Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Monday, 18 November 2013

Info : Kisah Sebenar Disebalik Kes Ayah Larang Anak Sertai Aktiviti Agama Di Sekolah (2 Gambar)


Kecoh dua tiga hari ini mengenai surat seorang bapa kepada pihak sekolah yang meminta anaknya dikecualikan dari pembelajaran perkara asas agama Islam di sekolahnya. Memang sah kewujudan data murid tersebut dan surat tersebut bukan sengaja digembar-gemburkan. Di bawah adalah surat tersebut.


Kisah ini mendapat perhatian ramai dan kami cuba menyingkap alasan sebenar ianya terjadi.

Berhubung isu surat bapa mohon sekolah jangan libatkan anak dgn aktiviti agama di sekolah, berikut respon yg di terima:


” Imam surau kejiranan Presint11 dh dpt citer sebenar dr guru sekolah tu. Dia br pindah ke putrajaya, tak sangka ramai bertudung kat sekolah anak dia. Dia jumpa tudung dlm beg sekolah anak. Si anak bawak sorok2. X nk ayah dia tau. Ayah dia terus hubungi sekolah. X nk org dakwah anak dia. Masa kelas agama anak dia diatur masuk kelas pendidikan moral. Ayah juga buat laporan supaya tiada dakwah agama kpd anak dia.

Statement si ayah:

“kuno rupanya putrajaya ni. Ramai pakai tudung. Ingat kan moden”

Hmmm…masih ada lagi yang berfikiran kolot seperti ini. Kepada masyarakat sekeliling, harap tidak terus menghentam pelajar tersebut, perlu juga dilihat latar belakang bapanya yang kelihatan agak jahil ini..
p/s : Wallahualam... 
Sumber : Here

32 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

itu bagus...ape2 hal aku first....yang dkt bwh aku ni anjing...

Anonymous said... Best Blogger Tips

2nd

Anonymous said... Best Blogger Tips

3rd

Anonymous said... Best Blogger Tips

4th

Anonymous said... Best Blogger Tips

5th

Anonymous said... Best Blogger Tips

6th

Anonymous said... Best Blogger Tips

7th

Anonymous said... Best Blogger Tips

8th

Anonymous said... Best Blogger Tips

100thaik...

Anonymous said... Best Blogger Tips

atas aku ni suma babi lahanat pemain buntot mak dia!

Anonymous said... Best Blogger Tips

bro...blog ko ni tercemar dgn budak2 tolol yg bg komen. turut simpati

Anonymous said... Best Blogger Tips

tak sangka kat dalam nie blog nie..byk betul tua-tua yang bodoh dan tau kutuk je

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon atas ni pondan tua... apa pun dia taktau

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini semua atas didikan puak jahil ameno

Anonymous said... Best Blogger Tips

kawan aku ckap bapak dia ni orang sarawak..orang sarawak tu yg kuno...bogel x pakai baju...x cukup duit nak beli kain...miskin sangat.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

die ni kwn sekelas dengan aku..sebenanye cite die mcm nie ...................................................................,...........................................................................................................................................................mcm tu la cite die....

Anonymous said... Best Blogger Tips

pelik la ckp menutup aurat tu kuno...aiyak bapak dia ni dah kureng pegangan agama, tak terpikir ke bpk ni yg agama yg dia anuti ni dah lama ada di dunia...ish ish harap2 muslimin/muslimat dkt area umah family ni bantu dia utk memahami agama...takut nnt bile mata dah tutup, mati dlm kekufuran...bantu la dia

Anonymous said... Best Blogger Tips

mungkin bapa dia penganut syiah ke.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sekarang malaysia dah ade 2 aliran SYIAH dan ASWJ, mungkin bapak die Syiah kut.mungkin la .a

Anonymous said... Best Blogger Tips

haa ha ha, berita best hari ni, seorang budak lelaki yang dikatakan hilang masuk Villa Nabila Huda, rupa-rupanya dijumpai sedang memantat di rumah teman wanitanya
1 Malaysia sudah kena tipuuu!

Anonymous said... Best Blogger Tips

bapak die ni org k.l, tp umah atas pokok

Anonymous said... Best Blogger Tips

mari ramai memantat di Villa Nabila

Anonymous said... Best Blogger Tips

Saya selaku presiden Kesatuan Anon Tanah Melayu (KoTe) merayu kepada semua anon supaya menjaga tatatertib anda dan kata-kata anda. Terima Kasih.
































































































































































































































































































JUBORR ABAH KAU BERULAT!!!! KAHKAHKAH!!!!!!!!

-Presiden KoTe

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon atas ni presiden kota babi

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ko siaallllllll anon 07:25

BLADE H said... Best Blogger Tips

sama ada dia seorg bapak yg sgt la pandai atau sgt bodoh!

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous Sy sokong ckp persidend anom

Anonymous said... Best Blogger Tips

semoga bapanya diberi hidayah sebelum ajalnya tiba...

Anonymous said... Best Blogger Tips

resepi udang goreng :

blablablalblablaa...

krik..krik..

(trend skg org komen share resepi la woi.. mana nak first2 dah.. bangnagnggggggggggggg..hahaha)

mohd waliyallah mohamad said... Best Blogger Tips

jom melawat http://perniagaanpemasaran.blogspot.com/

Anonymous said... Best Blogger Tips

semoga kita semua sentiasa berada dlm petunjuk & rahmat Allah s.w.t. amiin ya rabbal 'alamiin

Anonymous said... Best Blogger Tips

@AnonymousMULUT JAGA SIKIT, JGN SAMPAI KO MERANGKAK DALAM TRILION ORG MENCARI KAMI UTK MOHON MAAF

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...