan,mogok,demo,perhimpunan bangsa M kalo gov x bela nasib...stiap thun hbs duit peruntukan utk bangsa M. Bersyukurlah sgt2,tuan punya tanah pun x terasa sgt istimewa kalau dibandingkan dengan bangsa M.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Insaffff

Anonymous said... Best Blogger Tips

Nasib Baiklah Bangsa M tak macam bangsa Thai,Filipina dengan Indonesia.

kalau tak dah lama korang semua kena tembak kena pijak.

Bangsa M bangsa Berdiplomasi..katalah macamana pun tetap senyum sebab nak kasi semua hidup senang dan mudah cari makan..Orang Melayu bercakap soal Haknya..itu adalah Rasis..Bangsa lain cakap soal Haknya..itu adalah Keadilan..Hakikatnya Bangsa Melayu tetap miskin dan bangsa lain tetap kaya..55 Tahun adalah masa yang terlalu singkat untuk sebaris dengan bangsa lain dimana Bangsa lain seperti cina sudah diuntungkan semasa sistem DEVIDE ET EMPERA british..

Sabah dan sarawak tu nasib baiklah Tanah semenanjung nak angkut..dapat dekat indon dengan filipina..mampuslah dorang.

Orang Melayu memang bangsa yang pelik..diberi tongkat cakap dimanja,tak beri tongkat kata kejam.

Entahlah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hazika : Jap ye..
Hazik : SEKARANG!

Hazika : Ala, jap lagi arrr..
Hazik : Nak sekarang!!

Hazika : Jap lagi, sikittt je lagi..
Hazik : NAK SEKARANG! NAK SEKARANG!

Hazika : Sikittttttttttttttt je lagi Abg..
Hazik : Takde! NAK SKANG! NAK SKANG! NAK JUGAK! NAK SKANG!!!!

Hazika : Jom, abang?
Hazik : aummm aummm!

Hazika : eeeeeeee

WOW:KISAH MALAM PERTAMA 3 BERADIK!
SADIS:AKIBAT KEKEJAMAN MEROGOL IKAN PARI!
18SX:KISAH NORA, JANDA YANG KEHAUSAN SETIAP MALAM!

Anonymous said... Best Blogger Tips

pakcik yg kurus tu ckp : "saya menyesal dgn pilihan yg dulu"..mcm puki

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...