Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 12 May 2013

Cool : "SOS Parachute", Payung Terjun Untuk Selamatkan Pekerja Di Bangunan Tinggi (4 Gambar)


Para pekerja yang bertugas di bangunan pejabat tinggi tidak lama lagi akan mempunyai kaedah baru untuk menyelamatkan diri selain menggunakan tangga kecemasan sekiranya berlaku kebakaran atau bencana iaitu dengan SOS Parachute.

Penciptanya, Morris Shahbazi berkata bahawa payung terjun ini mampu terbuka sepenuhnya pada ketinggian 100 kaki, jauh lebih cepat daripada payung terjun konvensional.

Beliau berharap tidak lama lagi payung terjun ini akan menjadi salah satu alat keselamatan biasa yang boleh didapati dalam bangunan pejabat tinggi di seluruh dunia.

Menurut Morris lagi, beliau telah menghabiskan masa selama 12 tahun bagi menyiapkan projek "SOS Parachute" dan usahanya disokong oleh beberapa pihak apabila berlakunya kejadian 11/9 yang memusnahkan bangunan World Trade Center dan menyebabkan ramai orang awam terutamanya pekerja pejabat terbunuh.

Syarikat beliau yang ber ibu pejabat di Panama kini telah membuka pejabat cawangannya di Dubai. Amerika Syarikat dan Singapura malah cawangannya yang beroperasi di London akan dibuka tidak lama lagi.

Produk tersebut diterangkan sebagai sebuah "sistem pemindahan tinggi".


Sumber : Here

13 comments:

me in LDR said... Best Blogger Tips

saya gayat tempat tinggi..XD

Anonymous said... Best Blogger Tips

dekat kg aku diorang guna guni beras jer terjun dari pokok petai kalau kerengga bnyak,.xheran pon

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kat kpg aku plak, pkai je spender kat luar.. trus terbang mcam superman..

jack ham said... Best Blogger Tips

kt kg aku pakai plastic bag je...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kat kampung aku, semua boleh terbang

Anonymous said... Best Blogger Tips

kt kg aku xde orang giler mcm korang.

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku setuju dgn penggunaan payung terjun ni, tapi kalau staf kat pejabat tu gayat, belum tentu dia boleh guna payung terjun. Lainlah kalau diaorang semua ada "skill" macam jackie chan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

kat kmpung aku plak orang guna sut ironman je...x pyah nak guna payung terjun buang mase je........

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini komen lagi lawak hahahaha..aku suka baca komen,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hazika : Jap ye..
Hazik : SEKARANG!

Hazika : Ala, jap lagi arrr..
Hazik : Nak sekarang!!

Hazika : Jap lagi, sikittt je lagi..
Hazik : NAK SEKARANG! NAK SEKARANG!

Hazika : Sikittttttttttttttt je lagi Abg..
Hazik : Takde! NAK SKANG! NAK SKANG! NAK JUGAK! NAK SKANG!!!!

Hazika : Jom, abang?
Hazik : aummm aummm!

Hazika : eeeeeeee

18SX:GAGAL BERSETUBUH KERANA ZAKAR TERLALU BESAR!
SADIS:AKIBAT KEKEJAMAN MEROGOL IKAN PARI!
WOW:KISAH NORA, JANDA YANG KEHAUSAN SETIAP MALAM!

P.Preity Petry said... Best Blogger Tips

Kalau ada kebakaran, semua jalan keluar ada api. Kita tak dak pilihan. Kita semulajadi akan jadik berani. Gayat tak gayat. Pakai dan terjun.

Anonymous said... Best Blogger Tips

kt kg aku pulak guna teleport macam goku.. buang masa terbang2 nie.

Anonymous said... Best Blogger Tips

kt kg aku xde org banggang cm korang sume kt atas ni,,bhahahaa

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...