Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 11 January 2013

OMG : [Video] Kenderaan JPJ Dibakar Oleh Orang Ramai Di Perak


Sebuah kenderaan penguatkuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) diterbalikkan dan dibakar oleh orang ramai yang marah selepas kemalangan teruk yang membabitkan 10 kenderaan di Ayer Tawar, Perak petang ini.

Difahamkan 15 orang cedera dalam kemalangan tersebut.  Tiada kematian dilaporkan setakat ini.

Kemalangan itu berlaku petang ini selepas sesi persekolah di Jalan Beruas-Ayer Tawar, yang melibatkan kenderaan penguatkuasa pacuan empat roda JPJ , dua bas sekolah, dua lori, sebuah motosikal dan empat buah kereta.

Saksi telah memuat-naik ke Facebook video selama lapan minit yang menunjukkan sekumpulan orang ramai marah dan menjerit serta membaling objek ke arah kenderaan pacuan empat roda itu.

Mereka kemudiannya menterbalikkan kenderaan itu sebelum dua anggota polis trafik tiba dan cuba untuk menghalang mereka.

Bagaimanapun, mereka gagal untuk meredakan kemarahan orang ramai dan mereka bertindak memecahkan tingkap kenderaan, itu diiringi oleh teriakan marah “bakar!”

Selepas satu objek dibaling ke arah kenderaan pacuan empat roda yang terbalik itu, ia terbakar, memaksa orang ramai berundur.

Tidak lama kemudian, beberapa anggota bomba datang dan memadamkan api.
  


p/s : Oh...emm..jeee... 

Sumber : Here

24 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

kenapa dalam berita mlm ni takda komen org awam ditempat kejadian? hahaha

org awam: kereta JPJ dipandu laju dan membuat sekatan secara mengejut menyebabkan 10 buah kenderaan yg lain, termasuk bas sekolah, kereta kancil, waja dibelakang turut berhenti mengejut dan berlaku kemalangan. Menyebabkan org awam mengamuk dan menterbalikkan kereta JPJ tersebut dan cuba membakarnya.

berita: kenderaan JPJ berhenti dilampu merah dan dirempuh oleh lori sawit dan 10 buah kenderaan yg lain, termasuk bas sekolah, kereta kancil, waja. tak pasal2 org awam mengamuk dan terbalikkan kereta JPJ dan cuba membakarnya.

wow logiknya cerita.. hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

Some stupid pegawai jpj nama je pi kolej jpj tpi hampeh

Anonymous said... Best Blogger Tips

yg pg bako wat gapo... kan dah duit lg nak claim kreta baru.. bkn salah pon kreta tu.. g blasah org yg bwk kereta tu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

dgr nya 5 mangsa maut .. ni semua salah bn/umno.. segala permasalahan dunia ( mslah ekonomi kt spain, greece, banjir kat pntai timur, j.bibir isap weed, blah blah smua ada hbungkait dgn dua parti ni. believe me!

PemudaBebasRasuahTertagihShishaBerhentiRokokHisapCerut said... Best Blogger Tips

Kite bakor, kite bakor, kite bakor...sape setuju bnyi mcm jambu, momomomomooo! Kekal Kerajaan! Haha!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kat perak kan..bese la tu..dlu elok2 pkr pegang pgi bg dkt bn..kan dh mcm2..bodo..
tukaq kerajaan

Anonymous said... Best Blogger Tips

jangan jadi tengin la gampang tukor kerajaan tu pun pase sultan azlan yg masuk campor..

Anonymous said... Best Blogger Tips

tukaq kerajaan selangor.. khalid cam cibai, ikut telunjuk dap..

Anonymous said... Best Blogger Tips

to anon 08:57,bape byk bn bodo tu bayo ko ntuk ko wat statement gtu?de x dlm 30 hinggit??kakakaka..org bn yg buta kemajuan

Anonymous said... Best Blogger Tips

Syg PAS! tolak PKR! tolak DAP!

Anonymous said... Best Blogger Tips

itulah, lain kali nak hentikan lori tu pakai otak, ini main blocking mengejut, sapa tak marah? nasib tak kena belasah.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Syabas kepada pihak Bomba yang berjaya mengawal kebakaran, kalau kereta tu meletup, baru ada sikit kat org yang mulakan kebakaran tu.

Anonymous said... Best Blogger Tips

kereto pulok yg jadi mangso ......

mazeer mohamad said... Best Blogger Tips

hahaha!

logik?

SERAM:HANTU KEPALA PUTUS DITEMUI!
LAWAK:GADIS CANTIK INI MENGAMBIL GAMBAR DENGAN BUAH DURIAN!
SADIS: GAGAL BERSETUBUH KERANA ZAKAR TERLALU BESAR!

Calence said... Best Blogger Tips

@Anonymous wahahahhaha... terpengaruh tv la lu ni geng.. kereta takkan meletup la walau kena bakar macamana pon,kereta cuma akan terbakar je.. tu lain kali belajar sains...

Anonymous said... Best Blogger Tips

belajar sains? habis tu kereta perdana yang accident lepas tu, meletup terbakar macam kat kajang 2 tahun sudah tu macam mana pulak?
Aku pun belajar sains + fizik jugak, tak payah bangga ko tu belajar sains.
Sains pun dapat 9, nak belagak.

Anonymous said... Best Blogger Tips

JPJ bodoh...
dah tentu Polis bantu menyorok cerita benar...!

Anonymous said... Best Blogger Tips

otak letak dekat lutut jadi gini lah..tak pasal2 ada yang maut..kena dekat keluarga sendiri tak marah?

Anonymous said... Best Blogger Tips

info sebenar> keta jpj tu telah menghalang laluan pejalan kaki memaksa orang ramai yang hendak melintas jalan menterbalikkan kenderaan tersebut.
sumber> @bernama.

eman marley said... Best Blogger Tips

kemalangan melibatkn kenderaan jpj dan kenderaan awam...sapa salah??
sah2 bomba tu yg salah sbb pdam api....skali skala tengok kenderaan jpj terbakar x slah knnnnnn...........bukan slalu....bagi diorg pengajaran ckit...mentang2 ade kuasa suke2 jer buat pailang....(untuk pgawai jpj yg terlibat dlm kemalangan jer..bkn smua ye....)

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

ni macam kes dulu la ada pegawai yg rasa macam main game need for speed most wanted, last2 menyebabkan eksiden

jamal sameri... said... Best Blogger Tips

jpj memang hampeh.....no plat aku dah ada kat org lain....tunggu lah aku cukup duit dulu..... DCC 41.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

cibai india n cina....yg india rambutpjg tibe2 mgamukkatpolis apahal...MANA MARI INDIA????PE SIMPANG LU PKAI

Anonymous said... Best Blogger Tips

Woi anon 19:28 lu mau tunjuk lu punya taiko dalam ini komen talak guna ma...lu talak cukup jaht lagi ma... lu mau mati ka? wa boleh kasi ajak sama lu cibai..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...