Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 30 January 2013

OMG : Saintis Menemui Planet Mirip Bumi & Mungkin Mempunyai Hidupan (3 Gambar)


Sekumpulan saintis Eropah telah menemui sebuah planet mirip Bumi di luar sistem solar kita yang diberi nama Gliese 581c. Apa yang merungsingkan mereka, sekiranya terdapat hidupan di planet berkenaan, ia mungkin mempunyai peradaban yang lebih maju berbanding  yang terdapat di Bumi.

Walaubagaimana pun, memandangkan planet tersebut telah berputar dan wujud lebih lama daripada matahari, kemungkinan terdapatnya kewujudan peradaban yang lebih maju mungkin tidak mejadi suatu perkara yang mustahil.

Cara yang paling sesuai bagi memastikan sendiri taraf kehidupan yang terdapat di planet berkenaan adalah dengan membuat perjalanan yang jauhnya kira 20 tahun cahaya di mana masih tiada lagi teknologi seumpama itu yang dibina.

Para saintis berpendapat, ketidakupayaan teknologi untuk mengembara ke planet berkenaan mungkin masih merupakan berita baik untuk planet Bumi.





Sumber : Here

14 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

ada satu lagi planet yg dah lama orang jepun jumpa... planet nameck

Btw jom join Contest yang sangat mudah kat SINI dan menangi wang tunai segera.

Anonymous said... Best Blogger Tips

tp Planet nameck tu hancur le ...tu pikor duk sini tu .tapi pikor wat plastic sugery dah n tukar name ,name die kat bumi NAJIB TUN RAZAK !!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni sumer propaganda mat saleh buat fake discovery!

Anonymous said... Best Blogger Tips

komen yg cool broo...hehe

mazeer mohamad said... Best Blogger Tips

planet nameck?? =.="

WTF:JUSIN BIEBER RABA PAYUDARA PEMINAT!
18SX:KISAH MALAM PERTAMA 3 GADIS!
LAWAK:FESYEN KETERLALUAN LELAKI YANG LAWAK MEMALUKAN DIRI!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kampung namek tau la, dekat sik kedah

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau matahari nampak lagi besar, tak ke panas cam gampang??kat bumi pun dah panas.. hmmm

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous

ko ni bodoh ke bangang!!!! aper kene mengena ngan najib pulak!! Sah ko memang suke wat saham dose kan... Terus kan lah k.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

planet nik aziz, anwar ibrahim, lim kit sing x de ke lak...diorang kan dh ada roket, bulan mata...kesian x lepas2 lagi roket tu....hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

Puak pnipu rkyat n hamPAS sudh brsuara dgn kbdohannya..




















Bodo

Anonymous said... Best Blogger Tips

drpd ade dacing tp berat sebelah..haha..gmbr konon adil sume cacai bn tertipu..haha..

mr.fapson said... Best Blogger Tips

mat saleh mmang suke wat citer best...
fuck nipu je nie!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

xabs2 tukaq krajaan.. bengong nk mampus..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...