Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Saturday, 19 January 2013

Cool : Remaja Malaysia Cipta Permainan iPhone Terbaik Dunia (2 Gambar)


Usianya baru menjangkau 17 tahun, namun bakat luar biasa dimiliki pelajar, Syed Muhammad Syed Abdullah mengagumkan berikutan mampu menembusi perisian syarikat telekomunikasi terkemuka dunia, Apple menerusi lima aplikasi dihasilkan untuk iPhone dan satu permainan ciptaannya diiktiraf terbaik dunia.

Ekoran bakat luar biasa itu, dia yang mesra disapa Habib Al-Attas menerima ‘panggilan mengejut’ daripada syarikat Apple di Amerika Syarikat tiga hari lalu untuk dipastikan mengenai aplikasi terbabit sesudah permainan ciptaannya menarik perhatian pengguna iPhone di 30 negara.



Selain pengguna di Amerika Syarikat, pengguna iPhone negara lain yang tertarik dengan permainan ciptaannya termasuk dari United Kingdom, Perancis, China, Russia, Itali, Jepun, India, Jerman, Greece dan Thailand.

Ketika ditemui di rumahnya, di Ukay Perdana, di sini, Habib berkata, sejak dimuat naik permainan, Crazy Ball di iPhone pada 14 Januari lalu, aplikasi itu menerima sambutan ‘panas’ sebelum diiktiraf tiga terbaik dalam dunia.

Dia yang digelar ‘Steve Jobs Malaysia’ dalam kalangan rakan-rakannya berkata, permainan itu menerima 900 muat naik pada hari pertama dan memecah monopoli penghasilan aplikasi dunia lain
.

p/s : Pergh.. Apple call tuu... mesti kaya raya budak ni lepas ni... terbaek!! 

Sumber : Here

16 comments:

Farah Zahid said... Best Blogger Tips

perghhhh... mantap ahh.. salute u, malaysian boy! :)

mazeer mohamad said... Best Blogger Tips

salute!!!! congrats!

TONTON:Full Video Youtube Maharaja Lawak Mega 2012 Final!
ILMIAH:CARA MEMBACA BAR KOD PADA PRODUK MAKANAN!
PELIK:JEM MOTOR TERPANJANG DI MALAYSIA!

Anonymous said... Best Blogger Tips

TUMPANG BANGGA

benz zee said... Best Blogger Tips

pic 1st tu edit ke. kimak eh

lulu chan said... Best Blogger Tips

kebanggaan kita rakyat Malaysia

Anonymous said... Best Blogger Tips

kimak! !! junior aku sial hahahaha . buat apa siak? bangang budak ni anak uncle seekers kalau korang nak tau heheheh

NaS NuaR said... Best Blogger Tips

Pergh,anjing kau penipu, blog nipun penipu... Oi public jgn jadi bodoh. Korang blh tgk kat appstore masing2, game mcm tu pun kau kata bgus, ni misti bloger punya spupu la ni, nak upkan family sndiri..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Nas Nuar. ko ader?

Anonymous said... Best Blogger Tips

apa nama application dia???meh abang nak tgk :D

mr.fapson said... Best Blogger Tips

fuck apple!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

@NaS NuaR

ko ader...ahahhaah...ko tuh lagi penipu..and bodohh...!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

BRILLIANT JOB!! (y)

Anonymous said... Best Blogger Tips

melayu melayu , takleh tgk org sendiri maju eh ? :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

Muah

Mama HannahHakimHayfa said... Best Blogger Tips

Bagus betul ayah dia bagi nama memang berkat maksudnya... tahniah dik...

Shine FS said... Best Blogger Tips

Adakah pasangan anda selalu bekerja di luar pejabat /kerja lapangan yang menggelapkan kulit?
Adakah anak anda aktif dalam sukan dan kerap berjemur di bawah terik matahari?
Adakah anda masih ingin kekal Cerah meskipun terdedah pada cuaca panas?


Call / Sms: +6016 2715447
Email: 772shine[@]gmail[.]com
Google up: Shine FS

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...