Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Monday, 13 May 2013

Unik : Gaun Yang Diperbuat Dari Buku Kisah Dongeng Kanak-Kanak (7 Gambar)


Dalam sebuah acara yang dipanggil "Re-create" yang ditaja khas oleh Oakland's Public Works Department yang disempurnakan di Muzium Seni Kanak-Kanak, sebuah gaun unik dan cantik karya Ryan Jude Novelline yang diperbuat daripada koleksi buku cerita dongeng kanak-kanak telah dipamerkan. Gaun ini dinamakan "Golden Book Gown" dan diperbuat daripada buku cerita dongeng terbitan tahun 1940-an yang dahulunya berharga 25 sen setiap satu.

Ryan Jude yang mengikuti pameran tersebut terpaksa mencari bahan yang sesuai untuk membuat gaun berkenaan kerana bahan yang terdiri daripada kain tidak dibenarkan. Pada mulanya, Ryan bercadang untuk menggunakan bahan dari kertas boneka, namun ibunya menyarankan agar dia menggunakan bahan dari buku cerita klasik, Little Golden Books. Maka, bermula lah pembuatan gaun yang dianggap sebagai satu fenomena ini.

Bagi mendapatkan bahan seperti buku cerita dongeng klasik tersebut, Ryan terpaksa membeli buku antik cerita dongeng tersebut di kedai-kedai buku dalam jumlah yang banyak. Dia menjahit empat halaman pertama bagi menguji ketahanan kertasnya apabila dijahit. Gaun itu hasilnya menjadi cukup berat dan besar.

Golden Book Gown merupakan salah satu hasil karya Novelline yang paling cantik dan menjadi batu tanda baginya. Gaun ini termasuk dalam kategori gaun yang diperbuat tanpa menggunakan bahan asal yang selalu digunakan, namun memiliki bentuk yang cantik dan tidak kelihatan aneh seperti gaun-gaun unik yang lain.


Sumber : Here

5 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku lah yg pertama.dh lama aku tggu.hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

kau yg pertama dan terakhir...

Anonymous said... Best Blogger Tips

3rd ..???

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hazika : Jap ye..
Hazik : SEKARANG!

Hazika : Ala, jap lagi arrr..
Hazik : Nak sekarang!!

Hazika : Jap lagi, sikittt je lagi..
Hazik : NAK SEKARANG! NAK SEKARANG!

Hazika : Sikittttttttttttttt je lagi Abg..
Hazik : Takde! NAK SKANG! NAK SKANG! NAK JUGAK! NAK SKANG!!!!

Hazika : Jom, abang?
Hazik : aummm aummm!

Hazika : eeeeeeee

18SX:GAGAL BERSETUBUH KERANA ZAKAR TERLALU BESAR!
SADIS:AKIBAT KEKEJAMAN MEROGOL IKAN PARI!
WOW:KISAH NORA, JANDA YANG KEHAUSAN SETIAP MALAM!

Anonymous said... Best Blogger Tips

bgi kt aq bior aq siram ngan aq pnas,,,,hihihi

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...