Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 10 April 2013

Info : Letupan Di Hiroshima Hanyalah Sebesar Spora Cendawan (4 Gambar)

Bulatan kecil dlm gambar adalah saiz letupan di Hiroshima dan Nagasaki. Lihat saiznya dan bandingkan dgn Tsar Bomba.

Bermula dgn Trinity test oleh Amerika pada Julai 1945, maka muncul lah pelbagai ujian yg dilakukan oleh beberapa negara seperti Soviet, United Kingdom, China, Perancis, India, Pakistan dan Korea Utara.

Tsar Bomba merupakan nama bagi bom nuclear yg menghasilkan letupan terkuat sehingga ke hari ini. Dgn kekuatan sebanyak 50 mega tan, ianya bersamaan dengan 1400 kali ganda kekuatan 2 bom atom yg digugurkan di Hiroshima dan Nagasaki. (total 36kt).

Kekuatan asal bagi bom ini adalah 100mt, tetapi telah dikurangkan bagi mengurangkan nuclear fallout dan utk mengelakkan pesawat yg menggugurkan bom ini turut terkena kesan secara langsung. Bom seberat 27 tan dan sepanjang 8 meter ini digugurkan melalui parachute dari ketinggian 10.5km dan meletup pada ketinggian 4km.

Bola api (fireball) yg terhasil teramatlah besar, iaitu berdiameter 8 kilometer, dan boleh dilihat sejauh hampir 1000km… mushroom cloud yg terbentuk selepas itu mencecah ketinggian 64km… letupan yg dilakukan dikawasan terpencil di Novaya Zemlya.

3rd degree burns akan terhasil walaupun kita berada pada jarak 100km dari kawasan ujian. Sila search google image utk tahu mcm mana keadaan 3rd degree burn. Tingkap kaca pecah turut dilaporkan sejauh finland dan Norway.


p/s : Mader rasyia!! 

Sumber : Here

17 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahahah

Anonymous said... Best Blogger Tips

geng hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahaha dri johor

kolazz boy said... Best Blogger Tips

Hahaha...from anon canter...

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahaha..booo

AHMADxx said... Best Blogger Tips

agaknya lynas punya nuklear kuat ke tak??

kolazz boy said... Best Blogger Tips

Cendawan terkuar dr zip

Anonymous said... Best Blogger Tips

lynas kilang nuklear ke..?

Anonymous said... Best Blogger Tips

johor babi...bajet kaye tpi melayu sane paling miskin..xde tanah bodoh tanah ad djual..bangang xsudah...fuck johor

Anonymous said... Best Blogger Tips

Salah najib buat bom nuklear kt lynas..tukar kjaan la weiii
Mat kodiang

Anonymous said... Best Blogger Tips

bapak ko najib bwt nuklear...!

Anonymous said... Best Blogger Tips

mushroom I pun boleh tahan jugak besarnya..

Anonymous said... Best Blogger Tips

stakat mushroom u tu ape la sgt.asam keping i lg tembam. -LULU-

Anonymous said... Best Blogger Tips

dah nama bom atom mesti lagi kecik dr bom nuklear

Anonymous said... Best Blogger Tips

Yang datang merempat cari mkn kat johor lah babi. Ada tanah besar2 pn datang merempat kat johor.... Tanah tu nak watpe? Wat tanam babi2 yang merempat kat johor bila mati nanti... mamposlah lu babi...

Anonymous said... Best Blogger Tips

melayu semenanjing keturunan babi.

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous

ore klate pye psal la nih..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...